DB Schenkerin tietosuoja- ja evästekäytäntö Suomessa

Henkilötietojesi suojaaminen on sinulle tärkeää – ja myös meille. Sen vuoksi kerromme sinulle tällä sivulla, mitä tietoja me keräämme, miksi me tarvitsemme näitä tietoja ja miten sinä voit toimia, jos et ole tyytyväinen tapaamme käsitellä tietoja tai sinulla on tietojen käsittelyyn liittyviä kysymyksiä.

Lisäksi kerromme evästeiden käytöstä dbschenker.com/fi-sivustolla.


Kuka on vastuussa tietojen keräämisestä ja käsittelystä?

Schenker Oy (jäljempänä: Schenker) on tietojesi keräämisestä ja käsittelystä vastuussa oleva osapuoli silloin, kun saamme tietoja suoraan sinulta, esimerkiksi kun tilaat kuljetuksen verkkosivullamme tai pyydät tarjousta meiltä.

Silloin kun olemme saaneet tiedot kolmannelta osapuolelta (kun esimerkiksi olet ostanut tuotteen taholta, joka käyttää Schenkeriä kuljetuksen suorittamiseen), on tuo taho ensisijaisesti vastuussa tietojen käsittelystä. Schenkerin rooli on tuolloin avustaa vastuullista osapuolta henkilötietojen käsittelyssä.

 

Missä tapauksessa Schenker kerää ja käsittelee henkilötietoja?

Henkilötietoa on kaikki tieto, joka voidaan liittää suoraan tai epäsuorasti tunnistettuun tai tunnistettavaan luonnolliseen henkilöön eli ihmiseen (kuten nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, henkilötunnus, IP-osoite ja muut vastaavat tunnistetiedot). Keräämme ja käsittelemme tietoa vain tiettyihin nimenomaisiin tarkoituksiin. Tarvitsemme tietoa voidaksemme toteuttaa tarjoamamme palvelut, esimerkiksi kuljettaa tavarat tietylle vastaanottajalle.  

Kun vierailet verkkosivullamme dbschenker.com/fi tiettyjä tietoja on kerättävä ja tallennettava teknisistä syistä. Näitä ovat mm. vierailun päivämäärä ja kesto, käytetyt verkkosivut, selaimen tunnistetiedot ja käyttöjärjestelmä sekä verkkosivusto, jolta saavuit sivustollemme. 

Paitsi käydessäsi verkkosivuillamme keräämme ja käsittelemme tietoa

  • käsitelläksemme tarjouspyyntöjä ja kommunikoidaksemme kanssasi koskien palveluihimme tai tuotteisiimme liittyviä kysymyksiä
  • kun viestit kanssamme muiden digitaalisten kanavien kautta, kuten Facebook, LinkedIn tai vastaavat
  • kun ostat meiltä palveluja tai käytät online-palvelujamme
  • kun se taho, jolta olet ostanut tuotteen, antaa meille kuljetus- tai logistiikka-toimeksiannon
  • kun noudat paketin noutopisteestämme
  • maksuliikenteen hoitamiseksi
  • tutkiessamme, miten voimme parantaa asiakaspalveluamme
  • markkinointitarkoituksissa. (Voit milloin tahansa kieltää markkinointimateriaalin lähettämisen.)

Jos rekisteröidyt jonkin uutiskirjeemme vastaanottajaksi, keräämme seuraavat pakolliset tiedot: etunimi, sukunimi, yritys, sähköpostiosoite sekä muut mahdollisesti antamasi lomakkeen pyytämät tiedot. Näissä tapauksissa käytämme sähköpostiosoitettasi markkinointitarkoituksiin. 

Jos tilaat “logistics NewsFeed” -uutiskirjeemme, tallennamme IP-osoitteen, josta vierailet sivuillamme sekä rekisteröitymisen päivämäärän ja kellonajan. Tallennamme tiedot turvataksemme oikeudellisen asemamme mahdollisessa sähköpostiosoitteesi väärinkäyttötilanteessa. Voit päättää uutiskirjeiden tilaukset milloin tahansa klikkaamalla tiedotteen lopussa olevaa linkkiä.

Jos klikkaat linkkiä ulkoiselle verkkosivulle, siirryt dbschenker.com sivustolta pois. Schenker ei vastaa linkitetyn verkkosivun sisällöstä tai sillä tarjotuista palveluista tai tuotteista, eikä myöskään kyseisen verkkosivun tietosuojasta tai teknisestä tietoturvasta.

