Industry Solutions Healthcare Pills

Logistička rješenja za zdravstvo & farmaciju

Pouzdana isporuka zdravstvenih proizvoda može biti presudna za spašavanje života. Zbog toga razvijamo rješenja za lance snabdijevanja sa Vama da bi osigurali da proizvodi koji su osjetljivi na vrijeme i temperaturu sigurno stignu do svoje destinacije. Osiguravamo integritet osjetljive robe posebnim rukovanjem i uslugama nadzora.

Kompanije u zdravstvenom sektoru suočavaju se sa okruženjem koje se neprekidno mijenja. Sa našim inovativnim i integrisanim rješenjima, možemo da reagujemo fleksibilno na sve zahtjeve od farmaceutskih i biotehnoloških kompanija, kao i proizvođača medicinskih uređaja.

Oštećeni proizvodi i lijekovi koji nisu skladišteni na određenim temperaturama mogu brzo da izazovu situacije koje su opasne po život. Pouzdanost je zbog toga važna u transportu zdravstvenih proizvoda. DB Schenker rješenja lanca snabdijevanja osiguravaju da proizvodi koji su osjetljivi na temperaturu i vrijeme sigurno stignu do svoje destinacije sigurno i na vrijeme. Mi štitimo integritet Vaših proizvoda tako što posebno postupamo sa njima i posebno ih nadziremo, uključujući potpunu mogućnost praćenja pošiljki, zatvorena rješenja hladnih lanaca za biološke lijekove i saglasnost sa svim zakonskim propisima. Mi takođe postavljamo sisteme za upravljanje kvalitetom i primjenjujemo industrijske standarde kao što su GDP, USP 1079 i QEP.

Naša globalna mreža integriše avio, prekomorski i kopneni transport, kao i ugovornu logistiku. Na ovaj način možemo odmah da reagujemo na bilo koje promjene u Vašim potrebama u distribuciji. Naše multimodalne transportne methode osiguravaju povoljna, cjelovita rješenja za Vaš lanac snabdijevanja.

For the Healthcare & Pharma industry, DB Schenker provides global expertise in our customers’ supply chain challenges including:

 • Air freight service levels with different temperature ranges based on high safety standards : 
  DB SCHENKERhealthcare cool (Cooling solutions between +2°C and +8°C) and DB SCHENKERhealthcare ambient (Controlled room temperature between +15°C and +25°C)
 • Licensed & regulated facilities
 • Dedicated and qualified staff (GDP trained subject matter experts)
 • Integrated end-to-end healthcare services (warehousing & transport)
 • Quality certificates (QEHS/ISO, TAPA, and C-TPAT)
 • Compliance with local and international regulatory requirements
 • Value added services to meet regional and local product requirements
 • Cold chain solutions (chilled rooms, GPS-equipped ocean containers, etc.)
 • Security solutions (CCTV, security guards, alarm system, and access control)
 • Key healthcare certificates (GDP and GMP)
 • Global quality framework aligned to industry and customer quality requirements

Naši povezani proizvodi i usluge

eSchenker: Jednostavno je

eSchenker je naše do sada najnaprednije logističko rješenje. Uključuje sve eServices u jednom portalu, pružajući maksimalnu podršku na svakom nivou Vašeg lanca snabdijevanja. Od praćenja i raspoređivanja do rezervacije i izvještavanja, eSchenker pokriva Vašu logistiku.

Praćenje

Alat za praćenje eSchenker je jednostavan za upotrebu i omogućava Vam pravovremene informacije o lokaciji i statusu Vaše pošiljke kao i trenutno predviđenog vremena isporuke. Dodjela broja za praćenje znači da možete da pristupite online detaljnim podacima o pošiljkama bez prijave.

Naša tehnologija za praćenje je sada ažurirana sa još detaljnijim pregledom i informacijama o statusu za svaku od Vaših pošiljki.

600 tonska dizalica istovara turbine u Burullus

Preko 100.000 tona

1/4

Priča o uspjehu

2/4

Priča o uspjehu

3/4

Projekat uvezivanja kolona kamiona:

4/4