DB SCHENKER-logga

LOVA- träff med GU Ventures: ”Hur skapar vi framtidens innovationer?”

På internationella kvinnodagen den 8 mars gick årets första LOVA träff av stapeln. LOVA nätverket fick då möjligheten att i Göteborgs Univeristets fina anrika lokaler lyssna till Klementina Österberg som är VD för GU Ventures.

GU Ventures bedriver en inkubator och en sådd-investeringsverksamhet, som topprankats av UBI Global Index. Klemenetina, som blivit nominerad till Årets innovationsfrämjare av Veckans Affärer 2016 samt till Årets Möjliggörare 2017 inom #Innovationstalangerna, berättade om de olika innovationsforumen i Västsverige samt hur de på GU ventures arbetar med inkubationsstöd i form av bland annat idéutveckling, IP skydd, uppstart av bolag, uppbyggande av organisation, projekt- och affärsplan och affärsmodellering mm. Klementina berättade även om bredden av pågående projekt och gav några exempel på bolag vars affärsidéer de stöttat inom tex havsbaserad vindkraft, miljövänlig båtbottenfärg och bot mot Alzheimer.

LOVA fick även chansen att lyssna till MyMo AddOns, ett av de företag som får stöd av GU-ventures. Entreprenören och grundaren Jon Högström berättade om hur han tillsammans med sina partners som arbetat inom IT-branschen såg behov att hantera och data mellan olika instanser. Det har resulterat i en ny IT-lösning som förenklar och automatiserar arbetsprocesser.

Det var oerhört inspirerande att få ta del av Klementinas syn på hur framtidens innovationer skapas, Jons resa som entreprenör och det väckte nog en och annan entreprenörsdröm bland LOVA medlemmarna