Skip to content
DB SCHENKER-logo


DB Schenker Flags in the Sky

Management

Schenker AG, het business unit-managementteam van DB Schenker, bestaat uit toonaangevende professionals, gespecialiseerd in het volledige scala van logistiek en supply chain management.

Jochen Thewes Chief Executive Officer

Jochen Thewes

Chief Executive Officer

Jochen Thewes, geboren in 1971, is sinds 1 september 2015 voorzitter van de raad van bestuur van Schenker AG. Jochen, wiens wortels in de Duitse stad Rheda-Wiedenbrück liggen, is een internationaal erkend supply chain en logistiek expert met meer dan 20 jaar senior management expertise en ervaring in zowel regionale als wereldwijde posities. De afgelopen jaren heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan DB Schenker, met name sinds 2011 in zijn rol als Chief Executive Officer in Singapore in de dynamische regio Azië/Pacific, waar hij verantwoordelijk was voor 13.000 medewerkers verspreid over 200 locaties in 20 landen. Daarvoor was hij Senior Vice President Global Ocean Freight vanuit het hoofdkantoor in Essen/Duitsland.

Voordat hij bij DB Schenker in dienst trad, bekleedde Jochen diverse senior managementfuncties binnen de wereldwijde logistieke groep Kuehne + Nagel. Hij werkte meer dan twaalf jaar in verschillende functies in Azië en Latijns-Amerika, zoals President van het bedrijf in Brazilië, General Manager voor Centraal-China in Sjanghai en Chief Representative in Vietnam. Hij was ook actief in Hong Kong en New York.


Christian Drenthen Board Member for Land Transport

Christian Drenthen

Lid raad van bestuur (Landtransport)

Christian Drenthen is vanaf 1 januari 2019 lid van de raad van bestuur van Schenker AG, met hoofdkantoor in Essen (Duitsland). Christian komt van origine uit Nederland en is afgestudeerd in Logistiek. Hij is sinds 2015 werkzaam bij Schenker AG. Hiervoor werkte hij bij logistieke bedrijven zoals FedEx en Unilever.


Xavier Garijo Board Member for Contract Logistics

Xavier Garijo

Lid raad van bestuur (Contract Logistics)

Xavier Garijo is sinds 1 januari 2019 lid van de raad van bestuur van Schenker AG, met hoofdkantoor in Essen (Duitsland). Xavier, geboren in Spanje, is afgestudeerd in scheikunde natuurkunde en heeft jarenlange ervaring in managementfuncties bij Franse, Britse en Amerkaanse bedrijven zoals Unilever en Rhone-Poulenc - meest recent bij Reckit Benckiser, Revlon en Elizabeth Arden in de sector consumptiegoederen.


Thorsten Meincke Board Member for Air and Ocean Freight

Thorsten Meincke

Lid raad van bestuur (Lucht- en Zeevracht)

Thorsten Meincke is vanaf 1 juni 2019 lid van de raad van bestuur van Schenker AG, met hoofdkantoor in Essen (Duitsland), en hij is wereldwijd verantwoordelijk voor Lucht- en Zeevracht. Voorheen was hij Head of Global Ocean Freight bij Kuehne + Nagel en werkte hij bij dit bedrijf in andere functies, alsook bij M&M Militzer & Muench, een Zwitsers logistiek bedrijf, en Arthur Andersen, een Amerikaanse consultancy-onderneming.

Thorsten is geboren en getogen in Hamburg en heeft een mastersdiploma in macro-economie behaald aan de universiteit in zijn geboorteplaats.


Christa Koenen Member of the Board of Management (CIO/CDO)

Christa Koenen

Lid raad van bestuur (CIO/CDO)

Christa Koenen is sinds 1 september 2021 lid van de raad van bestuur voor Informatietechnologie en Digitalisering (CIO/CDO). Christa is een ervaren leidinggevende met een brede achtergrond in verschillende bedrijven en verschillende eenheden van de DB-groep. Zij trad in 2004 in dienst bij Deutsche Bahn en bekleedde functies op het gebied van Strategic and Business Development, Services en Controlling. In 2011 nam Christa de functie van Chief Financial Officer (CFO) van DB Kommunikationstechnik GmbH over. Vanaf 2014 was zij eerst CFO en vervolgens voorzitter van de raad van bestuur van DB Systel. Daarnaast werd ze in 2018 benoemd tot CIO van het DB-concern. Christa heeft een graad in Economie en een Master of Business Administration.


Oliver Seidl Member of the Board of Management (CFO)

Oliver Seidl

Lid raad van bestuur (CFO)

Oliver Seidl is sinds 1 november 2016 lid van de raad van bestuur (CFO). Hij brengt vele jaren ervaring mee in diverse financieel-gerelateerde managementfuncties en als algemeen directeur en lid van de raad van bestuur. Voordat Oliver bij DB Schenker startte, was hij CFO en CIO bij Media-Saturn-Holding. Van 2010 tot 2013 was hij voorzitter van de raad van bestuur van Loewe AG, waar hij eerder lid van de raad van bestuur voor financiën en services was. Daarvoor hield hij zich bezig met management accounting, strategie en M&A bij middelgrote ondernemingen.


Katharina Rath Member of the Board of Management (Human Resources)

Katharina Rath

Lid raad van bestuur (Human Resources)

Katharina Rath is sinds 1 december 2020 lid van de raad van bestuur voor Human Resources bij Schenker AG, met hoofdkantoor in Essen. Katharina is een internationaal ervaren deskundige op diverse terreinen van Human Resources. Ze behaalde een diploma psychologie aan de Universiteit van Regensburg en bekleedde verschillende functies bij Continental Automotive Technologies, meest recentelijk als Senior Vice President Human Relations, Automotive Technologies en Holistic Engineering & Technologies en als lid van de Automotive Board.