 

Tietojen käsittelylle on aina lainmukainen peruste

Tietojasi käsitellään voimassa olevan lain ja EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR, General Data Protection Regulation) mukaisesti ja vain, kun meillä on siihen lainmukainen peruste.  Esimerkiksi

  • sopimus, jossa olet osapuolena ja jonka toteuttamiseksi on tarpeen käsitellä henkilötietoja
  • antamasi suostumus
  • lakisääteisten velvoitteidemme noudattaminen esimerkiksi verotukseen liittyen tai
  • muu oikeutettu etu kuten palvelujemme markkinointi


Turvaamme tietosi asianmukaisesti

Varmistamme tietojesi turvallisuuden ja luottamuksellisuuden soveltuvin teknisin ja organisatorisin keinoin. Schenker noudattaa ajantasaisia turvallisuusstandardeja.


Tietojen minimointi

Keräämme, käsittelemme ja säilytämme vain sellaisia henkilötietoja, jotka ovat tarpeellisia velvoitteidemme täyttämiseksi.


Tietojen täsmällisyys

Koska palvelumme laatu riippuu siitä, että käytössämme olevat tiedot ovat oikeita ja ajantasaisia, pyydämme sinua ilmoittamaan muutoksista henkilötiedoissasi. Voit ilmoittaa asiasta asiakaspalveluumme. Mikäli huomaamme tiedoissa virheellisyyksiä, päivitämme tiedot ja kerromme sinulle asiasta.

 

Suostumus tietojen käsittelyyn

Schenker pyytää suostumustasi henkilötietojen käsittelyyn, mikäli laki niin vaatii. Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi ilmoittamalla siitä meille.


Milloin tietosi poistetaan?

Tietosi poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, johon ne kerättiin (esim. sopimussuhteeseen liittyvät tiedot). Jos tietoja ei voida poistaa lakiin perustuvista tai käytännön syistä, tietojen käyttö estetään (esim. lakisääteiset arkistointivelvoitteet).

 

Salataanko tiedot?

Tietojen ja sähköpostien lähettäminen internetin kautta tapahtuu yleisesti salaamatta, ja sen vuoksi tietoja ei ole suojattu muilta osapuolilta. Kun otat meihin yhteyttä sähköpostilla, annettujen tietojen luottamuksellisuutta ei voida taata lähetyksen aikana, joten suosittelemme, että luottamukselliset tiedot lähetetään ainoastaan postitse.

 

Siirretäänkö tietoa muille osapuolille?

Sopimuksen toteuttamiseksi on usein tarpeen käyttää alihankkijoita tai muita ulkoisia palveluntarjoajia.

Tahot, jotka käsittelevät henkilötietoa puolestamme, valitaan huolellisesti ja sitoutetaan tietosuojavelvoitteisiin sopimuksin. Palveluntarjoajat työskentelevät ohjeidemme mukaisesti, mikä varmistetaan sopimuksin, teknisin ja organisatorisin toimin ja täydentävien kontrollien avulla.

Tietoa siirretään vain, mikäli siihen on sinun suostumuksesi tai lakiin sisältyvä peruste.

Tietoa ei siirretä EU/EEA:n ulkopuolisiin kolmansiin maihin tai kansainväliselle organisaatiolle, elleivät tietosuoja-asetuksen asettamat edellytykset täyty. Näitä ovat mm. EU:n tietosuojaa koskevien vakiolausekkeiden käyttäminen ja tietosuojan riittävyyttä koskeva EU komission päätös. 


Sinulla on oikeus 

  • Saada tieto siitä, mitä tietoja käsittelemme ja säilytämme sinusta
  • Saada virheelliset ja puutteelliset tiedot oikaistua
  • Vastustaa tietojesi käsittelyä tiettyjä tarkoituksia kuten suoramarkkinointia varten
  • Peruuttaa meille antamasi suostumus tietojesi käsittelyyn. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta ennen sen peruuttamista suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen.
  • Lisäksi tietyissä EU:n tietosuoja-asetuksen määrittelemissä tilanteissa
    • saada tietosi poistettua tai rajoittaa niiden käsittelyä tai
    • siirtää meille antamasi tiedot toiselle rekisterinpitäjälle

Jos Schenker on saanut henkilötietosi kolmannelta osapuolelta (esimerkiksi yritykseltä, jolta olet ostanut tavaran), tulee sinun ensisijassa osoittaa tiedustelusi tälle osapuolelle.

