Shape Shape 161110_icono_product_teaser icon-arrow-left icon-arrow-right icon-first icon-last 161110_icono_product_teaser 161110_icono_product_teaser location-pin 161110_icono_product_teaser 161110_icono_product_teaser contact-desktop-white careers-desktop-white

People Meeting Office

Меѓународна програма за приправници

Што ќе научите?

Нашата меѓународна програма за приправници „Talents international“ (Таленти од целиот свет) претставува единствена можност за сите дипломирани студенти коишто се заинтересирани за областа на меѓународната логистика. Во период од 18 месеци, нашите приправници работат во сите важни деловни области во компанијата, добивајќи целосен преглед на нашите активности во целиот свет. Од административни задачи во германското седиште и управување со оперативни работи во Малезија до запознавање на клучните клиенти од индустријата на висока технологија во САД - ќе добиете корисно искуство без разлика каде ќе ве однесе идната кариера. 


Што ви е потребно?

За меѓународната програма за приправници, бараме мотивирани и посветени дипломирани студенти. Детално ги разгледуваме квалификациите, работното искуство и карактерот за да утврдиме дали добро ќе се вклопите во програмата. Предусловите се: 

  • Добра до многу добра област на дипломирање, по можност во областа на логистиката како клучна област на студии
  • Почетно работно искуство преку стажирања и/или искуство во секторот за логистика
  • Напредно познавање на англискиот јазик и основен германски; познавањето други јазици ќе се смета за предност
  • Добри интерперсонални и интеркултурни вештини 
  • Независен, претприемачки начин на размислување 
  • Напредни аналитички и концептуални вештини 
  • Одлично познавање на Microsoft Office 
  • Добри комуникациски вештини

Отворање работни места