Skip to content
Лого на DB Schenker


Two female workers in a warehouse

Онбординг

Здраво колега! Добредојде во тимот. Задоволство ни е да ве поддржиме во вашето патување низ процесот на онбординг. Сега сте дел од еден глобален тим од 76.000 вработени. Секој од нив е двигател на успехот на нашата организација. Им даваме повеќе на потрошувачите затоа што сме еден тим со една цел. Ви благодариме за одлуката да ни се приклучите. Следните точки ќе ви помогнат да се прилагодите на работното место.


Ние сме Шенкер

Со повеќе од 76,900 колеги ширум светот, ние ги прифаќаме различностите и просперираме од разликите во нивното потекло, погледи и вештини.

Шенкер е основан во 1872 година, во Австрија, од Готфрид Шенкер (Gottfried Schenker).

Ова се добро познати факти, но дали знаевте...

  • ... дека до првата половина на 1980-те години, во Хамелн, Германија, сè уште функционираше коњска запрега што транспортираше стоки за Шенкер?
  • ...  Шенкер испорача повеќе од 500,000 парчиња мебел за околу 40,000 резиденции за учесниците на Олимписките игри 1972?
  • ... во 1886 година Schenker стана агент на Ориент експрес во Австро-Унгарија и во некои балкански држави?

Дали имате некој пример од вашето искуство со процесот на онбординг што сакате да го споделите со нас и со другите членови од вашиот тим?

Контактирајте не


Прочитајте повеќе за Connect4Collaboration

Назад кон преглед