Skip to content
Лого на DB Schenker Лого на DB Schenker


Industry Solutions Recyclables Paper

Материјали коишто може да се рециклираат

Користењето на секундарни суровини е директно во согласност со целта на глобалната индустрија (и нашата) да се намали јаглеродниот отпечаток, а логистиката полесно да може да ја минимизира потрошувачката на примарните суровини. Како такви, нудиме комплетно портфолио на услуги за рециклирање за да ви помогнеме при логистиката на материјали коишто може да се рециклираат.

Управување со секундарни суровини

Користењето на секундарни суровини е примарен начин за намалување на јаглеродниот отпечаток и за намалување на вкупната потрошувачка на примарни суровини. Како такви, посветени сме да станеме експерти во индустрија за да може да им помогнеме на оние коишто користат материјали за рециклирање да ги оптимизираат синџирите на снабдување за успех во иднина. 

Во рамките на портфолиото на услуги за рециклирање, нудиме специјализирани услуги за разни производи, како што се: хартија за отпадоци, пластика за отпадоци, дрво, трупци, пилено дрво, прајмер хартија, целулоза, иверици, ламинати и метални отпадоци. Кога соработувате со DB Schenker како логистички партнер, имате доверлив обезбедувач којшто ги разбира испораката и ракувањето со материјалите за рециклирање. Ќе ја распределиме и ќе управуваме со опремата, ќе се справиме со пратките во согласност со барањата на акредитивот (L/C), ќе го средиме царинењето, а ако треба и ќе ги координираме доставувачите.

Во DB Schenker, целта ни е да влијаеме врз животната средина. Еден начин да успееме во тоа е да им помогнеме на компаниите како вашата, коишто веќе ѝ се оддолжуваат на земјата и го намалуваат отпечатокот.

Поврзани производи и услуги

Океански транспорт

Целосно наполнет контејнер (FCL)

Со DB SCHENKERcomplete, ви нудиме флексибилна испорака со FCL на производ којашто е приспособена да се вклопи во синџирот на снабдување на начин којшто најдобро ги задоволува деловните потреби што ги имате.

Приспособените решенија се специјалност на DB Schenker, особено кога станува збор за испорака на логистика на карго со брод. DB SCHENKERcomplete обезбедува целосен интегриран транспорт за целосно наполнетите контејнери. Без разлика дали ви е потребен логистички партнер за еден дел од синџирот на снабдување или мултимодални услуги, тука сме за вас. 

Со комплетно портфолио за испорака на општо карго, ќе го избереме превозникот којшто најдобро одговара на потребите за FCL шпедиција што ги имате. Оттаму, нашите експерти ќе ја преземат одговорноста за пратката од почеток до крај, без разлика колку начини на транспорт ќе ви бидат потребни.

DB SCHENKERcomplete е водечки производ во индустријата со којшто може да го оптимизирате синџирот на снабдување и да ги постигнете деловните цели.

Предности

 • Конкурентни цени
 • Високи стандарди за квалитет
 • Расположливост на простор и опрема за време на сезоните со најголема побарувачка
 • Сигурност на исклучителен распоред
 • Одржливи решенија
 • Флексибилност за неделно едрење
 • Одржливи еколошки решенија


Оди на производ
Океански транспорт

Неполн контејнер (LCL)

Со глобалните мрежи на LCL може полесно да управувате со логистика на карго со брод. Со квалитетни услуги и најсовремена технологија, лидери сме за испорака со LCL.

DB SCHENKERcombine е составен дел од портфолиото на услуги за производи за океански транспорт коешто додава вистинска вредност на компаниите на клиентите. Обезбедуваме широк спектар на услуги со LCL со експертиза којашто е поддржана од страна на глобалните LCL центри и и мрежни портали зајакнати со стабилно поврзување на услугите за копнен транспорт. Ова му овозможува на DB Schenker да ги исполни највисоките стандарди за сеопфатните комплетни решенија, погрижувајќи се дека и најмалите пратки ќе стигнат до одредиштето на доверлив, флексибилен и ефективен начин.

Предности

 • Конкурентни цени
 • Високи стандарди за квалитет
 • Расположливост на простор и опрема за време на сезоните со најголема побарувачка
 • Сигурност на исклучителен распоред
 • Одржливи решенија
 • Флексибилност за неделно едрење
 • Одржливи еколошки решенија
Оди на производ
Договорна логистика

Сензорска технологија (Smartbox)

Семејството на DB SCHENKERsmartbox креира синергија во синџирот на снабдување. Користиме добро воспоставена мрежа на партнери за соработка, што ја прави оваа услуга единствена во сите шпедитерски транспортни режими.

Со оваа обемна услуга, ќе добиете детален преглед на товарот - во кое било време, во целиот свет и со следење во реално време. Семејството на DB SCHENKERsmartbox нуди и сродни услуги за сите видови транспорт, вклучувајќи ги аеротранпортот и железничкиот транспорт.

Кога го користите DB SCHENKERsmartbox, знаете дека добивате беспрекорна транспарентност, безбедност и заштеда.

Транспарентност

 • Највисоко ниво на транспарентност во синџирот на снабдување
 • Следење на условите за карго
 • Зголемен период на реализација
 • GPS следење во реално време преку интернет (24 часа, 7 дена во неделата)

Заштеди

 • Можно намалување на трошоците за осигурување
 • Намалување на трошоците за логистика на клиент

Безбедност

 • Заштита од кражба и вандализам

Дигитализација

 • Собирање податоци
 • Изготвување индивидуални извештаи
 • Олеснување на анализите

Порасна новата услуга на семејството DB SCHENKERsmartbox. Сега го следи глобалниот товарен транспорт на поудобен и поиновативен начин, нуди неколку опции за да ви ги задоволи конкретните деловни потреби:

 • DB SCHENKERsmartbox премиум
 • DB SCHENKERsmartbox лесен
 • DB SCHENKERsmartbox лесен 1
 • DB SCHENKERsmartbox лесен 2
 • DB SCHENKERsmartbox фарма
 • DB SCHENKERsmartbox логистика
 • DB SCHENKERsmartbox влезови за воздух
 • DB SCHENKERsmartbox воздух во реално време
 • DB SCHENKERsmartbox домашно заклучување
 • DB SCHENKERsmartbox следење на домашен пакет
 • DB SCHENKERsmartbox железница
 • DB SCHENKERsmartbox индивидуалци
 • DB SCHENKERsmartbox безбедносна услуга 

Дознајте лесно и во секое време кој уред најдобро одговара на вашите потреби. Посетете го семејниот конфигуратот на
DB SCHENKERsmartbox

Оди на производ

eSchenker: Лесно е

eSchenker е најнапредното логистичко решение досега. Ги вклучува сите е-услуги на еден портал, давајќи ви максимална поддршка во секоја фаза на синџирот на снабдување. Од следење и планирање до резервирање и известување, eSchenker ви ги задоволува потребите за логистика.

Следење

Алатката за следење eSchenker е лесна за користење и ви дава информации во реално време за локацијата и статусот на пратката и тековното проценето време на испорака. Доделувањето број за следење значи дека може да пристапите до детални податоци за испорака онлајн без да се најавите.

Технологијата за следење сега ни е надградена со уште подетален преглед и информации за статусот за сите пратки.

Кран од 600 тони истовара турбини во Бурулус

Над 100.000 тони

1/4

Приказна за успех

2/4

Приказна за успех

3/4

Проект за конвои:

4/4