Skip to content
Лого на DB Schenker


DB Schenker Electronic

Логистички решенија за електроника

Со порастот на глобализацијата, индустријата за електроника се соочува со поголеми притисоци во врска со времето и трошоците. Во DB Schenker, ги почитуваме и ги разбираме овие притисоци. Нашите приспособени решенија се наменети за оптимизирање на процесот на производство и ги намалуваат трошоците на компанијата. Користејќи платформи на повеќе субјекти, го подобруваме планирањето и соработката во рамките на синџирот на снабдување за да го забрзаме протокот на материјали и готови производи.

Логистика за електроника и управување со синџирот на снабдување

Некои од најголемите компании со брзорастечка технологија го користат DB Schenker за управување со глобалните синџири на снабдување. Овие компании имаат развиено стратегии за коишто се потребни снабдување од меѓународни локации, брз влез на нови меѓународни пазари, како и централно оптимизирање на синџирите на снабдување. За ова е потребен обезбедувач на логистички услуги којшто може да понуди комплетни решенија со глобална покриеност и целосна видливост од местото на нарачка до испораката. Со програми како автоматско царинење, договорни услуги за синџирот на снабдување, веруваме дека DB Schenker е единствено позициониран за да им помогне на клиентите да влезат на нови пазари и да ги искористат можностите за глобално снабдување.

За индустријата за електроника, DB Schenker обезбедува глобална експертиза за предизвиците со синџирот на снабдување на клиентите, вклучувајќи:

 • Меѓународна мрежа којашто обезбедува брз и ефективен транспортот помеѓу локациите за производство и потрошувачите, без оглед на далечината.
 • Мултифункционални платформи за планирање и соработка со синџирот на снабдување, како и зголемување на протокот на материјали и производи.
 • Комплетна видливост и специјализирани производи со цел да се обезбеди безбедна и сигурна испорака на пратки.
 • Договорна логистика/SCM програми за континуирано подобрување на процесите и за гарантирање дека синџирот на снабдување е секогаш рационален и целосно оптимизиран.
 • Решенија за управување на синџирот на снабдување од страна на производителот (VMI) за да бидете сигурни дека залихите се надополнуваат во вистинско време.
 • Одамна воспоставени решенија со водечките светски компании за електронски производи
 • Глобално интегрирани решенија коишто постојано се развиваат и ги опфаќаат доставувачите, договорните производители и потрошувачките пазари
 • TAPA безбедност, системи за квалитет и програми за намалување на трошоците коишто не ја компромитираат услугата
 • Важно фокусирање на спроведување и препознавање на услугите со додадена вредност со коишто се зголемува брзината на испорака и се подобрува искуството на клиентите

Покрај тоа, имаме искуство и со:

 • Управување со VMI центри за ОЕМ во близина на локациите за производство за навремено надополнување.
 • Активности на инверзна логистика, вклучувајќи ги и управувањето со даночни пријави, дијагностика на производи и лесни поправки, реализација на нарачки за замена и сл.

Комбинирајте го горенаведеното со нашите услуги со додадена вредност, како што се поправките или обележувањето, и ќе видите дека DB Schenker може да ги исполни сите потреби во врска со управувањето со синџирот на снабдување.

Нашите сродни производи

Авионски транспорт

Интермодални решенија

Добијте ја навременоста на аеротранспорт и исплатливоста на логистика на карго со брод со DB SCHENKERskybridge - логистички производ којшто е комбинација на најдоброто од двете. 

Добијте го најдоброто од двете нешта со комбинирани предности на авионскиот транспорт и логистика на карго со брод. Со DB SCHENKERskybridge, го оптимизираме патот на карго транспортот со:

 • Намалување на транспортните трошоци во споредба со стандардната пратка со аеротранспорт
 • Намалување времето за транзит во споредба со стандардната пратка од логистика на карго со брод
 • Обезбедување опција за исплатлив транспорт за задоцнети пратки од логистика на карго со брод
 • Обезбедување опција за помал капацитет или скапи пазари за авионски транспорт и патеки за авионски транспорт 

Со комбинирање на решенија од авионскиот транспорт и логистика на карго со брод, може да ја најдете вистинската рамнотежа помеѓу трошоците и времето - додавајќи флексибилност на синџирот на снабдување.  

