Skip to content
Лого на DB Schenker Лого на DB Schenker


DB Schenker Lead Logistics Container Crane

Водечки логистички услуги

Кога ви се потребни приспособени и конкурентни транспортни и логистички решенија за целосниот синџир на снабдување, DB SCHENKERleadlogistics е тука за вас. DB SCHENKERleadlogistics е колективно име за 4PL, LLP, управување со товар, транспортна управа и решенија за синџирот на снабдување. Управувањето со логистика и широкиот спектар на надворешни обезбедувачи во целиот синџир на снабдување е комплексно. 

DB SCHENKERleadlogistics има стручност да управува со овие комплексни нешта под еден кров. Ги идентификуваме и ги избираме најдобрите и најконкурентните обезбедувачи на услуги и подизведувачи за секој аспект на синџирот на снабдување. Притоа, добивате оптимална логистика за вашата компанија. Нашата поставеност е исплатлива, користиме водечки обезбедувачи на услуги (по лента/способност) и избираме широк спектар на обезбедувачи на услуги за да гарантираме капацитет. Дејствувајќи како единствено место за контакт, нашите експерти инженери обезбедуваат едношалтерски систем, пристапувајќи до вештините, капацитетите и предноста на цените на најдобрите обезбедувачи на услуги на пазарот. 

Регионална водечка логистика 

Јасно ни е дека за управување со глобалните синџири на снабдување е потребно локално знаење. Во секоја фаза, пазарните структури, културата, политиката и локалните деловни практики може да бидат различни. Особено прекуграничната логистика може да биде многу сложена. Тоа е причината зошто развивме регионални услуги за да се справиме со локалните аспекти на глобалната логистика: Водечка логистика во Европа, водечка логистика во Америка и водечка логистика во Азија и Пацификот. 

Иако приспособени на локално ниво, водечките логистички услуги ни се глобално интегрирани и транспарентни. Користејќи ги залихите во складиштата и објектите за вкрстено складирање, внимателно управуваме со комплетниот синџир на снабдување.


eSchenker: Лесно е

eSchenker е најнапредното логистичко решение досега. Ги вклучува сите е-услуги на еден портал, давајќи ви максимална поддршка во секоја фаза на синџирот на снабдување. Од следење и планирање до резервирање и известување, eSchenker ви ги задоволува потребите за логистика.

Следење

Алатката за следење eSchenker е лесна за користење и ви дава информации во реално време за локацијата и статусот на пратката и тековното проценето време на испорака. Доделувањето број за следење значи дека може да пристапите до детални податоци за испорака онлајн без да се најавите.

Технологијата за следење сега ни е надградена со уште подетален преглед и информации за статусот за сите пратки.