Skip to content
Лого на DB Schenker


Special Products Truck Crane

Посебни производи

Со оглед на тоа што компаниите стануваат сѐ покомплексни, потребен ви е партнер за синџирот на снабдување којшто може да ги задоволи индивидуалните потреби на компанијата. Без разлика на индустријата во којашто работите, DB Schenker нуди конкретно портфолио на приспособени решенија коишто ги задоволуваат посебните барања. 

Одредени проекти вклучуваат предизвици за коишто се потребни конкретни вештини. Од транспорт на тешки делови, релокација на компании и големи настани, како што се концертите, до експлоатација на нафта: Со нашето долготрајно искуство во реализација на најегзотични потфати, ние сме ви сигурен партнер којшто нуди целосни услуги за посебни барања.

Нашите глобална мрежа на експерти, инфраструктура, специјална опрема, локални контакти и софистицирани ИТ решенија ни овозможуваат да реагираме брзо и соодветно на условите на локацијата. Ова значи дека со сите наши индивидуални и приспособени решенија, може да гарантираме извонредна соработка меѓу сите учесници, како и голема прецизност на работните процеси и ефикасна организација.

Нашите посебни производи

Договорна логистика

Сензорска технологија (Smartbox)

Семејството на DB SCHENKERsmartbox креира синергија во синџирот на снабдување. Користиме добро воспоставена мрежа на партнери за соработка, што ја прави оваа услуга единствена во сите шпедитерски транспортни режими.

Со оваа обемна услуга, ќе добиете детален преглед на товарот - во кое било време, во целиот свет и со следење во реално време. Семејството на DB SCHENKERsmartbox нуди и сродни услуги за сите видови транспорт, вклучувајќи ги аеротранпортот и железничкиот транспорт.

Кога го користите DB SCHENKERsmartbox, знаете дека добивате беспрекорна транспарентност, безбедност и заштеда.

Транспарентност

 • Највисоко ниво на транспарентност во синџирот на снабдување
 • Следење на условите за карго
 • Зголемен период на реализација
 • GPS следење во реално време преку интернет (24 часа, 7 дена во неделата)

Заштеди

 • Можно намалување на трошоците за осигурување
 • Намалување на трошоците за логистика на клиент

Безбедност

 • Заштита од кражба и вандализам

Дигитализација

 • Собирање податоци
 • Изготвување индивидуални извештаи
 • Олеснување на анализите

Порасна новата услуга на семејството DB SCHENKERsmartbox. Сега го следи глобалниот товарен транспорт на поудобен и поиновативен начин, нуди неколку опции за да ви ги задоволи конкретните деловни потреби:

 • DB SCHENKERsmartbox премиум
 • DB SCHENKERsmartbox лесен
 • DB SCHENKERsmartbox лесен 1
 • DB SCHENKERsmartbox лесен 2
 • DB SCHENKERsmartbox фарма
 • DB SCHENKERsmartbox логистика
 • DB SCHENKERsmartbox влезови за воздух
 • DB SCHENKERsmartbox воздух во реално време
 • DB SCHENKERsmartbox домашно заклучување
 • DB SCHENKERsmartbox следење на домашен пакет
 • DB SCHENKERsmartbox железница
 • DB SCHENKERsmartbox индивидуалци
 • DB SCHENKERsmartbox безбедносна услуга 

Дознајте лесно и во секое време кој уред најдобро одговара на вашите потреби. Посетете го семејниот конфигуратот на
DB SCHENKERsmartbox

Оди на производ
Договорна логистика

Логистика за спорт и настани

Од меѓународни спортски настани до забавни програми под шатор, експертите за логистика на DB Schenker се експерти за справување со специјални настани.

DB SCHENKERsportsevents е специјалист во обезбедувањето логистички услуги од сите типови за големи светски настани. Од меѓународни спортски настани до забавни програми под шатор и концерти, ги имаме соодветните ресурси на вистинско место во вистинско време. Со нашата глобална мрежа, нашите логистички концепти немаат граници. Постојано промовираме иновации за големи настани, обезбедувајќи успешни логистички услуги за големи настани, како на пример Олимписките игри (Минхен 1972 година, Сиднеј 2000 година и Солт Лејк Сити 2002 година). 

