Skip to content
Лого на DB Schenker


Ocean Freight Container Ship

Целосно наполнет контејнер (FCL)

Со DB SCHENKERcomplete, ви нудиме флексибилна испорака со FCL на производ којашто е приспособена да се вклопи во синџирот на снабдување на начин којшто најдобро ги задоволува деловните потреби што ги имате.

Приспособените решенија се специјалност на DB Schenker, особено кога станува збор за испорака на логистика на карго со брод. DB SCHENKERcomplete обезбедува целосен интегриран транспорт за целосно наполнетите контејнери. Без разлика дали ви е потребен логистички партнер за еден дел од синџирот на снабдување или мултимодални услуги, тука сме за вас. 

Со комплетно портфолио за испорака на општо карго, ќе го избереме превозникот којшто најдобро одговара на потребите за FCL шпедиција што ги имате. Оттаму, нашите експерти ќе ја преземат одговорноста за пратката од почеток до крај, без разлика колку начини на транспорт ќе ви бидат потребни.

DB SCHENKERcomplete е водечки производ во индустријата со којшто може да го оптимизирате синџирот на снабдување и да ги постигнете деловните цели.

Предности

 • Конкурентни цени
 • Високи стандарди за квалитет
 • Расположливост на простор и опрема за време на сезоните со најголема побарувачка
 • Сигурност на исклучителен распоред
 • Одржливи решенија
 • Флексибилност за неделно едрење
 • Одржливи еколошки решенија


Сродни производи

Океански транспорт

Неполн контејнер (LCL)

Со глобалните мрежи на LCL може полесно да управувате со логистика на карго со брод. Со квалитетни услуги и најсовремена технологија, лидери сме за испорака со LCL.

DB SCHENKERcombine е составен дел од портфолиото на услуги за производи за океански транспорт коешто додава вистинска вредност на компаниите на клиентите. Обезбедуваме широк спектар на услуги со LCL со експертиза којашто е поддржана од страна на глобалните LCL центри и и мрежни портали зајакнати со стабилно поврзување на услугите за копнен транспорт. Ова му овозможува на DB Schenker да ги исполни највисоките стандарди за сеопфатните комплетни решенија, погрижувајќи се дека и најмалите пратки ќе стигнат до одредиштето на доверлив, флексибилен и ефективен начин.

Предности

 • Конкурентни цени
 • Високи стандарди за квалитет
 • Расположливост на простор и опрема за време на сезоните со најголема побарувачка
 • Сигурност на исклучителен распоред
 • Одржливи решенија
 • Флексибилност за неделно едрење
 • Одржливи еколошки решенија
Оди на производ
Океански транспорт

Интермодални решенија

Добијте ја навременоста на авионскиот транспорт и исплатливоста на океанскиот транспорт со DB SCHENKERskybridge — логистички производ којшто е комбинација на најдоброто од двете. 

Добијте го најдоброто од двете нешта со комбинирани предности на авионскиот транспорт и океанскиот транспорт. Со DB SCHENKERskybridge, го оптимизираме патот на шпедиција со:

 • Намалување на транспортните трошоци во споредба со стандардната пратка со авионски транспорт
 • Намалување времето за транзит во споредба со стандардната пратка од окенски транспорт
 • Обезбедување опција за исплатлив транспорт за задоцнети пратки од окенски транспорт
 • Обезбедување опција за помал капацитет или скапи пазари за авионски транспорт и патеки за авионски транспорт 

Со комбинирање на решенија од авионски транспорт и окенаски транспорт, може да ја најдете вистинската рамнотежа помеѓу трошоците и времето - додавајќи флексибилност на синџирот на снабдување.  

Како лидер во индустријата за логистика, нашиот тим ќе ви помогне да ги најдете најдобрите услуги за шпедиција и логистички услуги коишто ќе ви ги задоволат деловните цели. 

DB SCHENKERskybridge е достапен на сите клучни правци од Азија преку Западниот брег на САД до Јужна Америка и од Азија до Европа. Нашите услуги ви помагаат да го зголемите дофатот, минимизирајќи ги трошоците. DB SCHENKERskybrige исто така е исплатлива алтернатива за пратки од Европа до регионот на Јужниот Пацифик.