Jos haluat käyttää yllä kuvattuja oikeuksiasi tai sinulla on tietosuojaa koskevia kysymyksiä, ehdotuksia tai palautetta, voit ottaa yhteyttä: 

Schenker Oy
Tietosuoja
Tikkurilantie 147
01530 Vantaa

tai

Sähköposti: tietosuoja@dbschenker.com

Yhtiömme tietosuojavastaava on Marja Korkka.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Tietosuojavaltuutetun toimisto
PL 800
00521 Helsinki
Sähköposti: tietosuoja@om.fi


Milloin evästeitä käytetään?

Käytämme verkkosivuillamme evästeitä, jotta sivuston käyttäjäkokemus olisi parempi. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joihin voidaan tallentaa käyttäjätietoja.

dbschenker.com-verkkosivuston käyttö on yleensä mahdollista ilman evästeitä, mutta niillä on toiminnallinen tarkoituksensa. Kerromme alla, mihin tarkoituksiin evästeitä verkkosivuillamme käytetään, jotta voit itse päättää niiden käytöstä.

Voit estää evästeillä suoritettavan seurannan sekä kolmannen osapuolen evästeiden tallentamisen muuttamalla selaimesi asetuksia:

Google Chrome

Manage cookies in Chrome
http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647 

Evästeiden hallinnointi Chromessa
https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=fi

Google Analytics Opt-out Browser Add-on (Seuraamisenesto)
https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/

Internet Explorer

Delete and manage cookies
https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Evästeiden poistaminen ja hallinta
https://support.microsoft.com/fi-fi/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Mozilla Firefox

Cookies – Cookie Settings
https://support.mozilla.com/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer

Evästeet ja evästeasetukset
https://support.mozilla.org/fi/kb/evasteet-tiedot-jotka-verkkosivu-tallentaa

Privacy & Security Extensions
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/extensions/privacy-security/

Tietosuoja- ja tietoturvallisuuslaajennukset
https://addons.mozilla.org/fi/firefox/extensions/privacy-security/

Do Not Track feature?
https://support.mozilla.org/en-US/kb/how-do-i-turn-do-not-track-feature

Seuraamisenestotoiminto 
https://support.mozilla.org/fi/kb/kuinka-otan-kayttoon-seuraamisenestotoiminnon

Opera

Opera Help
http://help.opera.com/Linux/12.10/en/cookies.html#prefs

Safari

Manage cookies and website data
https://support.apple.com/en-gb/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac

Evästeiden ja verkkosivustojen datan hallitseminen   
https://support.apple.com/fi-fi/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac

Suosittelemme tallennettujen evästeiden poistamista määräajoin.

Käyttämämme evästeet ovat istuntoevästeitä, jotka ovat aktiivisia vierailusi alusta selaimen sulkemiseen saakka. Ne poistuvat automaattisesti sulkiessasi selaimen. Näitä istuntokohtaisia evästeitä käytetään seuraaviin tarkoituksiin:

  • Eväste tunnistaa käyttäjän aktiivisen vierailun ajan.
  • Eväste varmistaa, että kielivalinta säilyy koko vierailun ajan selattaessa sivulta toiselle.
  • Eväste toimii myös tietosuojana. Se estää tietojen ja sisällön manipuloimisen, niihin pääsyn sekä siirtämisen luvatta muihin järjestelmiin.

Evästeen nimi, tarkoitus ja säilytysaika:

  • _pk_ses.15.dd94
    Tallentaa käyttäjän istuntotiedot
    Istunnon loppuun saakka, enintään 10 tuntia
  •  _pk_id.15.dd94
    Tunnistaa käyttäjän ja seuraa anonymisoitua sivustonkäyttötietoa
    13 kuukautta


Verkkoanalyysipalvelu

Käytämme verkkosivustollamme Matomo-analyysipalvelua. Evästeet tallentavat IP-osoitteesi sekä tietoa siitä, miten käytät verkkosivujamme. Tämä tieto on anonymisoitu ja voimme tallentaa sen. Ellet halua, että sivustonkäyttötietojasi analysoidaan, voit estää evästeiden käytön selaimestasi. Tässä tapauksessa sivustomme käyttö voi olla normaalista poikkeavaa.


Tietosuojakäytännön muutokset

Päivitämme tietosuojakäytäntöämme uusien toimintojen käyttöönoton yhteydessä ja aina tarpeen vaatiessa. Uusimman käytännön löydät aina verkkosivustoltamme. 

22.5.2018

 

Contact us