About Us Ocean Container Ship City

O nama

U kompaniji DB Schenker, zalažemo se za pružanje inovativnih rješenja za lanac snabdijevanja koji izazivaju status quo. Kao globalni industrijski lider sa više od 140 godina iskustva u logistici, ponosni smo da podržavamo industriju i trgovinu u globalnoj razmjeni robe.

About

2100

locations around the world

More than

76900

employees worldwide

DB Schenker širom svijeta

1/3

More than

8000000

square meters of warehouse space

About

750

warehouses worldwide

Ugovorna logistika/SCM

2/3

About

106400

shipments in European land transport

More than

1304 t

of exported air freight volume

Kopno, zraki okean

3/3

Naša uprava

Strategy Chess Board

Naša strategija

camera lenses notebook db schenker office desk

Centar za medije

Primite aktuelne informacije i medijska sredstva koja se odnose na sve stvari u vezi DB Schenker i ne propustite naše detaljne informacije o trendovima i razvojima u okviru logističke industrije.

Pogledajte sve medije

Usklađenost

DB Schenker kodeks ponašanja definiše standarde i očekivanja u vezi svakodnevnih aktivnosti naših saradnika i rukovodioca. Obavezujemo se da ćemo se pridržavati internacionalnih i nacionalnih zakona i da ćemo se ponašati u skladu sa našim vlastitim etičkim principima kompanije.

Pogledajte više
Compliance Arrow Rising Business Man

Historija

Uspješna priča Schenker logistike počinje u 19. stoljeću. Kupovinom Stinnes AG a zatim Schenker, u 2002. godini, DB AG je postavio temelje za naše svjetski poznato logističko poslovanje.

Pogledajte više
Sustainability Light Bulb Green Energy

Održivost

U kompaniji DB Schenker, zalažemo se za to da postanemo vodeći pružatelj zelenih transportnih i logističkih usluga. Da bi dostignuli ovaj cilj, stalno radimo na promociji ekoloških tiema i aktivnosti za smanjenje našeg karbonskog otiska i karbonskog otiska od drugih.

Pogledajte sve medije

DB Schenker vijesti

Pročitajte najnovije vijesti i izvještaje od DB Schenker, kao i dodatne materijale i podatke za upotrebu u Vašim novinarskim člancima.

Pogledajte više
Martin Häner and Janne Müller-Wieland

DB Schenker novi premium partner Njemačke hokejaške asocijacije

DB Schenker je postao sponzor dresova. Internacionalni vrhunski učinak među svjetskom elitom - ovo je stalni cilj koji dijele jedan od najuspješnih sportskih saveza u Njemačkoj i jedna od vodećih globalnih logističkih grupacija.

Umreženi kamioni: DB Schenker i MAN intenziviraju svoje partnerstvo za autonomnu vožnju

DB Schenker nagrada uručena dr. Cora Bogusch