​Plane_flying_landscape_air_freight

Profil

Ko je DB Schenker? 

DB Schenker je vodeći globalni pružatelj logističkih usluga u svijetu — mi podržavamo industriju i trgovinu u globalnoj razmjeni robe sa kopnenim transportom, zračnim i pomorskim transportom širom svijeta, ugovornom logistikom i upravljanjem lanca snabdijevanja. Integrirane logistike nalaze se na najvažnijim intersekcijama u svijetu, gdje protok robe stvara učinovitu vezu između prijevoznika. Naše usluge sa dodanom vrijednosti osiguravaju besprijekoran protok robe, te elastičnost i optimizaciju lanca za snabdijevanje za uspjeh. Naša poslovna aktivnost je na vrhunskim pozicijama u automobilskoj industriji, industriji potrošačkih roba, logistici za sajmove i izložbe, posebnim transportima i logistici za posebne događaje.

DB Schenker širom svijeta

DB Schenker je vodeći globalni pružatelj logističkih usluga u svijetu — mi podržavamo industriju i trgovinu u globalnoj razmjeni robe sa kopnenim transportom, avio i prekomorskim transportom širom svijeta, ugovornom logistikom i upravljanjem lanca snabdijevanja.

Integrirane logistike nalaze se na najvažnijim intersekcijama u svijetu, gdje protok robe stvara efikasnu vezu između prijevoznika. Naše usluge sa dodanom vrijednosti osiguravaju besprijekoran protok robe, te elastičnost i optimizaciju lanca za snabdijevanje za uspjeh. Naša poslovna aktivnost nalazi se na vrhunskim pozicijama u automobilskoj industriji, industriji potrošačkih roba, logistici za sajmove i izložbe, posebnim transportima i logistici za posebne događaje.

About

2.1

locations around the world

More than

76.900

employees worldwide

Kopno, zrak i okean

Evropski kopneni transport

Sa približno 21.500 zaposlenika, na 430 lokacija, DB Schenker je lider u evropskom kopnenom transportu. Naše interne poslovne jedinice povezuju najvažnije ekonomske regije u više od četrdeset evropskih zemalja, sa mrežom od oko 32.000 redovnih sedmičnih usluga za opći kargo .

DB Schenker pruža svojim klijentima usluge koje su vremenski i troškovno optimalne za opći kargo, djelimične i potpune utovare. Naša gusta evropska mreža omogućava nam da pružamo usluge iz jednog izvora, koji odgovara našim jedinstvenim visokim, certifikovanim standardima kvaliteta.

Avio/pomorski transport

Kao lider u avio i pomorskom transportu, DB Schenker je jedan od vrhunskih pružatelja špediterskih usluga u svijetu. Radimo na više od 800 lokacija širom svijeta sa približno 13.000 zaposlenika. Izvodimo oko 1200 charter letova godišnje sa prestižnim aviokompanijama, povezujući čvorišta na svim kontinentima. Zapravo kao jedan od pionira u industriji avio transporta, DB Schenker je sada lider u inovativnim konceptima avio transporta.

About

107.130

thousand shipments in European land transport

More than

1.180

thousand t of exported air freight volume

More than

2.290

thousand TEU of exported ocean freight volume

Ugovorna logistika/SCM

DB Schenker je globalni lider u ugovornoj logistici. Imamo skoro 24.500 zaposlenika na približno 750 lokacija i skladišni prostor sa više od 8 miliona kvadratnih metara u preko 50 zemalja na svim kontinentima. Široka mreža omogućava nam da ponudimo pomenuta logistička rješenja za industriju i trgovinu. To pokazuje naš sveobuhvatan izbor individualnih rješenja za automobilsku, potrošačku, elektroničku, industrijsku i zdravstvenu jedinicu. Ovaj asortiman proizvoda uključuje sve faze u lancu vrijednosti, od nabavke, proizvodnje i distributivne logistike, do servisnih usluga.

More than

8400000

square meters of warehouse space

About

750

warehouses worlwide