Skip to content
DB SCHENKER-logo


wind turbine green energy db schenker

Ecologisch

Als pionier op milieugebied stelt DB Schenker de norm vast voor efficiënt gebruik van de middelen die ons ter beschikking staan.

Terwijl de maatschappij onder steeds hogere druk staat om het milieu te beschermen, wordt er beroep gedaan op de transportsector om een aanzienlijke bijdrage te leveren aan deze inspanningen. Wij zetten ons in voor de leidende rol in milieubescherming door de toonaangevende groene logistieke dienstverlener te worden. Wij weten dat als het transport toeneemt, CO2-emissies wel degelijk gereduceerd kunnen worden.

Emissies Reduceren

DB Schenker ondersteunt de DB Group om specifieke CO2-emissies 30 procent te reduceren tussen 2006 en 2020. Om dit doel te bereiken, hebben wij een aantal initiatieven opgestart en gaan wij door met het uitbreiden van ons gamma van groene logistieke producten.

Handelen met het milieu in gedachten is een belangrijk punt bij DB Schenker, dat wij ondersteunen door middel van een verscheidenheid aan initiatieven in onze businessunits. Wij proberen het transporttraject te reduceren door consolidatie, over te stappen op de meest milieuvriendelijke transportmodaliteit en de efficiëntie te verhogen door continue vlootvernieuwingen. Wij zijn gericht op het ontwikkelen van ecologisch-duurzame logistieke oplossingen.

Momenteel biedt DB Schenker ecologische oplossingen voor elke transportmodaliteit, zodat klanten CO2-emissies kunnen reduceren of compenseren tijdens de gehele supply chain. Derhalve kunnen wij CO2-emissies verlagen met max. 20 procent in luchtvracht en max. 50 procent in zeevracht. Milieuvriendelijke oplossingen zijn ook beschikbaar voor landtransport betreffende innovatieve motoren en brandstoffen en door energie-efficiënte, duurzame maatregelen te gebruiken in al onze gebouwen. Als wereldwijde marktleider gericht op groene logistiek is DB Schenker in staat om de CO2-voetafdruk van de supply chains van onze klanten op transparante wijze te berekenen en te verstrekken, en kunnen wij aanbevelingen doen voor optimalisatie.