Strategy Chess Board

Strategija

Naša strategija za 2020. uključuje sve dimenzije održivog i uspješnog postupanja. Izazivanjem statusa quo u logističkoj industriji, težimo ekonomskoj, socijalnoj i ekološkoj harmoniji u logistici i upravljanje lancem snabdijevanja.

misija do

2020

Ekonomija

Do 2020. godine DB Schenker će da bude profitabilan i kvalitetan lider, te će imati glavne pozicije na našim ciljnim tržištima. Oslanjajući se na dugoročnu finansijsku stabilnost, nastavićemo da ulažemo u rastuća tržišta, nova poslovanja i stručnost naših zaposlenika. Donosićemo inovativne proizvode, bazirane na procesima sa visokim performansama i najmodernijim informatičkim sistemima. Na ovaj način naši klijenti će i dalje biti potpuno zadovoljni sa našim vodećim rješenjima za mreže i industriju.

Socijalno

Do 2020. godine bićemo glavni poslodavac u našoj industriji. Mi smo internacionalna kompanija koja poštuje princip različitosti, te inspirišemo i privlačimo ljude svih starosnih dobi i profesija. Mi podržavamo razvoj naših zaposlenika i nudimo im lokalne i internacionalne mogućnosti za karijeru. Naše veze su zasnovane na međusobnom povjerenju i našoj zajedničkoj filozofiji o liderstvu. Nudimo radno okruženje koje poštuje individualne potrebe i cijeni svačiji doprinos.

Zaštita okoline

Do 2020. godine bit ćemo eko-pionir u našoj industriji. Naš izbor zelenih proizvoda i stručnost u oblasti ekološkog savjetovanja su jezgro naše strategije održivosti. Ove karakteristike omogućavaju jasnu prednost pred konkurencijom za naše klijente i za nas. DB Schenker će se smatrati mjerilom za karbonsku i energetsku efikasnost. Takođe težimo ka smanjenje ostalih emisija, kao što je buka, da bi povećali društvenu prihvaćenost našeg budućeg rasta.

Do 2020. godine bićemo vodeći integrisani pružatelj transportnih i logističkih usluga.

Kao profitabilan lider u kvaliteti, glavni poslodavac i ekološki pionir u našoj industriji, do 2020. godine bićemo vodeći integrisani pružatelj transportnih i logističkih usluga. DB Schenker. Donosimo rješenja.
DB Schenker. Donosimo rješenja.