161110_icono_product_teaser Shape Shape 161110_icono_product_teaser icon-arrow-left icon-arrow-right icon-first icon-last 161110_icono_product_teaser 161110_icono_product_teaser location-pin 161110_icono_product_teaser 161110_icono_product_teaser contact-desktop-white careers-desktop-white

За нас

Во DB Schenker, посветени сме да обезбедиме иновативни решенија за синџирот на снабдување коишто се предизвик за непроменливата ситуација. Како глобален лидер во оваа индустрија со повеќе од 140 години на искуство во доменот на логистиката, горди сме да ја поддржиме индустријата и трговијата во глобалната размена на стоки.

About

2000

locations around the world

More than

75800

employees worldwide

DB Schenker низ целиот свет

1/3

More than

8000000

square meters of warehouse space

About

750

warehouses worldwide

Договорна логистика/SCM

2/3

About

106400

shipments in European land transport

More than

1304 t

of exported air freight volume

Копно, воздух и океан

3/3

Нашата управа

Нашата стратегија

Центар за печат

Добијте ажурирани информации и медиумски средства коишто се однесуваат на сите работи поврзани со DB Schenker и не пропуштајте ги деталните информации за трендовите и случувањата во рамките на индустријата за логистика.

Прегледај ги сите медиуми

Усогласеност

Во Кодексот на однесување на DB Schenker се дефинирани стандардите и очеувањата од секојдневните активности на вработените и раководството. Се залагаме да се придржуваме кон меѓународнитеисе

Види повеќе

Историја

Од железница и Готфрид Шенкер до глобален, водечки обезбедувач на логистички услуги, она што сме денес, успешната приказна на експертите за логистика на Schenker датира од 19 век.

Види повеќе

Одржливост

Во DB Schenker, имаме цел да станеме водечки обезбедувач на услуги за еколошки транспорт и логистички услуги. За да ја постигнеме оваа цел, постојано работиме за да промовираме еколошки теми и активности за намалување на јаглеродниот отпечаток, и нашиот и на другите.

Прегледај ги сите медиуми

Вести за DB Schenker

Погледнете ги најновите вести и извештаи од DB Schenker, како и дополнителните материјали и датуми коишто може да ги користите во новинарските статии.

Види повеќе

DB Schenker нов премиум партнер на Германското здружение за хокеј

DB Schenker ќе стане спонзор на дресовите. Меѓународни врвни перформанси меѓу светската елита - ова е постојана цел споделена од страна на едно од германските најуспешните спортски здруженија и една од водечките глобални логистички групи.