Here to Move Woman on Smartphone

Duaal opleidingsprogramma

Tijdens het programma GENEXT@DB Schenker ga je aan de slag in een van de divisies van ons bedrijf. Daarnaast geven optionele opdrachten in het buitenland je inzicht in onze internationale bedrijfscultuur.

Wat wij bieden

Ieder jaar op 1 augustus bieden wij een duale graad in logistiek management (EUFH Brühl of Neuss) en internationaal management voor bedrijfs- en informatietechnologie (IMBIT) (DHBW Mannheim) op ons hoofdkantoor in Essen.

Als je theoretische kennis wilt combineren met praktische ervaring, geven wij je de gelegenheid om dat te doen in een van onze twee cursussen als GENEXT-student: logistiek management en internationaal management voor bedrijfs- en informatietechnologie

In de cursus Logistiek management op de Europese universiteit van Toegepaste Wetenschappen in Brühl of Neuss raak je door en door vertrouwd met alle aspecten van logistiek. In aanvulling op de logistieke functies binnen een bedrijf, staan de branchespecifieke vereisten voor logistiek en moderne logistieke technologieën op de voorgrond.

Studenten krijgen een breed scala van vakken in economische wetenschappen, gericht op logistieke thema’s en aangevuld met een vreemde taal en persoonlijke interesses. De lezingen worden in het Duits gehouden.

Een integraal bestanddeel van het duaal opleidingsprogramma is het bieden van een internationale theoriefase bij een van de EUFH-partneruniversiteiten. Verder hebt u de mogelijkheid om een stage af te ronden bij een van onze buitenlandse filialen.

Aan het einde van de cursus logistiek management bij de EUFH ontvangt u de ’Bachelor of Arts’. 

Een van de voornaamste aandachtspunten van de cursus ’Internationaal management voor bedrijfs- en informatietechnologie‘ is het gebied van bedrijfsinformatica. Veel van wat te maken heeft met de ontwikkeling, het gebruik, de beoordeling of verdere ontwikkeling van bedrijfsinformatiesystemen wordt behandeld tijdens de studieduur. De cursus is met name gericht op bedrijfswetenschappen als basisvereiste om in de praktijk om te gaan met bedrijfsinformatiesystemen. IMBIT geeft studenten ook les over interculturele kennis, gedrag en management. De cursus omvat ongeveer 40% vakken in economische wetenschappen, ongeveer 40% bedrijfsgerelateerde informatica en ongeveer 20% vakken in intercultureel management. Aan het einde van de cursus ’IMBIT‘ bij DHBW Mannheim ontvangje de ’Bachelor of Science’. Na het duale opleidingsprogramma met succes te hebben afgerond, kunnen studenten later solliciteren naar uitdagende instapmogelijkheden bij DB Schenker, in een internationale omgeving.

Werkgebieden

Mogelijke stages tijdens de praktische fases in beide cursussen kunnen de volgende zijn:

 • Contractlogistiek / SCM
 • Key Account Management / Sales
 • Landtransport
 • Lucht- en zeevracht
 • Human Resources
 • IT
 • Financiën

Je kunt helpen om vorm te geven aan je praktijkervaring door middel van onze flexibele opleiding.

Na succesvolle afronding bieden wij interessante, gevarieerde en verantwoordelijke instapmogelijkheden in een internationale omgeving.

Jouw profiel

Voor duale opleidingen moet aan de volgende eisen voldaan worden:

 • Heel goede kennis van het Duits
 • Een goede algemene kwalificatie voor toelating tot de universiteit of een bijzonder goede toelating tot de universiteit op economisch gebied
 • Goede kennis van MS Office
 • Heel goede kennis van het Engels

Klinkt het interessant? Solliciteer via onze banenmarkt.

1: Sollicitatie verzenden

1/3

2: Telefoongesprek

2/3

3: Functieaanbod

3/3

Open functies