DB Schenker Flags in the Sky

Management

Schenker AG, het business unit-managementteam van DB Schenker bestaat uit toonaangevende professionals, gespecialiseerd in alle gebieden van professionals voor logistiek en supply chains.

Jochen_Thewes

Jochen Thewes

Chief Executive Officer

Jochen Thewes, geboren in 1971, is voorzitter van de raad van bestuur van Schenker AG sinds 1 september 2015. Thewes, met wortels in de Duitse stad Rheda-Wiedenbrück, is een internationaal erkende deskundige in supply chains en logistiek, die meer dan 20 jaar deskundigheid in senior management en ervaringen meebrengt, zowel in regionale als mondiale posities. In de afgelopen jaren heeft Thewes belangrijke bijdragen geleverd aan DB Schenker, voornamelijk sinds 2011 in zijn rol als Chief Executive Officer in Singapore in de snelle en uiterst dynamische regio Azië-Pacific, waar hij verantwoordelijk is voor 13.000 werknemers verdeeld over 200 locaties in 20 landen. Daarvoor was hij senior vicepresident Global Ocean Freight, gevestigd in het hoofdkantoor in Essen/Duitsland.

Alvorens toe te treden tot DB Schenker, bezette Thewes verschillende senior managementposities binnen de wereldwijde logistieke groep Kuehne + Nagel. Hij bracht meer dan twaalf jaar door in verschillende functies in Azië en Latijns-Amerika als bijvoorbeeld voorzitter van de onderneming in Brazilië, algemeen directeur voor Midden-China in Shanghai en hoofdvertegenwoordiger in Vietnam. Hij was ook werkzaam in Hong Kong en New York.


Oliver_Seidl

Oliver Seidl

Member of the Board of Management (CFO)

Oliver Seidl brengt vele jaren ervaring mee in diverse financieelgerelateerde managementposities en als algemeen directeur en directielid, waaronder bij beursgenoteerde multinationals. Alvorens toe te treden tot DB Schenker, was hij CFO en CIO bij Media-Saturn-Holding. Van 2010 tot 2013 was hij voorzitter van de directie bij Loewe AG, waar hij eerder dienst deed als directielid voor Financiën en diensten Voor die periode was hij verantwoordelijk voor management accounting, strategie en M&A bij gemiddeld grote bedrijven.

Van 1990 tot 2001 werkte Seidl in verschillende rollen voor Daimler AG in Bremen en Stuttgart, waar hij als laatste aan de leiding stond van de management accounting van de groep voor Mercedes-Benz passagiersauto’s. Na een opleiding in groothandel en export studeerde Seidl aan de universiteiten van Göttingen en Marburg, waar hij afstudeerde in Bedrijfskunde.


Markus Sontheimer

Markus Sontheimer

Member of the Board of Management (CIO/CDO)

Markus Sontheimer is geboren in Friedrichshafen, Duitsland, in 1968. Mr. Sontheimer heeft een bachelorgraad in industriële techniek, die is toegekend door de technische universiteit in Esslingen. In 1994 startte hij zijn professionele carrière bij Daimler AG waar hij meerdere senior posities had (zowel nationaal als internationaal) waaronder de posities van CIO voor Verkoop, Marketing en Aftersales, en CIO van Daimler Financial Services AG. Tijdens de afgelopen 5 jaar herstructureerde en transformeerde hij de wereldwijde IT voor groepsfinanciering bij Deutsche Bank en werd hij CIO Financiën.

Markus Sontheimer trad toe tot het team van de raad van bestuur bij Schenker AG op 1 december 2015 als Chief Information Officer (CIO).

Op 22 juni 2016 kreeg hij de extra rol toegewezen van Chief Digital Officer (CDO) voor Schenker AG door de raad van commissarissen. Als Chief Information & Digital Officer is hij verantwoordelijk voor IT en digitalisering.


Christian Drenthen Board Member for Land Transport

Christian Drenthen

Bestuurslid voor Landtransport

Christian Drenthen, 52 en afkomstig uit Nederland, is aangesteld als bestuurslid voor Global Land Transport bij Schenker AG. Drenthen is afgestudeerd in Logistiek en is sinds 2015 werkzaam bij Schenker AG. Daarvoor werkte hij voor logistieke bedrijven zoals FedEx en Unilever.

Op 1 januari 2019 werd Drenthen benoemd tot lid van de raad van bestuur van Schenker AG, met hoofdkantoor in Essen, waar hij nu de leiding heeft over Global Land Transport.


Xavier Garijo Board Member for Contract Logistics

Xavier Garijo

Bestuurslid voor Contract Logistics

Xavier Garijo, 47, afgestudeerd in scheikunde en natuurkunde, is geboren in Spanje. Hij heeft jarenlange ervaring in managementfuncties bij Franse, Britse en Amerikaanse bedrijven zoals Unilever en Rhone-Poulenc - meest recent bij Reckitt Benckiser, en Revlon en Elizabeth Arden, in de sector consumptiegoederen.

Op 1 januari 2019 werd Garijo benoemd tot lid van de raad van bestuur van Schenker AG, met hoofdkantoor in Essen, waar hij nu de leiding heeft over Contract Logistics.