Db schenker flags wind sky db management

Uprava

Schenker AG, upravni tim poslovne jedinice DB Schenker, sastoji se od vodećih profesionalaca u industriji, koji su specijalizovani u svim područjima logistike i profesionalaca za lance snabdijevanja.

Jochen_Thewes

Jochen Thewes

Chief Executive Officer

Jochen Thewese, rođen 1971. godine, je predsjednik upravnog odbora kompanije DG Schenker AG od 1. septembra 2015. godine. Thewes, čiji korijeni su u njemačkom gradu Rheda-Wiedenbrück, je internacionalno priznati stručnjak za lance snabdijevanja i logistiku, sa preko 20 godina iskustva u višem menadžerstvu i iskustvu u regionalnim i globalnim pozicijama. Tokom prošlih godina Thewes je pružio značajn doprinos kompaniji DB Schenker, posebno od 2011. u ulozi izvršnog direktora u Singapuru u brzoj i najdinamičnijoj regiji Azije/Pacifika, gdje je odgovoran za 13.000 zaposlenika na 200 lokacija u 20 zemalja. Prije toga bio je viši potpredsjednik za globalni prekomorski transport, sa glavnim sjedištem u Essenu/Njemačka.

Prije pridruživanja kompaniji DB Schenker, Thewes je radio na raznim pozicijama višeg menadžerstva u okviru globalne logističke grupacije Kuehne + Nagel. Proveo je još dvanaest godina na raznim funkcijama u Aziji i Latinskoj Americi kao predsjednik kompanije u Brazilu, direktor za centralnu Kinu u Šangaju i glavni predstavnik u Vijetnamu. Takođe je radio u Hong Kongu i New Yorku.


Thomas_Schulz

Thomas Schulz

Member of the Board of Management (Human Resources)

Thomas Schulz je rođen u Kelnu, Njemačka, 1962. godine. Nakon završetka studija prava u svom rodnom gradu, Schulz je započeo sa radom u 1995. godini kao pravnik za Holletschek und Partner advokatski ured, gdje se između ostalog fokusirao na zakone o transportu i špediciji. Schulz takođe ima MAB u finansijskom menadžmentu.

U 1997. godini, Schulz je prihvatio poziciju kao direktor odjela za ljudske resurse i pravne stvari u kompaniji Horst Mosolf GmbH & Co. KG, kompanijom sa sjedištem u Kirchheim unter Teck, koja je specijalizovana u logistici vozila.

Schulz je postao rukovodilac odjela korporativnih ljudskih resursa u Dachser GmbH & Co. KG, sa sjedištem u Kemptenu, 1. oktobra 2006. godine. Tamo se fokusirao na razvoj strategije za globalni HR menadžment.

1. novembra 2012. godine, Schulz je imenovan u upravni odbor Schenker AG, sa sjedištem u Essenu, gdje je sada nadležan za ljudske resurse. Schulz je takođe rukovodilac ljudskih resursa za odjel transporta i logistike od DB Mobility Logistics AG u Berlinu.


Oliver_Seidl

Oliver Seidl

Member of the Board of Management (CFO)

Oliver Seidl donosi mnogo godina iskustva u raznim pozicijama finansijskog menadžmenta i kao direktor i član upravnog odbora, ulkjučujući u navedenim globalnim korporacijama. Prije priključivanja DB Schenker, bio je CEO i CIO u kompaniji Media-Saturn-Holding. Od 2010. do 2013. godine bio je predsjedavajući upravnog odbora kompanije Loewe AG, nakon što je prethodno radio kao član upravnog odbora za finansije i usluge. Prije toga, nadzirao je računovodstvo menadžmenta, strategiju i M&A u srednjim preduzećima.

Od 1990. do 2001. godine Seidl je radio na raznim pozicijama za Daimler AG u Bremenu i Stuttgartu, a nedavno je vodio računovodstvo menadžmenta grupacije za Mercedes-Benz putnička vozila. Nakon obuke u veleprodaji i izvozu, Seidl je studirao na univerzitetima u Göttingenu i Marburgu, diplomirajući u poslovnoj administraciji.


Markus Sontheimer

Markus Sontheimer

Member of the Board of Management (CIO/CDO)

Markus Sontheimer je rođen u Friedrichshafenu, Njemačka, 1968. godine. Gospodin Sontheimer ima bachelor diplomu u industrijskom inženjeringu, koja je dodijeljena od strane Tehničkog univerziteta u Esslingenu. U 1994. godini započeo je svoju profesionalnu karijeru u kompaniji Daimler AG, gdje je bio na raznim višim funkcijama (nacionalno i internacionalno), uključujući poziciju CIO za prodaju, marketing i servis i CIO kompanije Daimler Financial Services AG. Tokom zadnjih 5 godina rekonstruisao je i transformisao globalni IT za grupu finansija u Deutsche Bank i postao CIO za finansije.

Markus Sontheimer je pridružio timu upravnog odbora u kompaniji Schenker AG, 1. decembra 2015. godine kao direktor za informacione tehnologije (CIO).

U dodatnoj ulozi 22. juna 2016. godine imenovan je kao direktor za digitalne tehnologije (CDO) za Schenker AG od strane nadzornog odbora. Kao direktor za informacione i digitalne tehnologije odgovoran je za IT i digitalizaciju.


Christian Drenthen

Član Upravnog odbora za Kopneni Transport.

Christian Drenthen, iz Holandije, imenovan je članom Upravnog odbora za globalni kopneni transport kompanije Schenker AG. Drenthen je diplomirao logistiku, a u Schenker AG zaposlen je od 2015.god. Prije toga radio je u logističkim kompanijama poput FedEx i Unilever.

Od januara 2019 godine, Drenthen je imenovan u Upravni odbor kompanje Schenker AG sa sjedištem u Essenu, gdje je sada zadužen za globalni kopneni transport.


Thorsten Meincke

Član Uprave za Avio i Pomorski Transport

Thorsten Meincke imenovan je članom Upravnog odbora Schenker-a AG 01.06.2019 i zadužen je za globalni Avio i Pomorski Transport. Prije toga, bio je šef globalnog Pomorskog transporta u kompaniji Kuehne + Nagel, radio je i na drugim radnim mjestima u K+N, kao i M&M Militzer & Muench, švicarska logistička kompanija i Arthur Andersen, konsultanska kompanija sa sjedištem u SAD.

Thorsten je rođen i odrastao u Hamburgu, magistrirao je makroekonomiju na Univerzitetu u svom rodnom gradu.


Xavier Garijo Management

Xavier Garijo

Član Upravnog odbora za Contract Logistics

Xavier Garijo, rođen je u Španiji i diplomirao je hemiju i fiziku. Ima dugogodišnje iskustvo na upravljačkim pozicijama u francuskim, britanskim i američkim kompanijama, poput Unilevera i Rhone-Poulenca – nedavno Reckitt Benckisera, te Revlon i Elizabeth Arden, u sektoru robe široke potrošnje.

Od.januara 2019. godine, Garijo je imenovan u Upravni odbor kompanije Schenker AG, sa sjedišten u Essenu gdje je sada zadužen za Contract Logistics.