Skip to content
Лого на DB Schenker


Here to Move Woman on Smartphone

Меѓународно стажирање

Што ќе научите?

Меѓународната програма за приправници им нуди на студентите можност да бидат дел од предизвикувачки и возбудливи логистички проекти и истовремено да се запознаат со нови култури на меѓународно ниво. На секој приправник ќе му бидат назначени тим и задачи во рамките на тимот, како и индивидуални проекти. Како приправник во DB Schenker, ќе дознаете за сите секојдневни одговорности на професионалците за логистика и ќе наидете на нови предизвици за да може да се развиете на професионален план.

Стажирањето трае шест месеци, со позиции обично во области како што се Австралија, САД и Индонезија. Сите приправници се платени за својата работа со надомест во зависност од тековните стапки на плата во соодветните земји.


Што ви е потребно?

Бараме мотивирани и посветени студенти за програмата за приправници. Детално ги разгледуваме квалификациите, работното искуство и карактерот за да утврдиме дали добро ќе се вклопите во програмата. Предусловите се:

  • Упис како студент во текот на стажирањето
  • Одлични оценки по логистика, економија или слична тема како клучна област на студии
  • Целосна достапност за период од шест месеци
  • Практичното работно искуство ќе се смета за предност
  • Одлично познавање на англискиот јазик
  • Добри комуникациски вештини
  • Одлично познавање на Microsoft Office
  • Самодоверба и подготвеност за преземање иницијативи

Нашите работни места