Како лидер во индустријата за логистика, нашиот тим ќе ви помогне да ги најдете најдобрите услуги за шпедиција и логистички услуги коишто ќе ви ги задоволат деловните цели. 

DB SCHENKERskybridge е достапен на сите клучни правци од Азија преку Западниот брег на САД до Јужна Америка и од Азија до Европа. Нашите услуги ви помагаат да го зголемите дофатот, минимизирајќи ги трошоците. DB SCHENKERskybrige исто така е исплатлива алтернатива за пратки од Европа до регионот на Јужниот Пацифик.

Оди на производ
Договорна логистика

Сензорска технологија (Smartbox)

Семејството на DB SCHENKERsmartbox креира синергија во синџирот на снабдување. Користиме добро воспоставена мрежа на партнери за соработка, што ја прави оваа услуга единствена во сите шпедитерски транспортни режими.

Со оваа обемна услуга, ќе добиете детален преглед на товарот - во кое било време, во целиот свет и со следење во реално време. Семејството на DB SCHENKERsmartbox нуди и сродни услуги за сите видови транспорт, вклучувајќи ги аеротранпортот и железничкиот транспорт.

Кога го користите DB SCHENKERsmartbox, знаете дека добивате беспрекорна транспарентност, безбедност и заштеда.

Транспарентност

 • Највисоко ниво на транспарентност во синџирот на снабдување
 • Следење на условите за карго
 • Зголемен период на реализација
 • GPS следење во реално време преку интернет (24 часа, 7 дена во неделата)

Заштеди

 • Можно намалување на трошоците за осигурување
 • Намалување на трошоците за логистика на клиент

Безбедност

 • Заштита од кражба и вандализам

Дигитализација

 • Собирање податоци
 • Изготвување индивидуални извештаи
 • Олеснување на анализите

Порасна новата услуга на семејството DB SCHENKERsmartbox. Сега го следи глобалниот товарен транспорт на поудобен и поиновативен начин, нуди неколку опции за да ви ги задоволи конкретните деловни потреби:

 • DB SCHENKERsmartbox премиум
 • DB SCHENKERsmartbox лесен
 • DB SCHENKERsmartbox лесен 1
 • DB SCHENKERsmartbox лесен 2
 • DB SCHENKERsmartbox фарма
 • DB SCHENKERsmartbox логистика
 • DB SCHENKERsmartbox влезови за воздух
 • DB SCHENKERsmartbox воздух во реално време
 • DB SCHENKERsmartbox домашно заклучување
 • DB SCHENKERsmartbox следење на домашен пакет
 • DB SCHENKERsmartbox железница
 • DB SCHENKERsmartbox индивидуалци
 • DB SCHENKERsmartbox безбедносна услуга 

Дознајте лесно и во секое време кој уред најдобро одговара на вашите потреби. Посетете го семејниот конфигуратот на
DB SCHENKERsmartbox

Оди на производ

eSchenker: Лесно е

eSchenker е најнапредното логистичко решение досега. Ги вклучува сите е-услуги на еден портал, давајќи ви максимална поддршка во секоја фаза на синџирот на снабдување. Од следење и планирање до резервирање и известување, eSchenker ви ги задоволува потребите за логистика.

Следење

Алатката за следење eSchenker е лесна за користење и ви дава информации во реално време за локацијата и статусот на пратката и тековното проценето време на испорака. Доделувањето број за следење значи дека може да пристапите до детални податоци за испорака онлајн без да се најавите.

Технологијата за следење сега ни е надградена со уште подетален преглед и информации за статусот за сите пратки.

Кран од 600 тони истовара турбини во Бурулус

Над 100.000 тони

1/4

Приказна за успех

2/4

Приказна за успех

3/4

Проект за конвои:

4/4