161110_icono_product_teaser Shape Shape 161110_icono_product_teaser icon-arrow-left icon-arrow-right icon-first icon-last 161110_icono_product_teaser 161110_icono_product_teaser location-pin 161110_icono_product_teaser 161110_icono_product_teaser contact-desktop-white careers-desktop-white

Uprava

Schenker AG, upravni tim poslovne jedinice DB Schenker, sastoji se od vodećih profesionalaca u industriji, koji su specijalizovani u svim područjima logistike i profesionalaca za lance snabdijevanja.

Jochen Thewes

Chief Executive Officer

Jochen Thewese, rođen 1971. godine, je predsjednik upravnog odbora kompanije DG Schenker AG od 1. septembra 2015. godine. Thewes, čiji korijeni su u njemačkom gradu Rheda-Wiedenbrück, je internacionalno priznati stručnjak za lance snabdijevanja i logistiku, sa preko 20 godina iskustva u višem menadžerstvu i iskustvu u regionalnim i globalnim pozicijama. Tokom prošlih godina Thewes je pružio značajn doprinos kompaniji DB Schenker, posebno od 2011. u ulozi izvršnog direktora u Singapuru u brzoj i najdinamičnijoj regiji Azije/Pacifika, gdje je odgovoran za 13.000 zaposlenika na 200 lokacija u 20 zemalja. Prije toga bio je viši potpredsjednik za globalni prekomorski transport, sa glavnim sjedištem u Essenu/Njemačka.

Prije pridruživanja kompaniji DB Schenker, Thewes je radio na raznim pozicijama višeg menadžerstva u okviru globalne logističke grupacije Kuehne + Nagel. Proveo je još dvanaest godina na raznim funkcijama u Aziji i Latinskoj Americi kao predsjednik kompanije u Brazilu, direktor za centralnu Kinu u Šangaju i glavni predstavnik u Vijetnamu. Takođe je radio u Hong Kongu i New Yorku.


Thomas Schulz

Member of the Board of Management (Human Resources)

Thomas Schulz je rođen u Kelnu, Njemačka, 1962. godine. Nakon završetka studija prava u svom rodnom gradu, Schulz je započeo sa radom u 1995. godini kao pravnik za Holletschek und Partner advokatski ured, gdje se između ostalog fokusirao na zakone o transportu i špediciji. Schulz takođe ima MAB u finansijskom menadžmentu.

U 1997. godini, Schulz je prihvatio poziciju kao direktor odjela za ljudske resurse i pravne stvari u kompaniji Horst Mosolf GmbH & Co. KG, kompanijom sa sjedištem u Kirchheim unter Teck, koja je specijalizovana u logistici vozila.

Schulz je postao rukovodilac odjela korporativnih ljudskih resursa u Dachser GmbH & Co. KG, sa sjedištem u Kemptenu, 1. oktobra 2006. godine. Tamo se fokusirao na razvoj strategije za globalni HR menadžment.

1. novembra 2012. godine, Schulz je imenovan u upravni odbor Schenker AG, sa sjedištem u Essenu, gdje je sada nadležan za ljudske resurse. Schulz je takođe rukovodilac ljudskih resursa za odjel transporta i logistike od DB Mobility Logistics AG u Berlinu.


Oliver Seidl

Member of the Board of Management (CFO)

Oliver Seidl donosi mnogo godina iskustva u raznim pozicijama finansijskog menadžmenta i kao direktor i član upravnog odbora, ulkjučujući u navedenim globalnim korporacijama. Prije priključivanja DB Schenker, bio je CEO i CIO u kompaniji Media-Saturn-Holding. Od 2010. do 2013. godine bio je predsjedavajući upravnog odbora kompanije Loewe AG, nakon što je prethodno radio kao član upravnog odbora za finansije i usluge. Prije toga, nadzirao je računovodstvo menadžmenta, strategiju i M&A u srednjim preduzećima.

Od 1990. do 2001. godine Seidl je radio na raznim pozicijama za Daimler AG u Bremenu i Stuttgartu, a nedavno je vodio računovodstvo menadžmenta grupacije za Mercedes-Benz putnička vozila. Nakon obuke u veleprodaji i izvozu, Seidl je studirao na univerzitetima u Göttingenu i Marburgu, diplomirajući u poslovnoj administraciji.


Markus Sontheimer

Member of the Board of Management (CIO/CDO)

Markus Sontheimer je rođen u Friedrichshafenu, Njemačka, 1968. godine. Gospodin Sontheimer ima bachelor diplomu u industrijskom inženjeringu, koja je dodijeljena od strane Tehničkog univerziteta u Esslingenu. U 1994. godini započeo je svoju profesionalnu karijeru u kompaniji Daimler AG, gdje je bio na raznim višim funkcijama (nacionalno i internacionalno), uključujući poziciju CIO za prodaju, marketing i servis i CIO kompanije Daimler Financial Services AG. Tokom zadnjih 5 godina rekonstruisao je i transformisao globalni IT za grupu finansija u Deutsche Bank i postao CIO za finansije.

Markus Sontheimer je pridružio timu upravnog odbora u kompaniji Schenker AG, 1. decembra 2015. godine kao direktor za informacione tehnologije (CIO).

U dodatnoj ulozi 22. juna 2016. godine imenovan je kao direktor za digitalne tehnologije (CDO) za Schenker AG od strane nadzornog odbora. Kao direktor za informacione i digitalne tehnologije odgovoran je za IT i digitalizaciju.