Оди на производ
Договорна логистика

Сензорска технологија (Smartbox)

Семејството на DB SCHENKERsmartbox креира синергија во синџирот на снабдување. Користиме добро воспоставена мрежа на партнери за соработка, што ја прави оваа услуга единствена во сите шпедитерски транспортни режими.

Со оваа обемна услуга, ќе добиете детален преглед на товарот - во кое било време, во целиот свет и со следење во реално време. Семејството на DB SCHENKERsmartbox нуди и сродни услуги за сите видови транспорт, вклучувајќи ги аеротранпортот и железничкиот транспорт.

Кога го користите DB SCHENKERsmartbox, знаете дека добивате беспрекорна транспарентност, безбедност и заштеда.

Транспарентност

 • Највисоко ниво на транспарентност во синџирот на снабдување
 • Следење на условите за карго
 • Зголемен период на реализација
 • GPS следење во реално време преку интернет (24 часа, 7 дена во неделата)

Заштеди

 • Можно намалување на трошоците за осигурување
 • Намалување на трошоците за логистика на клиент

Безбедност

 • Заштита од кражба и вандализам

Дигитализација

 • Собирање податоци
 • Изготвување индивидуални извештаи
 • Олеснување на анализите

Порасна новата услуга на семејството DB SCHENKERsmartbox. Сега го следи глобалниот товарен транспорт на поудобен и поиновативен начин, нуди неколку опции за да ви ги задоволи конкретните деловни потреби:

 • DB SCHENKERsmartbox премиум
 • DB SCHENKERsmartbox лесен
 • DB SCHENKERsmartbox лесен 1
 • DB SCHENKERsmartbox лесен 2
 • DB SCHENKERsmartbox фарма
 • DB SCHENKERsmartbox логистика
 • DB SCHENKERsmartbox влезови за воздух
 • DB SCHENKERsmartbox воздух во реално време
 • DB SCHENKERsmartbox домашно заклучување
 • DB SCHENKERsmartbox следење на домашен пакет
 • DB SCHENKERsmartbox железница
 • DB SCHENKERsmartbox индивидуалци
 • DB SCHENKERsmartbox безбедносна услуга 

Дознајте лесно и во секое време кој уред најдобро одговара на вашите потреби. Посетете го семејниот конфигуратот на
DB SCHENKERsmartbox

Оди на производ

Решенија поврзани со индустријата

Индустриски решенија

Логистички решенија за пијалаци

Ја споделуваме вашата страст за пијалаци. Тоа е причината зошто нудиме складиште со контролирана температура или испорака, сигурно складирање на носачи и рефусно складирање, избирање на кутија/шише, следење и испорака на примероци или мали нарачки. Исто така, гарантираме дека никогаш не мора да се грижите за документите за царинење, сертификатите и етикетите.

Во DB Schenker, ја разбираме комплексноста на индустријата на пијалаци. Всушност, со години сме стручен партнер за логистика за индустријата на вино и пијалаци. Нашите специјализирани тимови низ целиот свет имаат широко познавање за развојот на приспособени логистички решенија за сите типови пијалаци, вклучувајќи ги пивото, виното, соковите, алкохолните пијалаци итн. 

Обезбедуваме глобални, комплетни услуги за извоз и увоз, опфаќајќи ги сите начини на транспорт, од брод и воз до камион и авион. Нашето складиште со контролирана температура и испораката во флексибилни торби или ISO контејнери го заштитуваат високиот квалитет на течниот товар, а широко распространетата транспортна мрежа и квалитетните услуги се гаранција дека товарот ќе пристигне таму каде што треба и во саканиот момент.  

Исто така, услугите опфаќаат сигурно складирање на носачи и рефусно складирање, избирање на кутија/шише, следење и испорака на примероци или мали нарачки. Со оглед на тоа што сме лидери во логистиката за пијалаци, запознатни сме со посебните услови за увоз и извоз и во ваше име управуваме со формалностите, како на пример документи за царинење, сертификати и етикети. Исто така, имаме пристап и до EMCS постапката за испорака во рамките на ЕУ и може во ваше име да управуваме со дозволите и даночните пријави. 

