Skip to content
Лого на DB Schenker Лого на DB Schenker


DB Schenker Oil and Gas Logistics

Нафта и гас

Безбедноста и ефикасноста се огромни проблеми во транспортот на нафта и гас. Во DB Schenker, нашите стручни тимови развиваат интегрирани, мултимодални концепти за транспорт специјално наменети за комплексноста на индустријата во којашто работите. Со неколкугодишно искуство во транспортот на нафта и гас, може да гарантираме дека при ракувањето со товарот пристапуваме со најголемо внимание и со квалитетна услуга. 

Логистика и транспорт на нафта и гас

Кога станува збор за управување со логистика за нафта и гас, безбедноста и ефикасноста се најголемите проблеми. Во DB Schenker, имаме долгогодишно искуство во обезбедување специјализирани логистички услуги за оваа индустрија. Нудиме сеопфатни концепти за управување и флексибилни решенија за сите видови на потребна помош.

Нашата глобална мрежа на центри, регионални центри и складишта, како и нашиот тим од специјалисти обезбедуваат решенија фокусирани на клиентот за проектите во врска со нафта и гас. Од испорака на опрема за проектите до управување со целата реализација, тука сме да ви помогнеме при секој направен чекор.

Предности: 

 • Интегриран авионски транспорт / океански транспорт
 • Лиценцирано царинско посредување
 • Обработка на нарачка и управување со главната листа 
 • Закупување превозни средства /LCT 
 • Експертиза за тежок товар и товар со прекумерна големина
 • Планирање и управување со база на податоци за доставувачи
 • Решенија од врата до врата
 • Студија за изводливост на логистиката и консултации за крајбрежни/поморски проекти
 • DB SCHENKERskybridge, мултимодалниот транспортен систем којшто ги комбинира предностите на авионскиот транспорт и океанскиот транспорт 


Логистика за експлоатирање нафта

Нашите стручни тимови нудат специјализирани логистички услуги и поддршка за проектите за нафта и гас. Како глобален лидер во индустријата за логистика, обезбедуваме знаење и искуство за да гарантираме дека проектот ви е успешен, без оглед на предизвиците со коишто се соочуваме. Од FCL и LCL услуги, генерален товар, делумни и целосни чартери до организирање анкета и закупување за проектот, DB Schenker Oil & Gas ги задоволува сите потреби од почеток до крај.

 • Студија за изводливост за изгледите на поморски и крајбрежни области
 • Градење и управување со база на податоци за обезбедувачи на логистички услуги
 • Управување со отстранување на отпадот 
 • Инвентар на залихи за дупчење 
 • Целосно сертифицирано управување и работење со опрема за ракување 
 • Услуги за аеродром и пристаниште 
 • Закупување на превозни средства
 • Локална обука и сертификација
 • Квалификуван персонал за логистика којшто ќе работи на проектите
 • обезбедување билети и транспортни услуги за персоналот којшто експлоатира нафта 
 • Изградба на камп и обезбедувач на услуги на катеринг 
 • Набавка и контрола на квалитетот на опремата

Главните центри за компетентност ни се наоѓаат во: 

 • Хјустон, Тексас, САД 
 • Абердин, Велика Британија 
 • Париз, Франција 
 • Дубаи, Обединетите Арапски Емирати 
 • Сингапур 
 • Батам и Баликпапан, Индонезија 
 • Перт, Западна Австралија 
 • Осло и Ставангер, Норвешка


Нашите поврзани производи и услуги

Авионски транспорт

Интермодални решенија

Добијте ја навременоста на аеротранспорт и исплатливоста на логистика на карго со брод со DB SCHENKERskybridge - логистички производ којшто е комбинација на најдоброто од двете. 

