161110_icono_product_teaser Shape Shape 161110_icono_product_teaser icon-arrow-left icon-arrow-right icon-first icon-last 161110_icono_product_teaser 161110_icono_product_teaser location-pin 161110_icono_product_teaser 161110_icono_product_teaser contact-desktop-white careers-desktop-white

Одржливост

Како пионери на иновативни логистички решенија, во DB Schenker сме посветени да станеме водечки еколошки обезбедувач на логистички услуги. Убедени сме дека успехот не се должи само на ефикасноста - туку има влијание врз општеството, екологијата и економијата.

Општествено

Како врвен работодавец во логистичката индустрија, правиме сѐ што можеме за да ги одржиме водечките позиции во целиот свет. Но, нашето општествено влијание не подразбира само создавање одлично место за работа. Станува збор и за тоа да им се оддолжиме на заедниците.

Види повеќе

Економски

Во DB Schenker, веруваме дека квалитетот е клучен за клиентите, а со тоа и за економскиот успех. Тоа е причината зошто веруваме дека мислењата на клиентите се многу важни и често бараме да ги искажат. Со цел да станеме профитабилен, квалитетен лидер, мора прво да слушнеме што им е потребно на клиентите.

Види повеќе

Еколошки

DB Schenker е пионер во доменот на животната средина - посветени сме колку што е можно повеќе да ја намалиме емисијата на јаглерод во индустријата. Сакаме да бидеме водечки еколошки обезбедувач на логистички услуги во целиот свет.

Прегледај ги сите медиуми

Новости

Во март 2017 година, Deutsche Bahn се приклучи на целната иницијатива заснована на наука (SBT) на CDP, Глобалниот договор на ОН, Светскиот институт за ресурси и Светскиот фонд. 

Прегледај ги сите медиуми