Skip to content
Лого на DB Schenker Лого на DB Schenker


Директен Товар (LTL & FTL)

Откријте го најлесниот начин од точка А до точка Б!

DB SCHENKERfull load или SCHENKERpart load сега со зајакнати перформанси во форма и брзина на огномет во транспортната индустрија. Изберете совршена комбинација на извонредна брзина, безбедност и планска точност за вашите директни камионски пратки. Потпрете се на докажаниот ДБ Шенкер квалитет во услугите, со многу атрактивни цени – букирајте и следете на eSchenker.

Нашите дигитални резервации овозможуваат врвна ефикасност.


Направете го директниот транспорт предвидлив и едноставен, со високо-ефикасни продукти...


...и дополнителни опции!


Ви требаат специфични решенија?

Стапете во контакт со вашиот локален претставник и откријте што се можеме да ви понудиме! Искорестете ја компетентоста на еден од светските водечки логистички набавувачи со лична поддршка во секоја Европска Земја.

Локални експерти за ваш успех!Дополнителни услуги

Како пионери на иновативни логистички решенија, во DB Schenker сме посветени да станеме водечки одржлив еколошки обезбедувач на логистички услуги. Како пионери на иновативни логистички решенија, во DB Schenker сме посветени да станеме водечки одржлив еколошки обезбедувач на логистички услуги.

Одржливост Прочитај повеќе

Во DB Schenker, безбедноста на товарот е од најголема важност за нас. Може да понудиме широк спектар на решенија за безбедност во синџирот на снабдување со цел да ви го заштитиме товарот за време на складирањето и транспортот. Не е важно каде се наоѓа или кое е одредиштето на товарот; можеме да понудиме соодветни безбедносни решенија на глобално ниво.

Безбедност Прочитај повеќе

Поради ризикот за луѓето и животната средина, опасните стоки не може да се третираат како општ товар. За нив е потребен посебен третман, а на работната сила ѝ се потребни дополнителни квалификации. Општо земено, опасните стоки не се прифаќаат со DB SCHENKERparcel. Тие подлежат на општите услови за прием применливи низ цела Европа со DB SCHENKERsystem

Сепак, со ДБ Шенкер дотовар и ДБ Шенкер цел утовар,  нема никакви ошти ограничувања. Во секој случај, без разлика кој од овие производи ќе го изберат, клиентите секогаш може да побараат посебни договори од соодветните филијали. Со оваа политика, DB Schenker опфаќа 98 проценти од побарувачката за копнени транспортни услуги за опасни стоки.

Сродни производи

Договорна логистика

Сензорска технологија (Smartbox)

Семејството на DB SCHENKERsmartbox креира синергија во синџирот на снабдување. Користиме добро воспоставена мрежа на партнери за соработка, што ја прави оваа услуга единствена во сите шпедитерски транспортни режими.

Со оваа обемна услуга, ќе добиете детален преглед на товарот - во кое било време, во целиот свет и со следење во реално време. Семејството на DB SCHENKERsmartbox нуди и сродни услуги за сите видови транспорт, вклучувајќи ги аеротранпортот и железничкиот транспорт.

Кога го користите DB SCHENKERsmartbox, знаете дека добивате беспрекорна транспарентност, безбедност и заштеда.

Транспарентност

 • Највисоко ниво на транспарентност во синџирот на снабдување
 • Следење на условите за карго
 • Зголемен период на реализација
 • GPS следење во реално време преку интернет (24 часа, 7 дена во неделата)

Заштеди

 • Можно намалување на трошоците за осигурување
 • Намалување на трошоците за логистика на клиент

Безбедност

 • Заштита од кражба и вандализам

Дигитализација

 • Собирање податоци
 • Изготвување индивидуални извештаи
 • Олеснување на анализите

Порасна новата услуга на семејството DB SCHENKERsmartbox. Сега го следи глобалниот товарен транспорт на поудобен и поиновативен начин, нуди неколку опции за да ви ги задоволи конкретните деловни потреби:

 • DB SCHENKERsmartbox премиум
 • DB SCHENKERsmartbox лесен
 • DB SCHENKERsmartbox лесен 1
 • DB SCHENKERsmartbox лесен 2
 • DB SCHENKERsmartbox фарма
 • DB SCHENKERsmartbox логистика
 • DB SCHENKERsmartbox влезови за воздух
 • DB SCHENKERsmartbox воздух во реално време
 • DB SCHENKERsmartbox домашно заклучување
 • DB SCHENKERsmartbox следење на домашен пакет
 • DB SCHENKERsmartbox железница
 • DB SCHENKERsmartbox индивидуалци
 • DB SCHENKERsmartbox безбедносна услуга 

Дознајте лесно и во секое време кој уред најдобро одговара на вашите потреби. Посетете го семејниот конфигуратот на
DB SCHENKERsmartbox

Оди на производ

eSchenker: Лесно е

eSchenker е најнапредното логистичко решение досега. Ги вклучува сите е-услуги на еден портал, давајќи ви максимална поддршка во секоја фаза на синџирот на снабдување. Од следење и планирање до резервирање и известување, eSchenker ви ги задоволува потребите за логистика.

Следење

Алатката за следење eSchenker е лесна за користење и ви дава информации во реално време за локацијата и статусот на пратката и тековното проценето време на испорака. Доделувањето број за следење значи дека може да пристапите до детални податоци за испорака онлајн без да се најавите.

Технологијата за следење сега ни е надградена со уште подетален преглед и информации за статусот за сите пратки.

Кран од 600 тони истовара турбини во Бурулус

Над 100.000 тони

1/4

Приказна за успех

2/4

Приказна за успех

3/4

Проект за конвои:

4/4