DB Schenker Flags in the Sky

Uprava

Schenker AG, upravni tim poslovne jedinice DB Schenker, sastoji se od vodećih profesionalaca u industriji, koji su specijalizovani u svim područjima logistike i profesionalaca za lance snabdijevanja.

Jochen_Thewes

Jochen Thewes

Chief Executive Officer

Jochen Thewese, rođen 1971. godine, je predsjednik upravnog odbora kompanije DG Schenker AG od 1. septembra 2015. godine. Thewes, čiji korijeni su u njemačkom gradu Rheda-Wiedenbrück, je internacionalno priznati stručnjak za lance snabdijevanja i logistiku, sa preko 20 godina iskustva u višem menadžerstvu i iskustvu u regionalnim i globalnim pozicijama. Tokom prošlih godina Thewes je pružio značajn doprinos kompaniji DB Schenker, posebno od 2011. u ulozi izvršnog direktora u Singapuru u brzoj i najdinamičnijoj regiji Azije/Pacifika, gdje je odgovoran za 13.000 zaposlenika na 200 lokacija u 20 zemalja. Prije toga bio je viši potpredsjednik za globalni prekomorski transport, sa glavnim sjedištem u Essenu/Njemačka.

Prije pridruživanja kompaniji DB Schenker, Thewes je radio na raznim pozicijama višeg menadžerstva u okviru globalne logističke grupacije Kuehne + Nagel. Proveo je još dvanaest godina na raznim funkcijama u Aziji i Latinskoj Americi kao predsjednik kompanije u Brazilu, direktor za centralnu Kinu u Šangaju i glavni predstavnik u Vijetnamu. Takođe je radio u Hong Kongu i New Yorku.


Oliver_Seidl

Oliver Seidl

Member of the Board of Management (CFO)

Oliver Seidl donosi mnogo godina iskustva u raznim pozicijama finansijskog menadžmenta i kao direktor i član upravnog odbora, ulkjučujući u navedenim globalnim korporacijama. Prije priključivanja DB Schenker, bio je CEO i CIO u kompaniji Media-Saturn-Holding. Od 2010. do 2013. godine bio je predsjedavajući upravnog odbora kompanije Loewe AG, nakon što je prethodno radio kao član upravnog odbora za finansije i usluge. Prije toga, nadzirao je računovodstvo menadžmenta, strategiju i M&A u srednjim preduzećima.

Od 1990. do 2001. godine Seidl je radio na raznim pozicijama za Daimler AG u Bremenu i Stuttgartu, a nedavno je vodio računovodstvo menadžmenta grupacije za Mercedes-Benz putnička vozila. Nakon obuke u veleprodaji i izvozu, Seidl je studirao na univerzitetima u Göttingenu i Marburgu, diplomirajući u poslovnoj administraciji.


Markus Sontheimer

Markus Sontheimer

Member of the Board of Management (CIO/CDO)

Markus Sontheimer je rođen u Friedrichshafenu, Njemačka, 1968. godine. Gospodin Sontheimer ima bachelor diplomu u industrijskom inženjeringu, koja je dodijeljena od strane Tehničkog univerziteta u Esslingenu. U 1994. godini započeo je svoju profesionalnu karijeru u kompaniji Daimler AG, gdje je bio na raznim višim funkcijama (nacionalno i internacionalno), uključujući poziciju CIO za prodaju, marketing i servis i CIO kompanije Daimler Financial Services AG. Tokom zadnjih 5 godina rekonstruisao je i transformisao globalni IT za grupu finansija u Deutsche Bank i postao CIO za finansije.

Markus Sontheimer je pridružio timu upravnog odbora u kompaniji Schenker AG, 1. decembra 2015. godine kao direktor za informacione tehnologije (CIO).

U dodatnoj ulozi 22. juna 2016. godine imenovan je kao direktor za digitalne tehnologije (CDO) za Schenker AG od strane nadzornog odbora. Kao direktor za informacione i digitalne tehnologije odgovoran je za IT i digitalizaciju.


Christian Drenthen Board Member for Land Transport

Christian Drenthen

Član Upravnog odbora za Kopneni Transport.

Christian Drenthen, iz Holandije, imenovan je članom Upravnog odbora za globalni kopneni transport kompanije Schenker AG. Drenthen je diplomirao logistiku, a u Schenker AG zaposlen je od 2015.god. Prije toga radio je u logističkim kompanijama poput FedEx i Unilever.

Od januara 2019 godine, Drenthen je imenovan u Upravni odbor kompanje Schenker AG sa sjedištem u Essenu, gdje je sada zadužen za globalni kopneni transport.


Thorsten Meincke Board Member for Air and Ocean Freight

Thorsten Meincke

Član Uprave za Avio i Pomorski Transport

Thorsten Meincke imenovan je članom Upravnog odbora Schenker-a AG 01.06.2019 i zadužen je za globalni Avio i Pomorski Transport. Prije toga, bio je šef globalnog Pomorskog transporta u kompaniji Kuehne + Nagel, radio je i na drugim radnim mjestima u K+N, kao i M&M Militzer & Muench, švicarska logistička kompanija i Arthur Andersen, konsultanska kompanija sa sjedištem u SAD.

Thorsten je rođen i odrastao u Hamburgu, magistrirao je makroekonomiju na Univerzitetu u svom rodnom gradu.


Xavier Garijo Board Member for Contract Logistics

Xavier Garijo

Član Upravnog odbora za Contract Logistics

Xavier Garijo, rođen je u Španiji i diplomirao je hemiju i fiziku. Ima dugogodišnje iskustvo na upravljačkim pozicijama u francuskim, britanskim i američkim kompanijama, poput Unilevera i Rhone-Poulenca – nedavno Reckitt Benckisera, te Revlon i Elizabeth Arden, u sektoru robe široke potrošnje.

Od.januara 2019. godine, Garijo je imenovan u Upravni odbor kompanije Schenker AG, sa sjedišten u Essenu gdje je sada zadužen za Contract Logistics.