Skip to content
DB SCHENKER-logo


DB Schenker Flags in the Sky

Management

Schenker AG, het business unit-managementteam van DB Schenker, bestaat uit toonaangevende professionals, gespecialiseerd in het volledige scala van logistiek en supply chain management.

Jochen Thewes Chief Executive Officer

Jochen Thewes

Chief Executive Officer

Jochen Thewes, geboren in 1971, is sinds 1 september 2015 voorzitter van de raad van bestuur van Schenker AG. Jochen, wiens wortels in de Duitse stad Rheda-Wiedenbrück liggen, is een internationaal erkend supply chain en logistiek expert met meer dan 20 jaar senior management expertise en ervaring in zowel regionale als wereldwijde posities. De afgelopen jaren heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan DB Schenker, met name sinds 2011 in zijn rol als Chief Executive Officer in Singapore in de dynamische regio Azië/Pacific, waar hij verantwoordelijk was voor 13.000 medewerkers verspreid over 200 locaties in 20 landen. Daarvoor was hij Senior Vice President Global Ocean Freight vanuit het hoofdkantoor in Essen/Duitsland.

Voordat hij bij DB Schenker in dienst trad, bekleedde Jochen diverse senior managementfuncties binnen de wereldwijde logistieke groep Kuehne + Nagel. Hij werkte meer dan twaalf jaar in verschillende functies in Azië en Latijns-Amerika, zoals President van het bedrijf in Brazilië, General Manager voor Centraal-China in Sjanghai en Chief Representative in Vietnam. Hij was ook actief in Hong Kong en New York.


Christian Drenthen Board Member for Land Transport

Christian Drenthen

Lid raad van bestuur (Landtransport)

Christian Drenthen is vanaf 1 januari 2019 lid van de raad van bestuur van Schenker AG, met hoofdkantoor in Essen (Duitsland). Christian komt van origine uit Nederland en is afgestudeerd in Logistiek. Hij is sinds 2015 werkzaam bij Schenker AG. Hiervoor werkte hij bij logistieke bedrijven zoals FedEx en Unilever.


Thorsten Meincke Board Member for Air and Ocean Freight

Thorsten Meincke

Lid raad van bestuur (Lucht- en Zeevracht)

Thorsten Meincke is vanaf 1 juni 2019 lid van de raad van bestuur van Schenker AG, met hoofdkantoor in Essen (Duitsland), en hij is wereldwijd verantwoordelijk voor Lucht- en Zeevracht. Voorheen was hij Head of Global Ocean Freight bij Kuehne + Nagel en werkte hij bij dit bedrijf in andere functies, alsook bij M&M Militzer & Muench, een Zwitsers logistiek bedrijf, en Arthur Andersen, een Amerikaanse consultancy-onderneming.

Thorsten is geboren en getogen in Hamburg en heeft een mastersdiploma in macro-economie behaald aan de universiteit in zijn geboorteplaats.


Hessel Verhage Board Member for Contract Logistics

Hessel Verhage

Lid raad van bestuur (Contractlogistiek)

Hessel Verhage is sinds 1 november 2022 lid van de raad van bestuur voor Contractlogistiek bij Schenker AG, met hoofdkantoor in Essen. Hessel, oorspronkelijk afkomstig uit Nederland, begon zijn carrière in de logistieke sector in 1994 als vorkheftruckchauffeur bij een Container Freight Station. Meest recent was hij Chief Transformation Officer voor de organisatie en hij zal deze functie blijven uitoefenen. Daarvoor was hij CEO van Region Americas voor DB Schenker. Voordat Hessel bij DB Schenker startte, was hij CEO van STG Holdings, Global Co-President bij het logistieke bedrijf UTi en was hij onder meer CEO van Global Link Logistics, een wereldwijde expediteur.


Christa Koenen Member of the Board of Management (CIO/CDO)

Christa Koenen

Lid raad van bestuur (CIO/CDO)

Christa Koenen is sinds 1 september 2021 lid van de raad van bestuur voor Informatietechnologie en Digitalisering (CIO/CDO). Christa is een ervaren leidinggevende met een brede achtergrond in verschillende bedrijven en verschillende eenheden van de DB-groep. Zij trad in 2004 in dienst bij Deutsche Bahn en bekleedde functies op het gebied van Strategic and Business Development, Services en Controlling. In 2011 nam Christa de functie van Chief Financial Officer (CFO) van DB Kommunikationstechnik GmbH over. Vanaf 2014 was zij eerst CFO en vervolgens voorzitter van de raad van bestuur van DB Systel. Daarnaast werd ze in 2018 benoemd tot CIO van het DB-concern. Christa heeft een graad in Economie en een Master of Business Administration.


Katharina Rath Member of the Board of Management (People & Organization)

Katharina Rath

Lid raad van bestuur (People & Organization)

Katharina Rath is sinds 1 december 2020 lid van de raad van bestuur voor Human Resources bij Schenker AG, met hoofdkantoor in Essen. Katharina is een internationaal ervaren deskundige op diverse terreinen van Human Resources. Ze behaalde een diploma psychologie aan de Universiteit van Regensburg en bekleedde verschillende functies bij Continental Automotive Technologies, meest recentelijk als Senior Vice President Human Relations, Automotive Technologies en Holistic Engineering & Technologies en als lid van de Automotive Board.