Skip to content
Лого на DB Schenker


DB Schenker Lead Logistics Container Crane

Водечки логистички услуги во Америка

Присутен во Северна и Јужна Америка, DB Schenker има темелно познавање на локалните практики и глобалните можности. Америка е богат и разновиден регион. Северна Америка може да се пофали со зрел и хомоген пазар на логистика, додека новите пазари низ Јужна Америка забележуваат забрзан економски раст и логистички предизвици. 

Пазарот во Северна Америка е релативно униформиран и опфаќа широка географска област. Економиите од обем ќе бидат важен аспект на синџирот на дистрибуција, како во поглед на транспортот, така и во поглед на активностите за складирање. За да се постигне ова, потребен е сигурен и искусен партнер со локално знаење и глобални можности. DB Schenker може да ви ја оптимизира постојната мрежа на превозници за копнен транспорт во Северна Америка, да ги комбинира меѓународните и домашните пратки и да ви понуди видливост и контрола на синџирот на снабдување. Јужна Америка има различни предизвици и потреби од вашите логистички решенија. Законите и прописите, културното несовпаѓање и комплицираните даночни режими на новите пазари придонесуваат за комплексен синџир на снабдување. DB Schenker има темелно знаење за пазарите како што се Мексико, Аргентина, Чиле и Бразил. Може да ви помогнеме при избирање, мерење и управување со локалните превозници и обезбедувачи на логистички услуги на трети лица. Како единствена точка на контакт, можеме целосно да ги интегрираме и да управуваме со вашите партнерства за ангажирање надворешни соработници. Притоа, товарниот превоз станува поефективен, а синџирот на снабдување полесно може да се контролира. 

DB Schenkerleadlogistics во Америка е глобален играч со богато локално знаење. Може да постигнеме намалување на трошоците за администрација и транспорт, зголемена флексибилност и подобра брзина на испорака во синџирот на снабдување: 

  • Светска интегрирана мултимодална транспортна мрежа 
  • Стратешки глобални објекти за складирање и централни објекти 
  • Системи за информатичка технологија за глобалeн синџир на снабдување и алатки за видливост 
  • Експертиза во согласност со последните прописи за глобална трговија и договор за слободна трговија


eSchenker: Лесно е

eSchenker е најнапредното логистичко решение досега. Ги вклучува сите е-услуги на еден портал, давајќи ви максимална поддршка во секоја фаза на синџирот на снабдување. Од следење и планирање до резервирање и известување, eSchenker ви ги задоволува потребите за логистика.

Следење

Алатката за следење eSchenker е лесна за користење и ви дава информации во реално време за локацијата и статусот на пратката и тековното проценето време на испорака. Доделувањето број за следење значи дека може да пристапите до детални податоци за испорака онлајн без да се најавите.

Технологијата за следење сега ни е надградена со уште подетален преглед и информации за статусот за сите пратки.