Skip to content
Лого на DB Schenker


DB Schenker Employee Air Freight Product

Општи производи од областа на авионскиот транспорт

Со три решенија за товарен авионски транспорт, DB SCHENKERjetcargo овозможува брзина и сигурност потребни за воздушен транспорт на карго пратката.

Кога ви е потребно решение за авионски транспорт, потребно ви е решение коешто ги задоволува потребите за индивидуално карго и синџир на снабдување. Со DB SCHENKERjetcargo, ќе може да избирате од нашите решенија за товарен авионски транспорт со брзина и сигурност коишто ви се потребни за пратката. 

Кога испраќате палети со DB Schenker, земете предвид еден од следниве пакети на DB SCHENKERjetcargo за испорака со авионски транспорт:

Опции за производ

Експресна испорака за брзи пратки

Ако е потребно пратката да биде доставена за одредено време, овој производ е за вас. Со секојдневен транспорт, со користење на првокласни превозници, со сѐ вклучено во цената, нема брза пратка со којашто овој производ не може да излезе на крај.

Стандард за експресните пратки

Не ви се брза? Нема проблем. DB SCHENKERjetcargo business е стандарден производ за сите експресни пратки со аеротранспорт. Од гарантирано време на испорака и првокласни превозници, со сѐ вклучено во цената, го подигаме стандардите за ескпресна испорака со авионски транспорт. 

Исплатлива опција за не толку итни пратки

Ако сте повеќе загрижени за цената отколку за времето, разгледајте ја оваа економична опција. Со исплатливи стапки за испорака со аеротранспорт, навремена испорака и со цена што ги вклучува сите услуги, со оваа исплатлива опција не го жртвувате квалитетот.

Приспособена опција за потребите за логистика на карго со брод

Специјалните категории на товар заслужуваат приспособени опции. Во DB SCHENKERjetcargo special, нудиме приспособени решенија коишто одговараат на потребите. Разговарајте со експертите за да го најдете вистинското решение за авионски транспорт за карго пратката.

Предности

 • Светска мрежа
 • Загарантирани капацитети со широк спектар на правци
 • Поврзување на главните глобални центри на сите континенти
 • Брз и сеопфатен
 • Дефиниран распоред
 • Транспорт регулиран од првокласни превозници
 • Интегрирана директна услуга
 • Онлајн следење во комбинација со решенија за видливост
 • Транспарентност на период на реализација
 • Максимална безбедност
 • Планирање и следење според стандардите за квалитет на Cargo

  iQ

Дополнителни услуги

Во DB Schenker, веруваме дека квалитет е она што клиентот го смета за квалитет. Квалитетот не може прецизно да се измери. Така, ако сите мерења упатуваат кон она што клиентите го дефинирале или им е потребно, тогаш што е она што се смета за квалитет. (Извор: Американско здружение за квалитет – ASQ; Џебен водич за Q9001:2000) 

Квалитетот е во суштинско значење за глобалната мрежа на авионски транспорт на DB Schenker.  Ние сме основачки член на Cargo iQ (поранешна Cargo 2000). Оваа организација е создадена врз основа на познатиот систем за управување со квалитет во индустријата со строги ревизорски постапки и процес на сертификација. Во рамките на глобалната мрежа на авионскиот транспорт на DB Schenker постои силна култура на континуирано подобрување. Работиме во партнерство со засегнатите страни на синџирот на снабдување за да постигнеме подобрување на квалитетот во целата мрежа на авионскиот транспорт. 

Cargo iQ го поддржува системот за управување со квалитет на DB Schenker, овозможувајќи ни да ја поддржиме корпоративната стратегија. 

Покрај квалитетот, се стремиме да го воспоставиме и да го одржуваме стандардот „најдобар во класата“ за безбеден синџир на логистика од областа на авионскиот транспорт. Од таа причина, ги заштитуваме нашите вработени, деловни партнери, вредните стоки на клиентите и нашите капацитети. 

