Skip to content
Лого на DB Schenker


Industry Solutions Semicon Solar Energy

Полупроводници и соларна индустрија

Услугите за компаниите од индустријата за полупроводници и соларна индустрија ги покриваат сите аспекти на логистиката. Можеме да го оптимизираме целиот вредносен синџир и да обезбедиме логистика за опрема, резервни делови, услуги по продажба, услуги со додадена вредност, како што се транспорт со сандаци и проверки на квалитетот, како и управување со класичен транспорт.

Управување со синџирот на снабдување за индустријата за полупроводници и соларна индустрија

Исплатливоста и оптимизирањето на синџирот на снабдување се клучните логистички потреби на синџирот за снабдување во индустријата за полупроводници и соларната индустрија. Во DB Schenker, ги задоволуваме и двете барања. Со обезбедување приспособени и иновативни логистички решенија, ви овозможуваме брзо да реагирате на кратките циклуси на иновации и барањата коишто постојано се менуваат во синџирот на снабдување. Го одржуваме синџирот на снабдување рационален и флексибилен и се грижиме трошоците да останат намалени, одржувајќи ви го бизнисот, без оглед на промените што треба да ги направите.

Повеќе од 15 години, работевме со ОЕМ и доставувачите на пазарот за полупроводници и соларниот пазар за да развиеме приспособени логистички решенија. За детална логистика на полупроводници и соларна логистика, потребна ви е сигурна инфраструктура. Со решенијата на DB Schenker приоритет е флексибилноста без да се загрозат квалитетот и сигурноста. Имате предност на одговорно ракување со чувствителните производи, ниво на конзистентна изведба, брзо време на пазарот и глобална мрежа на експерти за логистика.

Нашето портфолио на производи ви нуди:

 • Логистика за опрема
 • Логистика за чисти простории
 • FAB поддршка и внатрешна логистика
 • Логистика за резервни делови
 • Управување со складиште
 • Управување со проект
 • Обезбедување квалитет во синџирот на снабдување
 • Услуги со додадена вредност

Додека ви доставуваме приспособен пакет на услуги за поддршка на сите аспекти на синџирот на снабдување, може да ја преземете водечката улога во доменот на клучните способности што ги поседувате. Заедно, може да постигнеме најголема ефикасност, давајќи ви постојана конкурентна предност. Преку соработка со производители, доставувачи и нивните клиенти, обезбедуваме сеопфатни логистички решенија, гарантирајќи ви долгорочен успех во индустријата којашто постојано се менува. 

Нашите сродни производи и услуги

Договорна логистика

Сензорска технологија (Smartbox)

Семејството на DB SCHENKERsmartbox креира синергија во синџирот на снабдување. Користиме добро воспоставена мрежа на партнери за соработка, што ја прави оваа услуга единствена во сите шпедитерски транспортни режими.

Со оваа обемна услуга, ќе добиете детален преглед на товарот - во кое било време, во целиот свет и со следење во реално време. Семејството на DB SCHENKERsmartbox нуди и сродни услуги за сите видови транспорт, вклучувајќи ги аеротранпортот и железничкиот транспорт.

Кога го користите DB SCHENKERsmartbox, знаете дека добивате беспрекорна транспарентност, безбедност и заштеда.

Транспарентност

 • Највисоко ниво на транспарентност во синџирот на снабдување
 • Следење на условите за карго
 • Зголемен период на реализација
 • GPS следење во реално време преку интернет (24 часа, 7 дена во неделата)

Заштеди

 • Можно намалување на трошоците за осигурување
 • Намалување на трошоците за логистика на клиент

Безбедност

 • Заштита од кражба и вандализам

Дигитализација

 • Собирање податоци
 • Изготвување индивидуални извештаи
 • Олеснување на анализите

Порасна новата услуга на семејството DB SCHENKERsmartbox. Сега го следи глобалниот товарен транспорт на поудобен и поиновативен начин, нуди неколку опции за да ви ги задоволи конкретните деловни потреби:

 • DB SCHENKERsmartbox премиум
 • DB SCHENKERsmartbox лесен
 • DB SCHENKERsmartbox лесен 1
 • DB SCHENKERsmartbox лесен 2
 • DB SCHENKERsmartbox фарма
 • DB SCHENKERsmartbox логистика
 • DB SCHENKERsmartbox влезови за воздух
 • DB SCHENKERsmartbox воздух во реално време
 • DB SCHENKERsmartbox домашно заклучување
 • DB SCHENKERsmartbox следење на домашен пакет
 • DB SCHENKERsmartbox железница
 • DB SCHENKERsmartbox индивидуалци
 • DB SCHENKERsmartbox безбедносна услуга 

Дознајте лесно и во секое време кој уред најдобро одговара на вашите потреби. Посетете го семејниот конфигуратот на
DB SCHENKERsmartbox

Оди на производ
Океански транспорт

Целосно наполнет контејнер (FCL)

Со DB SCHENKERcomplete, ви нудиме флексибилна испорака со FCL на производ којашто е приспособена да се вклопи во синџирот на снабдување на начин којшто најдобро ги задоволува деловните потреби што ги имате.

Приспособените решенија се специјалност на DB Schenker, особено кога станува збор за испорака на логистика на карго со брод. DB SCHENKERcomplete обезбедува целосен интегриран транспорт за целосно наполнетите контејнери. Без разлика дали ви е потребен логистички партнер за еден дел од синџирот на снабдување или мултимодални услуги, тука сме за вас. 

Со комплетно портфолио за испорака на општо карго, ќе го избереме превозникот којшто најдобро одговара на потребите за FCL шпедиција што ги имате. Оттаму, нашите експерти ќе ја преземат одговорноста за пратката од почеток до крај, без разлика колку начини на транспорт ќе ви бидат потребни.

DB SCHENKERcomplete е водечки производ во индустријата со којшто може да го оптимизирате синџирот на снабдување и да ги постигнете деловните цели.

Предности

 • Конкурентни цени
 • Високи стандарди за квалитет
 • Расположливост на простор и опрема за време на сезоните со најголема побарувачка
 • Сигурност на исклучителен распоред
 • Одржливи решенија
 • Флексибилност за неделно едрење
 • Одржливи еколошки решенија


Оди на производ

eSchenker: Лесно е

eSchenker е најнапредното логистичко решение досега. Ги вклучува сите е-услуги на еден портал, давајќи ви максимална поддршка во секоја фаза на синџирот на снабдување. Од следење и планирање до резервирање и известување, eSchenker ви ги задоволува потребите за логистика.

Следење

Алатката за следење eSchenker е лесна за користење и ви дава информации во реално време за локацијата и статусот на пратката и тековното проценето време на испорака. Доделувањето број за следење значи дека може да пристапите до детални податоци за испорака онлајн без да се најавите.

Технологијата за следење сега ни е надградена со уште подетален преглед и информации за статусот за сите пратки.

Кран од 600 тони истовара турбини во Бурулус

Над 100.000 тони

1/4

Приказна за успех

2/4

Приказна за успех

3/4

Проект за конвои:

4/4