Добијте го најдоброто од двете нешта со комбинирани предности на авионскиот транспорт и логистика на карго со брод. Со DB SCHENKERskybridge, го оптимизираме патот на карго транспортот со:

 • Намалување на транспортните трошоци во споредба со стандардната пратка со аеротранспорт
 • Намалување времето за транзит во споредба со стандардната пратка од логистика на карго со брод
 • Обезбедување опција за исплатлив транспорт за задоцнети пратки од логистика на карго со брод
 • Обезбедување опција за помал капацитет или скапи пазари за авионски транспорт и патеки за авионски транспорт 

Со комбинирање на решенија од авионскиот транспорт и логистика на карго со брод, може да ја најдете вистинската рамнотежа помеѓу трошоците и времето - додавајќи флексибилност на синџирот на снабдување.  

Како лидер во индустријата за логистика, нашиот тим ќе ви помогне да ги најдете најдобрите услуги за шпедиција и логистички услуги коишто ќе ви ги задоволат деловните цели. 

DB SCHENKERskybridge е достапен на сите клучни правци од Азија преку Западниот брег на САД до Јужна Америка и од Азија до Европа. Нашите услуги ви помагаат да го зголемите дофатот, минимизирајќи ги трошоците. DB SCHENKERskybrige исто така е исплатлива алтернатива за пратки од Европа до регионот на Јужниот Пацифик.

Оди на производ
Авионски транспорт

Услуги за изнајмување

Со приспособените решенија и огромното искуство на тимот за јавни набавки, може да бидете сигурни дека потребите од услуги за изнајмување ви се во добри раце.

Во DB Schenker, знаеме дека искуството е важно. Тоа е причината зошто клиентите имаат доверба во нас - имаме повеќе од 140 години искуство во областа на логистиката и транспортната индустрија. За вашите услуги за изнајмување на авионски транспорт, ова значи компетентност низ целиот свет.

Искористете ја огромната експертиза на нашите централни тимови за набавка во Франкфурт, Хонг Конг и Њујорк. Тие развиваат приспособени решенија за изнајмување на ваше барање - протегајќи се од Cessna 162 до Antonov AN-225. Исто така, имате корист од светската мрежа за услужување на DB Schenker, што значи дека вашиот товар ќе пристигне таму каде што треба да пристигне.

Оди на производ
Договорна логистика

Сензорска технологија (Smartbox)

Семејството на DB SCHENKERsmartbox креира синергија во синџирот на снабдување. Користиме добро воспоставена мрежа на партнери за соработка, што ја прави оваа услуга единствена во сите шпедитерски транспортни режими.

Со оваа обемна услуга, ќе добиете детален преглед на товарот - во кое било време, во целиот свет и со следење во реално време. Семејството на DB SCHENKERsmartbox нуди и сродни услуги за сите видови транспорт, вклучувајќи ги аеротранпортот и железничкиот транспорт.

Кога го користите DB SCHENKERsmartbox, знаете дека добивате беспрекорна транспарентност, безбедност и заштеда.

Транспарентност

 • Највисоко ниво на транспарентност во синџирот на снабдување
 • Следење на условите за карго
 • Зголемен период на реализација
 • GPS следење во реално време преку интернет (24 часа, 7 дена во неделата)

Заштеди

 • Можно намалување на трошоците за осигурување
 • Намалување на трошоците за логистика на клиент

Безбедност

 • Заштита од кражба и вандализам

Дигитализација

 • Собирање податоци
 • Изготвување индивидуални извештаи
 • Олеснување на анализите

Порасна новата услуга на семејството DB SCHENKERsmartbox. Сега го следи глобалниот товарен транспорт на поудобен и поиновативен начин, нуди неколку опции за да ви ги задоволи конкретните деловни потреби:

 • DB SCHENKERsmartbox премиум
 • DB SCHENKERsmartbox лесен
 • DB SCHENKERsmartbox лесен 1
 • DB SCHENKERsmartbox лесен 2
 • DB SCHENKERsmartbox фарма
 • DB SCHENKERsmartbox логистика
 • DB SCHENKERsmartbox влезови за воздух
 • DB SCHENKERsmartbox воздух во реално време
 • DB SCHENKERsmartbox домашно заклучување
 • DB SCHENKERsmartbox следење на домашен пакет
 • DB SCHENKERsmartbox железница
 • DB SCHENKERsmartbox индивидуалци
 • DB SCHENKERsmartbox безбедносна услуга 

Дознајте лесно и во секое време кој уред најдобро одговара на вашите потреби. Посетете го семејниот конфигуратот на
DB SCHENKERsmartbox

Оди на производ
Океански транспорт

Целосно наполнет контејнер (FCL)

Со DB SCHENKERcomplete, ви нудиме флексибилна испорака со FCL на производ којашто е приспособена да се вклопи во синџирот на снабдување на начин којшто најдобро ги задоволува деловните потреби што ги имате.

