Skip to content
Лого на DB Schenker Лого на DB Schenker


Industry Solutions Consumer Marmelade

Логистички решенија за потрошувач

DB Schenker има темелно разбирање за потрошувачката индустрија и нуди иновативни и соодветни логистички решенија. Нашите бројни партнери во потрошувачка индустрија многу години ни веруваат во врска со оптимизирањето на синџирот на снабдување на нивните организации од компаниите до клиентите. Градиме блиска соработка со секој од нашите клиенти за да развиеме приспособени решенија.

Исто така, глобалната мрежа и силното локално присуство во земјите низ целиот свет се знак дека сигурно и доследно управуваме со синџирот на снабдување во сите земји. Ги поврзуваме четирите начини на транспорт за подобрување на брзината и трошоците на испораките. Услугите со додадена вредност и складирањето производи креираат вистински комплетни решенија коишто целосно го опфаќаат синџирот на снабдување.

DB Schenker исто така нуди разновидни дополнителни услуги. Од царинење, заедничко пакување, реализација, снабдување со производи, испораки на проекти, услуги за саеми и изложби до еколошки транспорт, ви гарантираме дека ќе успеете, без разлика на која област на пазарот на потрошувачи сте фокусирани.

За потрошувачката индустрија, DB Schenker обезбедува глобална експертиза за предизвиците со синџирот на снабдување на клиентите, вклучувајќи:

 • Оптимизирани инвентари и скратено време на пазарот
 • Подобрени врски со деловните партнери
 • Глобален отпечаток со меѓународни вештини на синџирот на снабдување
 • Алатки за развивање на решенија за полесно стратешко и тактичко планирање на дистрибутивните мрежи и развивање на објекти
 • Наменски решенија за складиште со водечките технологии за развивање и оптимизирање на трошоците за работна сила
 • Решенија за заедничко пакување специјално наменети за потрошувачката индустрија

Најпосле, нудиме разновидни дополнителни услуги. Од царинење до услуги за саеми и изложби, ви гарантираме за успехот, без разлика на која област на пазарот на потрошувачи сте фокусирани. 

Поврзани производи и услуги

Авионски транспорт

Интермодални решенија

Добијте ја навременоста на аеротранспорт и исплатливоста на логистика на карго со брод со DB SCHENKERskybridge - логистички производ којшто е комбинација на најдоброто од двете. 

Добијте го најдоброто од двете нешта со комбинирани предности на авионскиот транспорт и логистика на карго со брод. Со DB SCHENKERskybridge, го оптимизираме патот на карго транспортот со:

 • Намалување на транспортните трошоци во споредба со стандардната пратка со аеротранспорт
 • Намалување времето за транзит во споредба со стандардната пратка од логистика на карго со брод
 • Обезбедување опција за исплатлив транспорт за задоцнети пратки од логистика на карго со брод
 • Обезбедување опција за помал капацитет или скапи пазари за авионски транспорт и патеки за авионски транспорт 

Со комбинирање на решенија од авионскиот транспорт и логистика на карго со брод, може да ја најдете вистинската рамнотежа помеѓу трошоците и времето - додавајќи флексибилност на синџирот на снабдување.  

Како лидер во индустријата за логистика, нашиот тим ќе ви помогне да ги најдете најдобрите услуги за шпедиција и логистички услуги коишто ќе ви ги задоволат деловните цели. 

DB SCHENKERskybridge е достапен на сите клучни правци од Азија преку Западниот брег на САД до Јужна Америка и од Азија до Европа. Нашите услуги ви помагаат да го зголемите дофатот, минимизирајќи ги трошоците. DB SCHENKERskybrige исто така е исплатлива алтернатива за пратки од Европа до регионот на Јужниот Пацифик.

Оди на производ
Договорна логистика

Сензорска технологија (Smartbox)

Семејството на DB SCHENKERsmartbox креира синергија во синџирот на снабдување. Користиме добро воспоставена мрежа на партнери за соработка, што ја прави оваа услуга единствена во сите шпедитерски транспортни режими.

Со оваа обемна услуга, ќе добиете детален преглед на товарот - во кое било време, во целиот свет и со следење во реално време. Семејството на DB SCHENKERsmartbox нуди и сродни услуги за сите видови транспорт, вклучувајќи ги аеротранпортот и железничкиот транспорт.

Кога го користите DB SCHENKERsmartbox, знаете дека добивате беспрекорна транспарентност, безбедност и заштеда.

Транспарентност

 • Највисоко ниво на транспарентност во синџирот на снабдување
 • Следење на условите за карго
 • Зголемен период на реализација
 • GPS следење во реално време преку интернет (24 часа, 7 дена во неделата)

Заштеди

 • Можно намалување на трошоците за осигурување
 • Намалување на трошоците за логистика на клиент

Безбедност

 • Заштита од кражба и вандализам

Дигитализација

 • Собирање податоци
 • Изготвување индивидуални извештаи
 • Олеснување на анализите

Порасна новата услуга на семејството DB SCHENKERsmartbox. Сега го следи глобалниот товарен транспорт на поудобен и поиновативен начин, нуди неколку опции за да ви ги задоволи конкретните деловни потреби:

 • DB SCHENKERsmartbox премиум
 • DB SCHENKERsmartbox лесен
 • DB SCHENKERsmartbox лесен 1
 • DB SCHENKERsmartbox лесен 2
 • DB SCHENKERsmartbox фарма
 • DB SCHENKERsmartbox логистика
 • DB SCHENKERsmartbox влезови за воздух
 • DB SCHENKERsmartbox воздух во реално време
 • DB SCHENKERsmartbox домашно заклучување
 • DB SCHENKERsmartbox следење на домашен пакет
 • DB SCHENKERsmartbox железница
 • DB SCHENKERsmartbox индивидуалци
 • DB SCHENKERsmartbox безбедносна услуга 

Дознајте лесно и во секое време кој уред најдобро одговара на вашите потреби. Посетете го семејниот конфигуратот на
DB SCHENKERsmartbox

Оди на производ
Кран од 600 тони истовара турбини во Бурулус

Над 100.000 тони

1/4

Приказна за успех

2/4

Приказна за успех

3/4

Проект за конвои:

4/4

eSchenker: Лесно е

eSchenker е најнапредното логистичко решение досега. Ги вклучува сите е-услуги на еден портал, давајќи ви максимална поддршка во секоја фаза на синџирот на снабдување. Од следење и планирање до резервирање и известување, eSchenker ви ги задоволува потребите за логистика.

Следење

Алатката за следење eSchenker е лесна за користење и ви дава информации во реално време за локацијата и статусот на пратката и тековното проценето време на испорака. Доделувањето број за следење значи дека може да пристапите до детални податоци за испорака онлајн без да се најавите.

Технологијата за следење сега ни е надградена со уште подетален преглед и информации за статусот за сите пратки.