Skip to content
Лого на DB Schenker Лого на DB Schenker


Industry Solutions Beverages Barrels

Логистички решенија за пијалаци

Ја споделуваме вашата страст за пијалаци. Тоа е причината зошто нудиме складиште со контролирана температура или испорака, сигурно складирање на носачи и рефусно складирање, избирање на кутија/шише, следење и испорака на примероци или мали нарачки. Исто така, гарантираме дека никогаш не мора да се грижите за документите за царинење, сертификатите и етикетите.

Во DB Schenker, ја разбираме комплексноста на индустријата на пијалаци. Всушност, со години сме стручен партнер за логистика за индустријата на вино и пијалаци. Нашите специјализирани тимови низ целиот свет имаат широко познавање за развојот на приспособени логистички решенија за сите типови пијалаци, вклучувајќи ги пивото, виното, соковите, алкохолните пијалаци итн. 

Обезбедуваме глобални, комплетни услуги за извоз и увоз, опфаќајќи ги сите начини на транспорт, од брод и воз до камион и авион. Нашето складиште со контролирана температура и испораката во флексибилни торби или ISO контејнери го заштитуваат високиот квалитет на течниот товар, а широко распространетата транспортна мрежа и квалитетните услуги се гаранција дека товарот ќе пристигне таму каде што треба и во саканиот момент.  

Исто така, услугите опфаќаат сигурно складирање на носачи и рефусно складирање, избирање на кутија/шише, следење и испорака на примероци или мали нарачки. Со оглед на тоа што сме лидери во логистиката за пијалаци, запознатни сме со посебните услови за увоз и извоз и во ваше име управуваме со формалностите, како на пример документи за царинење, сертификати и етикети. Исто така, имаме пристап и до EMCS постапката за испорака во рамките на ЕУ и може во ваше име да управуваме со дозволите и даночните пријави. 

Па, ако барате искусен, сигурен партнер за транспорт и логистика на пијалаци, со задоволство ќе ви помогнеме.

Поврзани производи и услуги

Производи

Океански транспорт

Со океанскиот транспорт на DB Schenker се испорачуваат повеќе од 5.500 контејнери на ден до пристаништата во целиот свет, што нѐ прави водечкиот шпедитер за пратките од океански транспорт. 

Во DB Schenker, производите за шпедиција на океански транспорт што ги нудиме ги олеснуваат глобалните односи на повеќе од 700.000 корисници во 130 земји. Каде и да треба да пристигнат пратките, иновативните решенија што ги нудиме се мост кон продажбата и пазарите за јавни набавки. Постојаните и сигурните пловидби се гаранција товарните пратки секогаш навремено да пристигнат до клиентите.

Со помош на услугите се испорачуваат повеќе од 5.500 контејнери на ден до пристаништата во целиот свет и затоа сме првиот избор за испораки со FCL и LCL. Исто така, ги нудиме најефективните решенија - комбинирајќи ги производите од авионски транспорт и од океански транспорт ви заштедуваме време и пари.

Опсегот на производот DB SCHENKERocean нуди различни услуги коишто ви ги задоволуваат потребите од окенаски транспорт во синџирот на снабдување. Секој производ е развиен да ви ги задоволи високите стандарди за сеопфатни и комплетни транспортни услуги и сите сродни дополнителни услуги.

Оди на производ
Океански транспорт

Интермодални решенија

Добијте ја навременоста на авионскиот транспорт и исплатливоста на океанскиот транспорт со DB SCHENKERskybridge — логистички производ којшто е комбинација на најдоброто од двете. 

Добијте го најдоброто од двете нешта со комбинирани предности на авионскиот транспорт и океанскиот транспорт. Со DB SCHENKERskybridge, го оптимизираме патот на шпедиција со:

 • Намалување на транспортните трошоци во споредба со стандардната пратка со авионски транспорт
 • Намалување времето за транзит во споредба со стандардната пратка од окенски транспорт
 • Обезбедување опција за исплатлив транспорт за задоцнети пратки од окенски транспорт
 • Обезбедување опција за помал капацитет или скапи пазари за авионски транспорт и патеки за авионски транспорт 

Со комбинирање на решенија од авионски транспорт и окенаски транспорт, може да ја најдете вистинската рамнотежа помеѓу трошоците и времето - додавајќи флексибилност на синџирот на снабдување.  

