Skip to content
Лого на DB Schenker


Special Products Truck Crane

Логистика за спорт и настани

Од меѓународни спортски настани до забавни програми под шатор, експертите за логистика на DB Schenker се експерти за справување со специјални настани.

DB SCHENKERsportsevents е специјалист во обезбедувањето логистички услуги од сите типови за големи светски настани. Од меѓународни спортски настани до забавни програми под шатор и концерти, ги имаме соодветните ресурси на вистинско место во вистинско време. Со нашата глобална мрежа, нашите логистички концепти немаат граници. Постојано промовираме иновации за големи настани, обезбедувајќи успешни логистички услуги за големи настани, како на пример Олимписките игри (Минхен 1972 година, Сиднеј 2000 година и Солт Лејк Сити 2002 година). 

Со внимание и прецизност, нашите експерти за логистика ги планираат концептите за транспорт за секој настан, без разлика дали се работи за едно шоу или за цела турнеја. Не само што ги обезбедуваме потребните услуги за копнен транспорт, аеротранспорт и логистика на карго за брод, туку и ја координираме логистиката за светски транспорт, складиштен простор и собирни места. Без разлика дали сте дел од медиумите, спортски тим, агенција за настани или тим на музичари, решенијата на DB SCHENKERsportsevent гарантираат непречено одвивање на настанот(ите). 

Еве што може да понудиме: 

  • Уредување на комплексни царински формалности 
  • Координирање на безбедни методологии на дистрибуција 
  • Избирање нарачки / активности за пакување 
  • Навремени испораки до собирните места 
  • Управување со материјали за рекламирање 
  • Обезбедување виљушкари, кранови и транспорт на персоналот 
  • Обезбедување логистички решенија за товарен транспорт 
  • 24-часовно следење од страна на менаџерите на проекти на DB Schenker


eSchenker: Лесно е

eSchenker е најнапредното логистичко решение досега. Ги вклучува сите е-услуги на еден портал, давајќи ви максимална поддршка во секоја фаза на синџирот на снабдување. Од следење и планирање до резервирање и известување, eSchenker ви ги задоволува потребите за логистика.

Следење

Алатката за следење eSchenker е лесна за користење и ви дава информации во реално време за локацијата и статусот на пратката и тековното проценето време на испорака. Доделувањето број за следење значи дека може да пристапите до детални податоци за испорака онлајн без да се најавите.

Технологијата за следење сега ни е надградена со уште подетален преглед и информации за статусот за сите пратки.

Кран од 600 тони истовара турбини во Бурулус

Над 100.000 тони

1/4

Приказна за успех

2/4

Приказна за успех

3/4

Проект за конвои:

4/4