wind turbine green energy db schenker

Zaštita okoline

Kao pionir u zaštiti okoline, DB Schenker postavlja standard za efikasnu upotrebu nama dostupnih resursa.

Kako društvo nastavlja da se suočava sa većim pritiscima za zaštitu okoline, transportni sektor je pozvan da učini značajan doprinos ovim naporima. Zalažemo se za prvenstveno u pokretu zaštite okoline tako što ćemo postati vodeći zeleni logistički pružatelj usluga. Poznato nam je da kako transport raste, CO2 emisije se zaista mogu smanjiti.

Smanjenje Emisija

DB Schenker podržava DB Grupaciju da smanji određenu CO2 emisiju za 30 procenata između 2006. i 2020. godine. Za postizanje ovog cilja, pokrenuli smo razne inicijative i nastavljamo da proširujemo naš izbor zelenih logističkih proizvoda.

Postupanje sa namjerom očuvanja okoline je ključno pitanje za DB Schenker, koje podržavamo raznim inicijativama u našim poslovnim jedinicama. Cilj nam je da smanjimo transportnu kilometražu konsolidacijom, prebacimo se na ekološki prihvatljiv način transporta i povećamo efikasnost stalnim obnavljanjem flote. Fokusirani smo na razvoj ekološki održivih logističkih rješenja.

Trenutno DB Schenker nudi ekološka rješenja za svaki način transporta, omogućujući klijentima smanjenje ili nadoknadu emisije CO2 u cijelom lancu snabdijevanja. Na ovaj način možemo da smanjimo emisiju CO2 do 20 procenata u zračnom transportu i do 50 procenata u pomorskom transportu. Ekološki prihvatljiva rješenja su takođe dostupna za kopneni transport u odnosu na inovativne motore i goriva, te korištenjem energetski efikasnih i održivih mjera u svim našim zgradama. Kao globalni lider sa fokusom na zelenu logistiku, DB Schenker je u stanju da izračuna i osigura karbonski otisak CO2 lanca za snabdijevanje naših klijenata na transparentan način i može da ponudi preporuke za optimizaciju.