Skip to content
Лого на DB Schenker


Contract Logistics Warehouse

Договорна логистика

DB Schenker е еден од водечките и брзорастечките глобални обезбедувачи на логистички услуги. Со нашите иновативни решенија во индустријата и светските постојани првокласни дејности, ние сме и ќе бидеме прв избор на партнер во синџирот на снабдување за најдобрите компании на глобално ниво.

Управувањето со логистиката за синџирот на снабдување е сложен процес. Во DB Schenker, работиме како партнер за договорна логистика за компании на сите клучни пазари. Нашата глобална мрежа опфаќа повеќе од 725 локации во повеќе од 60 земји со вкупен простор за складирање од повеќе од 8 милиони метри квадратни.

Без оглед на индустријата во која работите, решенијата за договорна логистика што ги нудиме ја зголемуваат вредноста на процесот на управување со синџирот на снабдување. Ги опфаќаме сите фази на синџирот на снабдување - од доставувач до испорака до клиентот, од инверзна логистика до поддршка за пазарот за дополнителна опрема и резервни делови во различни индустрии.

Исто така, посветени сме на инвестирањето во иднината. Активно ги промовираме иновациите и дигитализацијата за денешните идеи да ги споиме со единствените способности на утрешнината.

Нашите производи на договорна логистика

Договорна логистика

Производна логистика

Од набавка до процеси на производство, со услугите за производна логистика на DB Schenker може да ги намалите трошоците и да ги оптимизирате процесите.

DB Schenker е лидер во индустријата за логистика. Имаме искуство и експертиза за да го оптимизираме синџирот на снабдување од фазата на набавка до реалните производствени активности. 

Без разлика дали ви е потребна поголема контрола и видливост на снабдувањето со производи или сакате да ја оптимизирате последователната испорака од трети лица, нашите логистички решенија за набавка и производство може да ви помогнат.

Производната логистика на DB Schenker ја пополнува празнината меѓу активностите на доставувачите и локациите за производство на компанијата. Се справуваме со консолидирање на материјали на доставувачот во близина на местата на снабдување со користење на нашата сопствена, или по ваш избор, мрежа на експерти за меѓународен транспорт. Ќе ги намалите трошоците за логистика. затоа што ги намалуваме безбедносните складишта, временските циклуси и вишокот залихи. Благодарение на нас доставувачите се чувствуваат како да се во соседството. 

Производната логистика ги опфаќа сите активности поврзани со снабдувањето производни функции - од пакување комплети со избрани компоненти, до навремена и последователна испорака. Се фокусираме на рационализирање на синџирот на снабдување - обезбедување на точното количество на материјали за навремено производство. Со користење на најновите техники и технологии, управуваме со сите аспекти на снабдување за производните функции.

Нашите услуги за производна логистика:

 • Консолидација на материјал на местото на поаѓање
 • Управување со нарачките
 • Дојдовен транспорт
 • VMI (Систем за управување со залихи на купувачи од страна на доставувачот) услуги
 • Решенија за паркинг на доставувачот
 • Увид на трети лица
 • Одредување на редоследот на нарачките
 • Обезбедување квалитет
 • Подготвување комплети со избрани компоненти и претпроизводство
 • Услуги за распакување/пакување
Оди на производ
Договорна логистика

Комплетна логистика

Подобрете ја последната милја на синџирот на снабдување со услугите за комплетна логистика на DB Schenker. Имајте навремени испораки и среќни клиенти. 

Последната етапа во синџирот на снабдување е често најважната, со оглед на тоа што е еден од последните чекори пред производот да пристигне до клиентите. Благодарение на комплетната логистика на DB Schenker завршниот дел од синџирот на снабдување станува најдобар. Од обезбедувањето навремена испорака на нарачките до грижата за инвентарот во безбедна и сигурна средина, тука сме да ја олесниме реализацијата.

Нашите комплетни услуги опфаќаат: 

 • Спроведување и функционирање на излезни складишта на производители, регионални/национални центри за дистрибуција во специјализирана или заедничка средина, претовар/спојување во транзитни центри
 • Испорака на полупроизводи и готови производи до складиште за дистрибуција
 • Ракување со складиште и складирање, вклучувајќи услуги за одлагање
 • Отповикување на нарачки на производ, управување со налози за нарачка/налози за испорака
 • Координација на испораките на клиентите, малопродажните, комерцијалните канали и клиентите
 • Управување со инвентар, видливост, следење и планирање 

Меѓутоа, како глобален лидер во логистиката, не само што ја вршиме реализацијата, туку и изготвуваме стратегија. 

Ќе ви помогнеме да ја најдете најдобрата локација за објектите за дистрибуција. Ќе ги оптимизираме овие објекти за непречена дистрибуција. Со користење разни алатки за складирање и управување со работна сила, ќе креираме едноставно до целосно автоматизирано складиште за еден или повеќе клиенти и ќе одлучиме кои се најсоодветните персонал и оперативни процеси за управување со дојдовен и излезен проток на производи - испораките секогаш ќе пристигнат навреме. 

Исто така, нудиме услуги со додадена вредност за да се погрижиме дека процесот на реализација е најдобар. Еве само неколку од процесите коишто цело време ќе функционираат ефикасно:

 • Обележување и сортирање
 • Спојување во транзит
 • Локализација 
 • Тестирање/обезбедување квалитет
 • Гравирање
 • Заедничко пакување
 • Подготвување комплети со избрани компоненти/групирање
 • Повторно пакување
Оди на производ

eSchenker: Лесно е

eSchenker е најнапредното логистичко решение досега. Ги вклучува сите е-услуги на еден портал, давајќи ви максимална поддршка во секоја фаза на синџирот на снабдување. Од следење и планирање до резервирање и известување, eSchenker ви ги задоволува потребите за логистика.

Следење

Алатката за следење eSchenker е лесна за користење и ви дава информации во реално време за локацијата и статусот на пратката и тековното проценето време на испорака. Доделувањето број за следење значи дека може да пристапите до детални податоци за испорака онлајн без да се најавите.

Технологијата за следење сега ни е надградена со уште подетален преглед и информации за статусот за сите пратки.

Кран од 600 тони истовара турбини во Бурулус

Над 100.000 тони

1/4

Приказна за успех

2/4

Приказна за успех

3/4

Проект за конвои:

4/4