Skip to content
Лого на DB Schenker


Special Products Truck Crane

Логистика за уметност, музеј и галерија

DB SCHENKERart ги задоволува сите ваши логистички потреби за уметнички дела и артефакти, од иновативни решенија за пакување до управување со сите аспекти на изложбата.

Ви нудиме приспособени логистички решенија за музеи, галерии, љубители на уметноста и организатори на саеми коишто треба да го организираат транспортот на скапоцените уметнички дела.

Со DB SCHENKERart, вашите чувствителни логистички потреби се во најдобри раце - така што може целосно да се посветите на она што го правите најдобро.

Моментален пристап до придобивките:

 • Најнова генерација на превозници на уметнички дела
 • Безбеден, придружен и директен транспорт
 • Обработка на транспорт на уметнички дела на сите меѓународни аеродроми
 • Курирски услуги за придружниот персонал во музејот
 • Специјално пакување за изложбите
 • Безбедни простории и складишта за уметничките дела
 • Царинење
 • Безбедни концепти од кука за слика до кука за слика

Уметноста на приспособеното пакување:

 • Пакување на уметнички дела од сите видови
 • Изградба на транспортни рамки, транспортни сандаци, сандаци за слики и други артикли
 • Поединечно се дизајнирани климатизирани сандаци со и без амортизација за вибрации
 • Изнајмување на кутии, сандаци и контејнери со тркала
 • Дизајнирање на пакувања за турнеи на изложби
 • Еколошки материјали

Специјални услуги:

 • Изградба и расклопување на изложби / изложбени предмети
 • Обезбедување тимови за закачување
 • Обезбедување техничка опрема, на пример уреди за подигање скулптури
 • Користење технологија на воздушно перниче за тешки изложбени предмети
 • Празнење на складиште за пакување за време на изложба
 • Администрација на складиште, управување со инвентар
 • Искусен технички персонал за изложби
 • Пресметка на буџет
 • Управување со проект

DB SCHENKERart е сертифициран за DIN EN ISO 9001:2008.


eSchenker: Лесно е

eSchenker е најнапредното логистичко решение досега. Ги вклучува сите е-услуги на еден портал, давајќи ви максимална поддршка во секоја фаза на синџирот на снабдување. Од следење и планирање до резервирање и известување, eSchenker ви ги задоволува потребите за логистика.

Следење

Алатката за следење eSchenker е лесна за користење и ви дава информации во реално време за локацијата и статусот на пратката и тековното проценето време на испорака. Доделувањето број за следење значи дека може да пристапите до детални податоци за испорака онлајн без да се најавите.

Технологијата за следење сега ни е надградена со уште подетален преглед и информации за статусот за сите пратки.

Кран од 600 тони истовара турбини во Бурулус

Над 100.000 тони

1/4

Приказна за успех

2/4

Приказна за успех

3/4

Проект за конвои:

4/4