About Us Ocean Container Ship City

Održivost

Kao pioniri u inovativnim logističkim rješenjima, mi u DB Schenker se zalažemo da postanemo vodeći, zeleni pružatelj logističkih usluga. Ubijeđeni smo da je naš uspjeh nešto više od samo našeg učinka — riječ je o našem socijalnom, ekološkom i ekonomskom uticaju.

Socijalno

Kao glavni poslodavac u logističkoj industriji, radimo sve što je u našoj moći da zadržimo glavne pozicije širom svijeta. Ali naš društveni uticaj nije samo stvaranje odličnog mjesta za rad. Riječ je o takođe o vraćanju našim zajednicama.

Pogledajte više
Family bed laughing social impact

Ekonomija

U kompaniji DB Schenker vjerujemo da je kvalitet ključan za klijente i zbog toga i za ekonomski uspjeh. Zbog toga mnogo cijenimo mišljenja naših klijenata i stalno ih pitamo za ista. Kako bi postali profitabilan lider u kvaliteti, moramo prvo da čujemo šta naši klijenti traže od nas.

Pogledajte više
wind turbine green energy db schenker

Zaštita okoline

DB Schenker je pionir u zaštiti okoline — zalažemo se za smanjenje naših i industrijskih emisija ugljen dioksida što je moguće više. Želimo da budemo vodeći zeleni logistički pružatelj usluga u cijelom svijetu.

Pogledajte sve medije
Vjetrenjača

Vijesti

Deutsche Bahn se u martu 2017. godine pridružila inicijativi za Naučno zasnovane ciljeve (SBT) od CDP, Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija, Instituta za svjetske resurse i WWF-a. 

Pogledajte sve medije