DB Schenker и нашите партнери ги почитуваат важечките глобални, регионални и локални закони и прописи за безбедност, истовремено исполнувајќи ги обврските за услуга на клиентите. 

Во DB Schenker сметаме дека е важно да се биде проактивен кога станува збор за безбедноста. Ја користиме секоја можност да придонесеме во процесите на донесување одлуки на властите и клучните организации. Помагајќи да развиеме правила за работа, може да гарантираме дека нашите политики и процедури се стабилни.

Безбедност на авијацијата Прочитај повеќе

Поврзани производи

Авионски транспорт

Услуги за изнајмување

Со приспособените решенија и огромното искуство на тимот за јавни набавки, може да бидете сигурни дека потребите од услуги за изнајмување ви се во добри раце.

Во DB Schenker, знаеме дека искуството е важно. Тоа е причината зошто клиентите имаат доверба во нас - имаме повеќе од 140 години искуство во областа на логистиката и транспортната индустрија. За вашите услуги за изнајмување на авионски транспорт, ова значи компетентност низ целиот свет.

Искористете ја огромната експертиза на нашите централни тимови за набавка во Франкфурт, Хонг Конг и Њујорк. Тие развиваат приспособени решенија за изнајмување на ваше барање - протегајќи се од Cessna 162 до Antonov AN-225. Исто така, имате корист од светската мрежа за услужување на DB Schenker, што значи дека вашиот товар ќе пристигне таму каде што треба да пристигне.

Оди на производ
Авионски транспорт

Интермодални решенија

Добијте ја навременоста на аеротранспорт и исплатливоста на логистика на карго со брод со DB SCHENKERskybridge - логистички производ којшто е комбинација на најдоброто од двете. 

Добијте го најдоброто од двете нешта со комбинирани предности на авионскиот транспорт и логистика на карго со брод. Со DB SCHENKERskybridge, го оптимизираме патот на карго транспортот со:

 • Намалување на транспортните трошоци во споредба со стандардната пратка со аеротранспорт
 • Намалување времето за транзит во споредба со стандардната пратка од логистика на карго со брод
 • Обезбедување опција за исплатлив транспорт за задоцнети пратки од логистика на карго со брод
 • Обезбедување опција за помал капацитет или скапи пазари за авионски транспорт и патеки за авионски транспорт 

Со комбинирање на решенија од авионскиот транспорт и логистика на карго со брод, може да ја најдете вистинската рамнотежа помеѓу трошоците и времето - додавајќи флексибилност на синџирот на снабдување.  

Како лидер во индустријата за логистика, нашиот тим ќе ви помогне да ги најдете најдобрите услуги за шпедиција и логистички услуги коишто ќе ви ги задоволат деловните цели. 

DB SCHENKERskybridge е достапен на сите клучни правци од Азија преку Западниот брег на САД до Јужна Америка и од Азија до Европа. Нашите услуги ви помагаат да го зголемите дофатот, минимизирајќи ги трошоците. DB SCHENKERskybrige исто така е исплатлива алтернатива за пратки од Европа до регионот на Јужниот Пацифик.

Оди на производ
Авионски транспорт

Летови

Земете го предвид успешниот учинок на DB Schenker за да го синхронизирате и да го оптимизирате синџирот на снабдување така што ќе му допуштите на DB Schenker да управува со вашите транспортни потреби.

Производот DB SCHENKERflightops ги поврзува транспортните центри низ целиот светот, овозможувајќи глобален капацитет врз основа на услуги во рамките на компанијата. 

Гарантираме светски пристап до капацитети преку нашите услуги за летови што се во состав на компанијата. DB SCHENKERflightops е поврзан со глобалниот централен систем на авионски транспорт и истовремено го синхронизираме и го оптимизираме синџирот на снабдување со користење на мрежите на копнен транспорт. DB SCHENKERflightops ви гарантира глобален капацитет, дури и во текот на сезоните со најголема побарувачка. Покрај тоа, производството ви останува рационално како резултат на намалувањето на бројот на посредници во транспортниот синџир. DB Schenker се справува со сето тоа, овозможувајќи транспортот на производите и стоките да биде лесен и исплатлив. 

