Skip to content
Лого на DB Schenker


eSchenker

Со вклучувањето на сите наши е-услуги во еден портал, го развивме најнапредното логистичко решение досега. Го претставуваме eSchenker - систем од еден извор за управување и оптимизација на синџирот на снабдување. Од следење и распоред до резервирање и известување, може да видите сѐ во базата на податоци на eSchenker.

Public eService

Распоред

Услуги за збирен транспорт на DB Schenker во Европа. Едноставно, изберете земји и внесете ги соодветните поштенските кодови на почетното место и дестинацијата и ќе ги добиете потребните информации за одредените транзитни времиња во секунди - за да се оптимизираат процесите на планирање.
Распоред Get started
170124_DB_Schenker_jumppage_02_emissioncalculator
Public eService

Калкулатор на емисии

Пресметајте ги јаглеродните отпечатоци за одредени контингенти за испорака и добијте извештаи за ад хок емисии. Достапни во различни формати, со избор на приспособливо поле за запис.
Калкулатор на емисии Get started
170124_DB_Schenker_jumppage_03_pricing
Advanced eService

Формирање цени

Внесете ги параметрите и добијте конкурентни понуди со јасно структурирани модели на цени. Заштедете драгоцено време со функцијата за образец со којашто може да ги зачувате и повторно да ги користите поранешните записи.
Формирање цени Log in
170124_DB_Schenker_jumppage_04_booking
Advanced eService

Резервирање

Зачувајте ги резервациите за подоцнежно финализирање, користете стандардни обрасци за резервација, управувајте со најновите резервации, контактирајте со одговорниот оддел во DB Schenker или управувајте со индивидуален адресар.
Види видео Резервирање Log in
170124_DB_Schenker_jumppage_05_notification
Advanced eService

Предупредување/ Известување

Добијте целосна контрола на времето и зачестеноста на автоматски известувања по е-пошта. Поставете како сакате да добивате известувања за неочекувани настани за време на распоредот на превоз.
Види видео Предупредување/ Известување Log in
170124_DB_Schenker_jumppage_06_tracking
Public eService

Следење

Алатката за следење eSchenker е лесна за користење и ви дава информации во реално време за локацијата и статусот на пратката и тековното проценето време на испорака. Доделувањето број за следење значи дека може да пристапите до детални податоци за испорака онлајн без да се најавите. Технологијата за следење сега ни е надградена со уште подетален преглед и информации за статусот за сите пратки.
Следење Get started
170124_DB_Schenker_jumppage_07_advancedtracking
Advanced eService

Напредно следење

Спектарот на напредни методи за пребарување секогаш ве води директно до информациите коишто ви се потребни. Други нови карактеристики наменети за максимална ефикасност се: преземање на резултатите од следење, прикачени документи, пристап до потпишан доказ за испорака или ePOD и управување со контејнер.
Види видео Напредно следење Log in
170124_DB_Schenker_jumppage_08_operationalreporting
Advanced eService

Известување

Стандардизираниот модул за известување на eSchenker овозможува транспарентност во комплетниот синџир на снабдување со тоа што ви овозможува моментално да креирате претходно дефинирани стандардни извештаи за пратки, перформанси, финансии или емисии - за сите видови услуги и транспорт.
Известување Log in
170124_DB_Schenker_jumppage_09_invoicedelivery
Advanced eService

Испорака на фактура

Оптимизирајте го управувањето на фактурата со поврзување на активностите за фактурирање директно со пратките и податоците за следење. Добијте дигитална копија на фактурите.
Види видео Испорака на фактура Log in