Па, ако барате искусен, сигурен партнер за транспорт и логистика на пијалаци, со задоволство ќе ви помогнеме.

Оди на производ
Индустриски решенија

Логистички решенија за расипливи производи и бродови-ладилници

Без разлика дали треба да ги транспортирате расипливите производи по копнен, железнички, поморски или воздушен пат, DB Schenker има специјализирани логистички решенија за вашата компанија. 

Управување и испорака на расипливи производи

Без разлика дали треба да ги транспортирате расипливите производи по копнен, железнички, поморски или воздушен пат, DB Schenker има специјализирани логистички решенија коишто одговараат на вашите потреби. Чувствителната стока ќе пристигне на одредиштето во свежа состојба во којашто била на почетокот на испораката.

Благодарение на глобалната мрежа, DB Schenker може да одговори на индивидуалните барања за испорака на лесно расипливи производи, како што се: месо, зеленчук и овошје, живина, морска храна и млечни производи. Нашите флексибилни опции за транспорт - копнен транспорт, океански транспорт, авионски транспорт и железнички транспорт, обезбедуваат оптимизирани, комплетни решенија коишто одговараат на потребите производот, буџетот и распоредот што ги имате.

Со иновативните решенија за пакување, ја чуваме чувствителната стока во најдобри атмосферски услови, погрижувајќи се дека е добро зачувана и свежа кога ќе пристигне на одредиштето. Покрај тоа, единствениот систем за следење ви овозможува да ја следите пратката во текот на целиот процес, правејќи ве спокојни.

Оди на производ
Индустриски решенија

Материјали коишто може да се рециклираат

Користењето на секундарни суровини е директно во согласност со целта на глобалната индустрија (и нашата) да се намали јаглеродниот отпечаток, а логистиката полесно да може да ја минимизира потрошувачката на примарните суровини. Како такви, нудиме комплетно портфолио на услуги за рециклирање за да ви помогнеме при логистиката на материјали коишто може да се рециклираат.

Управување со секундарни суровини

Користењето на секундарни суровини е примарен начин за намалување на јаглеродниот отпечаток и за намалување на вкупната потрошувачка на примарни суровини. Како такви, посветени сме да станеме експерти во индустрија за да може да им помогнеме на оние коишто користат материјали за рециклирање да ги оптимизираат синџирите на снабдување за успех во иднина. 

Во рамките на портфолиото на услуги за рециклирање, нудиме специјализирани услуги за разни производи, како што се: хартија за отпадоци, пластика за отпадоци, дрво, трупци, пилено дрво, прајмер хартија, целулоза, иверици, ламинати и метални отпадоци. Кога соработувате со DB Schenker како логистички партнер, имате доверлив обезбедувач којшто ги разбира испораката и ракувањето со материјалите за рециклирање. Ќе ја распределиме и ќе управуваме со опремата, ќе се справиме со пратките во согласност со барањата на акредитивот (L/C), ќе го средиме царинењето, а ако треба и ќе ги координираме доставувачите.

Во DB Schenker, целта ни е да влијаеме врз животната средина. Еден начин да успееме во тоа е да им помогнеме на компаниите како вашата, коишто веќе ѝ се оддолжуваат на земјата и го намалуваат отпечатокот.

Оди на производ

eSchenker: Лесно е

eSchenker е најнапредното логистичко решение досега. Ги вклучува сите е-услуги на еден портал, давајќи ви максимална поддршка во секоја фаза на синџирот на снабдување. Од следење и планирање до резервирање и известување, eSchenker ви ги задоволува потребите за логистика.

Следење

Алатката за следење eSchenker е лесна за користење и ви дава информации во реално време за локацијата и статусот на пратката и тековното проценето време на испорака. Доделувањето број за следење значи дека може да пристапите до детални податоци за испорака онлајн без да се најавите.

Технологијата за следење сега ни е надградена со уште подетален преглед и информации за статусот за сите пратки.

Кран од 600 тони истовара турбини во Бурулус

Над 100.000 тони

1/4

Приказна за успех

2/4

Приказна за успех

3/4

Проект за конвои:

4/4