Како лидер во индустријата за логистика, нашиот тим ќе ви помогне да ги најдете најдобрите услуги за шпедиција и логистички услуги коишто ќе ви ги задоволат деловните цели. 

DB SCHENKERskybridge е достапен на сите клучни правци од Азија преку Западниот брег на САД до Јужна Америка и од Азија до Европа. Нашите услуги ви помагаат да го зголемите дофатот, минимизирајќи ги трошоците. DB SCHENKERskybrige исто така е исплатлива алтернатива за пратки од Европа до регионот на Јужниот Пацифик.

Оди на производ
Договорна логистика

Сензорска технологија (Smartbox)

Семејството на DB SCHENKERsmartbox креира синергија во синџирот на снабдување. Користиме добро воспоставена мрежа на партнери за соработка, што ја прави оваа услуга единствена во сите шпедитерски транспортни режими.

Со оваа обемна услуга, ќе добиете детален преглед на товарот - во кое било време, во целиот свет и со следење во реално време. Семејството на DB SCHENKERsmartbox нуди и сродни услуги за сите видови транспорт, вклучувајќи ги аеротранпортот и железничкиот транспорт.

Кога го користите DB SCHENKERsmartbox, знаете дека добивате беспрекорна транспарентност, безбедност и заштеда.

Транспарентност

 • Највисоко ниво на транспарентност во синџирот на снабдување
 • Следење на условите за карго
 • Зголемен период на реализација
 • GPS следење во реално време преку интернет (24 часа, 7 дена во неделата)

Заштеди

 • Можно намалување на трошоците за осигурување
 • Намалување на трошоците за логистика на клиент

Безбедност

 • Заштита од кражба и вандализам

Дигитализација

 • Собирање податоци
 • Изготвување индивидуални извештаи
 • Олеснување на анализите

Порасна новата услуга на семејството DB SCHENKERsmartbox. Сега го следи глобалниот товарен транспорт на поудобен и поиновативен начин, нуди неколку опции за да ви ги задоволи конкретните деловни потреби:

 • DB SCHENKERsmartbox премиум
 • DB SCHENKERsmartbox лесен
 • DB SCHENKERsmartbox лесен 1
 • DB SCHENKERsmartbox лесен 2
 • DB SCHENKERsmartbox фарма
 • DB SCHENKERsmartbox логистика
 • DB SCHENKERsmartbox влезови за воздух
 • DB SCHENKERsmartbox воздух во реално време
 • DB SCHENKERsmartbox домашно заклучување
 • DB SCHENKERsmartbox следење на домашен пакет
 • DB SCHENKERsmartbox железница
 • DB SCHENKERsmartbox индивидуалци
 • DB SCHENKERsmartbox безбедносна услуга 

Дознајте лесно и во секое време кој уред најдобро одговара на вашите потреби. Посетете го семејниот конфигуратот на
DB SCHENKERsmartbox

Оди на производ

eSchenker: Лесно е

eSchenker е најнапредното логистичко решение досега. Ги вклучува сите е-услуги на еден портал, давајќи ви максимална поддршка во секоја фаза на синџирот на снабдување. Од следење и планирање до резервирање и известување, eSchenker ви ги задоволува потребите за логистика.

Следење

Алатката за следење eSchenker е лесна за користење и ви дава информации во реално време за локацијата и статусот на пратката и тековното проценето време на испорака. Доделувањето број за следење значи дека може да пристапите до детални податоци за испорака онлајн без да се најавите.

Технологијата за следење сега ни е надградена со уште подетален преглед и информации за статусот за сите пратки.

Кран од 600 тони истовара турбини во Бурулус

Над 100.000 тони

1/4

Приказна за успех

2/4

Приказна за успех

3/4

Проект за конвои:

4/4