Truck on the road

Multimodalna rješenja

Svaki logistički stručnjak zna da ne postoji način transporta koji odgovara svim potrebama. Zbog tog razloga kompanija DB Schenker povezuje posebne prednosti svakog načina transporta tako što stvara inovativna multimodalna rješenja koja su namijenjena našim klijentima.

Mi nudimo klijentima širok raspon multimodalnih rješenja - od konvencionalnog željezničkog transporta do intermodalnih, od standardnih tovara do posebnih transporta, od teške robe do robe velike vrijednosti, od sjevera do juga i od istoka do zapada, od normalnih do širokih standarda, od morske luke do željezničke stanice, od poluprikolice do prikolice-labudice, od Kine do Evrope - ekološki prihvatljivo.

Naša stručnost: Prilagođavanje optimalnih kombinacija načina transporta

Razvoj rješenja od vrata do vrata kombinacijom željezničkog, cestovnog i kratkog prekomorskog transporta prema specifičnim uslovima za naše klijente predstavlja našu osnovnu kompetenciju. Zbog toga smo razvili naše usluge prema vrsti tereta koji se transportuje, bilo da je riječ o industrijskim ili robama široke potrošnje , papiru, čeliku, građevinskom materijalu, mašinama, elektronici - sa širokim rasponom opreme za utovar.  

Sa DB SCHENKERrailog pružamo konvencionalna željeznička rješenja uključujući usluge prije i nakon transporta, kao i usluge pretovara kamionom preko terminala i stanica za utovar zajedno sa brojnim dodatnim uslugama (npr. skladištenje, nadzor, carinjenje, dokumentacija) i višejezično osoblje sa izvrsnim pristupom svim željezničkim prijevoznicima ili pružateljima željezničkih usluga.

DB SCHENKERintermodal je usluga od vrata do vrata koja povezuje sjever i jug u Evropi sa redovnim frekvencijama i visokim kapacitetom u svom vlastitoj intermodalnoj mreži koristeći kako poluprikolice tako i swap-bodies ili kontejnere upravljajujući pre-/on carriage na cesti ili priobalnim plovidbenim trajektima. Mi dodatno nudimo intermodalne transporte sa jedinstvenim pristupom otvorenoj intermodalnoj mreži širom Evrope.

Za kopnene transporte širom Evrope i određene intra-evropske trgovačke puteve, priobalni plovidbeni priključak može biti izvediva opcija. Kao rezultat toga mi smo razvili transportna rješenja između definisanih luka sa DB SCHENKERshortsea gdje se Vaš teret transportuje na ili u specifičnoj opremi kao što su prikolica labudica ili kontejneri.

Povezivanje Kine i Evrope putem željeznice

DB Schenker je pionir u utvrđivanju redovnih željezničkih transporta na Transevroazijskom koridoru koji povezuje Kinu sa Evropom putem željeznice. Ova intermodalna veza je atraktivni dodatak drugim modelima transporta: manji transportni troškovi u poređenju sa avio transportom, bržim vremenskim rokovima u poređenju sa pomorskim transportom. DB SCHENKEReurasia uključuje rješenja od vrata do vrata za blok vozove, pojedinačne kontejnere (FCL) ili grupe kontejnera kao i zbirni kontejnerski transport (LCL) na raznim rutama.

Ušteda CO2 u kombinovanom transportu – sa cesta na željeznice

DB Schenker kombinuje posebne prednosti svakog modela i zbog toga kombinuje odličan ekološki karbonski pritisak transportnih vozova sa fleksibilnošću kamiona. Tovar se transportuje željeznicom na glavnom kraku kada god je to moguće. DB Schenker može da smanji CO2 do 80 procenata u poređenju sa konvencionalnim transportom cestom. Flota kamiona od kompanije obavlja kretanje koje se događa prije nego što je kontejner utovaren na brod i kretanje koje se događa nakon što je istovaren sa broda. DB Schenker može da dostigne naudaljenije dijelove Evrope tako da možete da uživate u pogodnosti transporta od vrata do vrata, čak i kada nemate sporedni kolosijek. Ova metoda smanjuje ukupne CO2 emisije za do 60 procenata. Za nas se najzahtjevniji ekološki standardi podrazumijevaju sami od sebe. Ovo je razlog zašto stalno obnavljamo našu flotu kamiona i koristimo sve više vozila koja ispunjavaju Euro 5 standard. Nadalje, mi koristimo kapacitet naših vozila u najvećem obimu kombinacijom pošiljki na našim čvorištima, jer što manje praznih transporta obavimo, to manje CO2 proizvodimo.

Povezani proizvodi

eSchenker: Jednostavno je

eSchenker je naše do sada najnaprednije logističko rješenje. Uključuje sve eServices u jednom portalu, pružajući maksimalnu podršku na svakom nivou Vašeg lanca snabdijevanja. Od praćenja i raspoređivanja do rezervacije i izvještavanja, eSchenker pokriva Vašu logistiku.

Praćenje

Alat za praćenje eSchenker je jednostavan za upotrebu i omogućava Vam pravovremene informacije o lokaciji i statusu Vaše pošiljke kao i trenutno predviđenog vremena isporuke. Dodjela broja za praćenje znači da možete da pristupite online detaljnim podacima o pošiljkama bez prijave.

Naša tehnologija za praćenje je sada ažurirana sa još detaljnijim pregledom i informacijama o statusu za svaku od Vaših pošiljki.

600 tonska dizalica istovara turbine u Burullus

Preko 100.000 tona

1/4

Priča o uspjehu

2/4

Priča o uspjehu

3/4

Projekat uvezivanja kolona kamiona:

4/4