Skip to content
Лого на DB Schenker Лого на DB Schenker


Industry Solution Mechanics Engineering

Индустриски решенија

Како еден од водечките обезбедувачи на логистички решенија низ целиот свет, DB Schenker има огромно портфолио за транспортни и договорни логистички решенија коишто поврзуваат повеќе индустрии. Како такви, ние сме експерти за препознавање на предизвиците карактеристични за индустријата во којашто работите. Може да приспособиме решенија за да ви помогнеме низ сите фази на синџирот на снабдување.

Нашата компетентност поврзана со индустрија

Индустриски решенија

Логистички решенија за пијалаци

Ја споделуваме вашата страст за пијалаци. Тоа е причината зошто нудиме складиште со контролирана температура или испорака, сигурно складирање на носачи и рефусно складирање, избирање на кутија/шише, следење и испорака на примероци или мали нарачки. Исто така, гарантираме дека никогаш не мора да се грижите за документите за царинење, сертификатите и етикетите.

Во DB Schenker, ја разбираме комплексноста на индустријата на пијалаци. Всушност, со години сме стручен партнер за логистика за индустријата на вино и пијалаци. Нашите специјализирани тимови низ целиот свет имаат широко познавање за развојот на приспособени логистички решенија за сите типови пијалаци, вклучувајќи ги пивото, виното, соковите, алкохолните пијалаци итн. 

Обезбедуваме глобални, комплетни услуги за извоз и увоз, опфаќајќи ги сите начини на транспорт, од брод и воз до камион и авион. Нашето складиште со контролирана температура и испораката во флексибилни торби или ISO контејнери го заштитуваат високиот квалитет на течниот товар, а широко распространетата транспортна мрежа и квалитетните услуги се гаранција дека товарот ќе пристигне таму каде што треба и во саканиот момент.  

Исто така, услугите опфаќаат сигурно складирање на носачи и рефусно складирање, избирање на кутија/шише, следење и испорака на примероци или мали нарачки. Со оглед на тоа што сме лидери во логистиката за пијалаци, запознатни сме со посебните услови за увоз и извоз и во ваше име управуваме со формалностите, како на пример документи за царинење, сертификати и етикети. Исто така, имаме пристап и до EMCS постапката за испорака во рамките на ЕУ и може во ваше име да управуваме со дозволите и даночните пријави. 

Па, ако барате искусен, сигурен партнер за транспорт и логистика на пијалаци, со задоволство ќе ви помогнеме.

Оди на производ
Индустриски решенија

Логистички решенија за здравството и фармацијата

Сигурната испорака на здравствени производи може да спаси живот. Тоа е причината зошто развивме решенија за синџирот на снабдување со вас за да се погрижиме дека производите чија испорака во голема мера зависи од навремената достава и температурата безбедно ќе пристигнат до своето одредиште. Го обезбедуваме интегритетот на осетливите стоки преку посебен третман и услуги на следење.

Компаниите од здравствениот сектор се соочуваат со средина којашто постојано се менува. Со иновативните и интегрирани решенија, може флексибилно да реагираме на сите барања на фармацевтските и биотехнолошките компании, како и производителите на медицински уреди.

Оштетените производи и лекови коишто не се одржуваат во рамките на потребната температура, може брзо да предизвикаат ситуации опасни за животот. Од таа причина, сигурноста е клучна во транспортот на здравствените производи. Со решенијата за синџирот на снабдување на DB Schenker се гарантира дека производите чувствителни на време и температура безбедно и сигурно ќе пристигнат до одредиштето. Го зачуваме интегритетот на вашиот производ со посебно ракување и следење, вклучувајќи ги и комплетното следење пратки, решенијата со затворени контејнери за биолошки лекови и сообразноста со сите законски прописи. Исто така, воспоставивме системи за управување со квалитетот и за примена на стандардите на индустријата, како што се GDP, USP 1079 и QEP.

Нашата глобална мрежа ги интегрира авионскиот транспорт, океанскиот транспорт и копнениот транспорт, како и договорната логистика коишто ни овозможуваат веднаш да реагираме на какви било промени во однос на потребите што ќе се појават при дистрибуцијата. Исто така, со методите на мултимодален транспорт обезбедуваме исплатливи, комплетни решенија за синџирот на снабдување.

Оди на производ
Индустриски решенија

Логистички решенија за расипливи производи и бродови-ладилници

Без разлика дали треба да ги транспортирате расипливите производи по копнен, железнички, поморски или воздушен пат, DB Schenker има специјализирани логистички решенија за вашата компанија. 

Управување и испорака на расипливи производи

Без разлика дали треба да ги транспортирате расипливите производи по копнен, железнички, поморски или воздушен пат, DB Schenker има специјализирани логистички решенија коишто одговараат на вашите потреби. Чувствителната стока ќе пристигне на одредиштето во свежа состојба во којашто била на почетокот на испораката.

Благодарение на глобалната мрежа, DB Schenker може да одговори на индивидуалните барања за испорака на лесно расипливи производи, како што се: месо, зеленчук и овошје, живина, морска храна и млечни производи. Нашите флексибилни опции за транспорт - копнен транспорт, океански транспорт, авионски транспорт и железнички транспорт, обезбедуваат оптимизирани, комплетни решенија коишто одговараат на потребите производот, буџетот и распоредот што ги имате.

Со иновативните решенија за пакување, ја чуваме чувствителната стока во најдобри атмосферски услови, погрижувајќи се дека е добро зачувана и свежа кога ќе пристигне на одредиштето. Покрај тоа, единствениот систем за следење ви овозможува да ја следите пратката во текот на целиот процес, правејќи ве спокојни.

Оди на производ
Индустриски решенија

Материјали коишто може да се рециклираат

Користењето на секундарни суровини е директно во согласност со целта на глобалната индустрија (и нашата) да се намали јаглеродниот отпечаток, а логистиката полесно да може да ја минимизира потрошувачката на примарните суровини. Како такви, нудиме комплетно портфолио на услуги за рециклирање за да ви помогнеме при логистиката на материјали коишто може да се рециклираат.

Управување со секундарни суровини

Користењето на секундарни суровини е примарен начин за намалување на јаглеродниот отпечаток и за намалување на вкупната потрошувачка на примарни суровини. Како такви, посветени сме да станеме експерти во индустрија за да може да им помогнеме на оние коишто користат материјали за рециклирање да ги оптимизираат синџирите на снабдување за успех во иднина. 

Во рамките на портфолиото на услуги за рециклирање, нудиме специјализирани услуги за разни производи, како што се: хартија за отпадоци, пластика за отпадоци, дрво, трупци, пилено дрво, прајмер хартија, целулоза, иверици, ламинати и метални отпадоци. Кога соработувате со DB Schenker како логистички партнер, имате доверлив обезбедувач којшто ги разбира испораката и ракувањето со материјалите за рециклирање. Ќе ја распределиме и ќе управуваме со опремата, ќе се справиме со пратките во согласност со барањата на акредитивот (L/C), ќе го средиме царинењето, а ако треба и ќе ги координираме доставувачите.

Во DB Schenker, целта ни е да влијаеме врз животната средина. Еден начин да успееме во тоа е да им помогнеме на компаниите како вашата, коишто веќе ѝ се оддолжуваат на земјата и го намалуваат отпечатокот.

Оди на производ