Skip to content
Лого на DB Schenker


About Us Ocean Container Ship City

Економски

Во DB Schenker сме секогаш фокусирани на усовршување на стратегијата за подобрување на квалитетот. Знаеме дека за да бидеме успешна организација, задоволството на клиентите мора да ни биде на прво место. Тоа е причината зошто го ставивме како врвен приоритет во нашата стратегија за 2020 година.

Во нашата нова стратегија, се фокусираме на три аспекти за подобрување на квалитетот:

  • Култура на квалитет: Постојано се фокусираме на клиентите и оперативната совршеност
  • Дигитална стручност: Продолжуваме да користиме иновативни решенија во нашата основна дејност и да креираме нови дејности
  • Зголемување на ефикасноста: Преземаме одговорност и го зголемуваме производството 

Веруваме во мислењато на клиентите и тоа е причина зошто ги користиме независните институти за истражување на пазарите за мерење на задоволството на клиентите шест пати годишно. Ова им овозможува на околу 140.000 патници и 1.800 деловни партнери да го кажат своето мислење.

Покрај тоа, во Одделот за транспорт и логистика на DB Schenker, повеќе од 800 европски деловни партнери на DB Cargo секоја година учествуваат во процесот на истражување. DB Arriva (Железнички и автобуски транспорт на Велика Британија) се потпира на алатки како што се анкети спроведени од страна на независната британска асоцијација, Passenger Focus.

Општо земено, одделните деловни единици на DB имаат стабилно ниво на задоволство на клиентите, но посветени сме да ја прошириме базата на податоци за да ги анкетираме клиентите и деловните партнери во светот.