Приспособените решенија се специјалност на DB Schenker, особено кога станува збор за испорака на логистика на карго со брод. DB SCHENKERcomplete обезбедува целосен интегриран транспорт за целосно наполнетите контејнери. Без разлика дали ви е потребен логистички партнер за еден дел од синџирот на снабдување или мултимодални услуги, тука сме за вас. 

Со комплетно портфолио за испорака на општо карго, ќе го избереме превозникот којшто најдобро одговара на потребите за FCL шпедиција што ги имате. Оттаму, нашите експерти ќе ја преземат одговорноста за пратката од почеток до крај, без разлика колку начини на транспорт ќе ви бидат потребни.

DB SCHENKERcomplete е водечки производ во индустријата со којшто може да го оптимизирате синџирот на снабдување и да ги постигнете деловните цели.

Предности

 • Конкурентни цени
 • Високи стандарди за квалитет
 • Расположливост на простор и опрема за време на сезоните со најголема побарувачка
 • Сигурност на исклучителен распоред
 • Одржливи решенија
 • Флексибилност за неделно едрење
 • Одржливи еколошки решенија


Оди на производ
Океански транспорт

Неполн контејнер (LCL)

Со глобалните мрежи на LCL може полесно да управувате со логистика на карго со брод. Со квалитетни услуги и најсовремена технологија, лидери сме за испорака со LCL.

DB SCHENKERcombine е составен дел од портфолиото на услуги за производи за океански транспорт коешто додава вистинска вредност на компаниите на клиентите. Обезбедуваме широк спектар на услуги со LCL со експертиза којашто е поддржана од страна на глобалните LCL центри и и мрежни портали зајакнати со стабилно поврзување на услугите за копнен транспорт. Ова му овозможува на DB Schenker да ги исполни највисоките стандарди за сеопфатните комплетни решенија, погрижувајќи се дека и најмалите пратки ќе стигнат до одредиштето на доверлив, флексибилен и ефективен начин.

Предности

 • Конкурентни цени
 • Високи стандарди за квалитет
 • Расположливост на простор и опрема за време на сезоните со најголема побарувачка
 • Сигурност на исклучителен распоред
 • Одржливи решенија
 • Флексибилност за неделно едрење
 • Одржливи еколошки решенија
Оди на производ
Special Products Truck Crane

Global Projects & Industry Solutions

Со стратешки бази низ целиот свет, глобалната проектна логистика на DB Schenker обезбедува целосен спектар на управување со товар. Погледнете како може да ви помогне нашиот тим на експерти.

Global Projects & Industry Solutions Прегледај ги сите медиуми

eSchenker: Лесно е

eSchenker е најнапредното логистичко решение досега. Ги вклучува сите е-услуги на еден портал, давајќи ви максимална поддршка во секоја фаза на синџирот на снабдување. Од следење и планирање до резервирање и известување, eSchenker ви ги задоволува потребите за логистика.

Следење

Алатката за следење eSchenker е лесна за користење и ви дава информации во реално време за локацијата и статусот на пратката и тековното проценето време на испорака. Доделувањето број за следење значи дека може да пристапите до детални податоци за испорака онлајн без да се најавите.

Технологијата за следење сега ни е надградена со уште подетален преглед и информации за статусот за сите пратки.

Кран од 600 тони истовара турбини во Бурулус

Над 100.000 тони

1/4

Приказна за успех

2/4

Приказна за успех

3/4

Проект за конвои:

4/4