161110_icono_product_teaser Shape Shape 161110_icono_product_teaser icon-arrow-left icon-arrow-right icon-first icon-last 161110_icono_product_teaser 161110_icono_product_teaser location-pin 161110_icono_product_teaser 161110_icono_product_teaser contact-desktop-white careers-desktop-white

Профил

Што е DB Schenker? 

DB Schenker е светски водечки глобален обезбедувач на логистички услуги - ја поддржуваме индустријата и трговијата во глобалната размена на стоки преку копнен транспорт, глобален аеротранспорт и логистика на карго со брод, договорна логистика и управување со синџирот на снабдување. Интегрираната логистика се наоѓа на најважните светски раскрсници, каде што протокот на стоки создава ефективна врска помеѓу превозниците. Нашите услуги со додадена вредност овозможуваат непрекинат проток на стоки, а синџирите на снабдување остануваат наклонети и оптимизирани кон успех. Нашата компанија има водечки позиции во автомобилската индустрија, технологијата, производите за широка потрошувачка, логистика на саеми за трговија, специјалните видови транспорт и логистиката за посебни настани.

DB Schenker низ целиот свет

DDB Schenker е светски водечки глобален обезбедувач на логистички услуги - ја поддржуваме индустријата и трговијата во глобалната размена на стоки преку копнен транспорт, глобален аеротранспорт и логистика на карго со брод, договорна логистика и управување со синџирот на снабдување.

Интегрираната логистика се наоѓа на најважните светски раскрсници, каде што протокот на стоки создава ефективна врска помеѓу превозниците. Нашите услуги со додадена вредност овозможуваат непрекинат проток на стоки, а синџирите на снабдување остануваат наклонети и оптимизирани кон успех. Нашата компанија има водечки позиции во автомобилската индустрија, технологијата, производите за широка потрошувачка, логистика на саеми за трговија, специјалните видови транспорт и логистиката за посебни настани.

About

2

locations around the world

More than

75.800

employees worldwide

Копно, воздух и океан

Копнен транспорт во Европа

Со околу 21.500 вработени на повеќе од 430 локации, DB Schenker е лидер во копнениот транспорт во Европа. Внатрешната деловна единица ги поврзува најважните економски региони во повеќе од четириесет европски земји, со мрежа од околу 32.000 редовно закажани услуги за општ товар неделно.

DB Schenker им овозможува на клиентите временски оптимизирани и исплатливи услуги за општ товар, делумно товарење, како и за целосен товар. Нашата густа европска мрежа ни овозможува да обезбедуваме услуги од еден извор којшто се придржува до високите стандарди за униформираност и сертифициран квалитет.

Аеротранспорт/Логистика на карго со брод

Како лидер на пазарот за аеротранспорт и логистика на карго со брод, DB Schenker е еден од водечките обезбедувачи на шпедитерски услуги во светот. Работиме на повеќе од 800 локации низ светот, со околу 13.000 вработени. Спроведуваме околу 1.200 чартер летови годишно за премиум авиокомпании, поврзувајќи ги центрите на сите континенти. Всушност, како еден од пионерите во индустријата за аеротранспорт, DB Schenker сега е лидер во иновативни концепти за аеротранспорт.

About

106.400

thousand shipments in European land transport

More than

1.304

thousand t of exported air freight volume

More than

2.203

thousand TEU of exported ocean freight volume

Договорна логистика/SCM

DB Schenker е глобален лидер во договорна логистика. Имаме околу 24.500 вработени на речиси 750 локации и складиштен простор од вкупно 8 милиони квадратни метри во повеќе од 50 земји на сите континенти. Оваа широка мрежа ни овозможува да понудиме приспособени логистички решенија за индустријата и трговијата. Нашето сеопфатно портфолио на поединечни решенија за единиците на автомобилската индустрија, потрошувачите, електрониката, индустријата и здравството укажува на тоа. Нашиот опсег на услуги ги вклучува сите фази на синџирот на вредност, од набавка, производство и дистрибуциска логистика до услуга по продажбата.

More than

8000000

square meters of warehouse space

About

750

warehouses worlwide