Со внимание и прецизност, нашите експерти за логистика ги планираат концептите за транспорт за секој настан, без разлика дали се работи за едно шоу или за цела турнеја. Не само што ги обезбедуваме потребните услуги за копнен транспорт, аеротранспорт и логистика на карго за брод, туку и ја координираме логистиката за светски транспорт, складиштен простор и собирни места. Без разлика дали сте дел од медиумите, спортски тим, агенција за настани или тим на музичари, решенијата на DB SCHENKERsportsevent гарантираат непречено одвивање на настанот(ите). 

Еве што може да понудиме: 

 • Уредување на комплексни царински формалности 
 • Координирање на безбедни методологии на дистрибуција 
 • Избирање нарачки / активности за пакување 
 • Навремени испораки до собирните места 
 • Управување со материјали за рекламирање 
 • Обезбедување виљушкари, кранови и транспорт на персоналот 
 • Обезбедување логистички решенија за товарен транспорт 
 • 24-часовно следење од страна на менаџерите на проекти на DB Schenker


Оди на производ
Специјални производи

Услуги за релокација

Нашиот искусен, меѓународен тим на професионалци за релокација е тука за да се погрижи професионалната или приватната релокација да помине во најдобар можен ред.

DB SCHENKERmove обезбедува искусен, меѓународен тим на професионалци за релокација за да се погрижи професионалната или приватната релокација да помине во најдобар можен ред. 

Приватни релокации 

Кога станува збор за преселба, имате доволно за што да се грижите, без да размислувате за логистиката на добивање на личните предмети од точка А до точка Б. Квалификуваните специјалисти со кои располагаме се стручно обучени за справување со кршливи и вредни предмети и за поставување или расклопување на целосни единици. Ќе ви посветиме внимание за да ги разбереме вашите потреби за релокација и ќе ви дадеме сеопфатни совети и детална понуда, без надомест. 

Предности

 • Квалификувана и индивидуална консултација 
 • Бесплатна детална понуда 
 • Обучени професионалци за пакување 
 • Широк спектар на опрема 
 • Наша сопствена флота на возила 
 • Еколошки материјали за пакување 
 • Возила за отстранување на воздушната суспензија 
 • Надворешни лифтови 
 • Уредување на царинење 
 • Преселби во рамките на Германија, Европа и во странство
 • Професионално пакување
 • Складиште
 • Повторно склопување подготвено за употреба


Корпоративни релокации 

Кога ја релоцирате компанијата, заслужувате сигурен партнер којшто може ефикасно и темелно да ја заврши работата. Специјалистите за отстранување се обучени да се справат со целокупното планирање, организирање и извршување на корпоративната релокација. Ќе ги релоцираме сите аспекти на компанијата, од датотеки во канцеларијата на раководителот до производи за складирање и производство. 

За да го започнете процесот, ќе ни биде потребно време да ја оцениме вашата моментална ситуација и идната локација. Потоа, ќе ви дадеме сеопфатна понуда за она што може да го очекувате од нашиот тим.

Ги обезбедуваме следниве услуги: 

 • Целосен план приспособен на конкретните потреби 
 • Одличен транспорт 
 • Расклопување и повторно склопување 
 • Индивидуално пакување 
 • Складиште 
 • Сеопфатна опрема

Предности

 • Прецизно планирање на буџет со прецизно дефинирани цени
 • Јасни работни процеси за персоналот
 • Добро организиран распоред, синхронизиран со работниот ден
 • Минимален прекин на администрацијата и производството
Оди на производ

eSchenker: Лесно е

eSchenker е најнапредното логистичко решение досега. Ги вклучува сите е-услуги на еден портал, давајќи ви максимална поддршка во секоја фаза на синџирот на снабдување. Од следење и планирање до резервирање и известување, eSchenker ви ги задоволува потребите за логистика.

Следење

Алатката за следење eSchenker е лесна за користење и ви дава информации во реално време за локацијата и статусот на пратката и тековното проценето време на испорака. Доделувањето број за следење значи дека може да пристапите до детални податоци за испорака онлајн без да се најавите.

Технологијата за следење сега ни е надградена со уште подетален преглед и информации за статусот за сите пратки.

Кран од 600 тони истовара турбини во Бурулус

Над 100.000 тони

1/4

Приказна за успех

2/4

Приказна за успех

3/4

Проект за конвои:

4/4