Seuraavan sukupolven verkkokauppa

DB Schenker on toteuttanut automatisoidun sähköisten tilausten ja palautusten CarryPick-ratkaisun Ruotsissa Tukholman lähellä olevassa Arlandastadin logistiikkakeskuksessa . Se on toteutettu Skandinavian suurimmalle lelujen verkkokauppiaalle Lekmer.comille. DB Schenker vahvistaa sillä asemaansa verkkokauppamarkkinoilla.


CarryPick on osa DB Schenkerin verkkokaupparatkaisuja, ja se on tarkoitettu suurasiakkaille, jotka haluavat tehostaa toimintaansa huomattavasti. Sen on kehittänyt Swisslog automatisoituun varastointiin ja tilausten poimintaan. Ratkaisu perustuu itsenäisesti liikkuviin robotteihin, jotka kulkevat hyllyjen alla ja siirtävät niitä poimintapisteisiin, joissa tilatut tuotteet otetaan hyllyistä ja pakataan. 


Modulaarisesti toteutettu ratkaisu on laajennettavissa sesonkihuippuihin tai asiakkaan liiketoiminnan kasvun mukaan. Ratkaisussa käytetty ohjelmisto on yhdistetty DB Schenkerin omaan varastonhallintajärjestelmään. Tämä DB Schenkerin asiantuntijoiden toteuttama ratkaisu voidaan ottaa käyttöön myös muissa DB Schenkerin toimipisteissä ja myös uusille asiakkaille.


”Olemme ylpeitä ja iloisia, että olemme toteuttaneet tämän tähän mennessä suurimman CarryPick-ratkaisun maailmassa”, sanoo Ruotsin DB Schenkerin liiketoiminnan kehittämisjohtaja Anders Holmberg. ”Yli 60 robotin ja 1 550 siirrettävän hyllyn ansiosta voimme hallita 35 000 artikkelin varastoa vuorokauden ympäri. Ja päivätasolla voimme poimia jopa 40 000 tilausriviä, hän täydentää.


Varasto on pinta-alaltaan 10 000 neliömetriä, josta 6 000 neliömetriä on varattu CarryPickin käyttöön. CarryPickin tehokkuuden ja joustavuuden odotetaan lisäävän henkilöstötehokkuutta jopa 60 prosenttia ja lattiapinta-alan käyttöä noin 20 prosenttia.


Tämä automatisoinnin seuraava sukupolvi on kehitetty osana DB Schenkerin innovaatioihin ja uusiin ratkaisuihin keskittyvää ohjelmaa yrityksen logistiikka 4.0 -strategian mukaisesti. Luomalla digitalisaatioon ja innovatiivisiin ratkaisuihin perustuvia uusia standardeja DB Schenker vahvistaa asemaansa johtavana kumppanina maailman logistiikkamarkkinoilla.

Contact us