Оди на производ
Договорна логистика

Сензорска технологија (Smartbox)

Семејството на DB SCHENKERsmartbox креира синергија во синџирот на снабдување. Користиме добро воспоставена мрежа на партнери за соработка, што ја прави оваа услуга единствена во сите шпедитерски транспортни режими.

Со оваа обемна услуга, ќе добиете детален преглед на товарот - во кое било време, во целиот свет и со следење во реално време. Семејството на DB SCHENKERsmartbox нуди и сродни услуги за сите видови транспорт, вклучувајќи ги аеротранпортот и железничкиот транспорт.

Кога го користите DB SCHENKERsmartbox, знаете дека добивате беспрекорна транспарентност, безбедност и заштеда.

Транспарентност

 • Највисоко ниво на транспарентност во синџирот на снабдување
 • Следење на условите за карго
 • Зголемен период на реализација
 • GPS следење во реално време преку интернет (24 часа, 7 дена во неделата)

Заштеди

 • Можно намалување на трошоците за осигурување
 • Намалување на трошоците за логистика на клиент

Безбедност

 • Заштита од кражба и вандализам

Дигитализација

 • Собирање податоци
 • Изготвување индивидуални извештаи
 • Олеснување на анализите

Порасна новата услуга на семејството DB SCHENKERsmartbox. Сега го следи глобалниот товарен транспорт на поудобен и поиновативен начин, нуди неколку опции за да ви ги задоволи конкретните деловни потреби:

 • DB SCHENKERsmartbox премиум
 • DB SCHENKERsmartbox лесен
 • DB SCHENKERsmartbox лесен 1
 • DB SCHENKERsmartbox лесен 2
 • DB SCHENKERsmartbox фарма
 • DB SCHENKERsmartbox логистика
 • DB SCHENKERsmartbox влезови за воздух
 • DB SCHENKERsmartbox воздух во реално време
 • DB SCHENKERsmartbox домашно заклучување
 • DB SCHENKERsmartbox следење на домашен пакет
 • DB SCHENKERsmartbox железница
 • DB SCHENKERsmartbox индивидуалци
 • DB SCHENKERsmartbox безбедносна услуга 

Дознајте лесно и во секое време кој уред најдобро одговара на вашите потреби. Посетете го семејниот конфигуратот на
DB SCHENKERsmartbox

Оди на производ
Industry Solution Mechanics Engineering

Индустриски решенија

Како еден од водечките обезбедувачи на логистички решенија низ целиот свет, DB Schenker има огромно портфолио за транспортни и договорни логистички решенија коишто поврзуваат повеќе индустрии. Како такви, ние сме експерти за препознавање на предизвиците карактеристични за индустријата во којашто работите. Може да приспособиме решенија за да ви помогнеме низ сите фази на синџирот на снабдување.

Индустриски решенија Прегледај ги сите медиуми

eSchenker: Лесно е

eSchenker е најнапредното логистичко решение досега. Ги вклучува сите е-услуги на еден портал, давајќи ви максимална поддршка во секоја фаза на синџирот на снабдување. Од следење и планирање до резервирање и известување, eSchenker ви ги задоволува потребите за логистика.

Следење

Алатката за следење eSchenker е лесна за користење и ви дава информации во реално време за локацијата и статусот на пратката и тековното проценето време на испорака. Доделувањето број за следење значи дека може да пристапите до детални податоци за испорака онлајн без да се најавите.

Технологијата за следење сега ни е надградена со уште подетален преглед и информации за статусот за сите пратки.

Кран од 600 тони истовара турбини во Бурулус

Над 100.000 тони

1/4

Приказна за успех

2/4

Приказна за успех

3/4

Проект за конвои:

4/4