161110_icono_product_teaser Shape Shape 161110_icono_product_teaser icon-arrow-left icon-arrow-right icon-first icon-last 161110_icono_product_teaser 161110_icono_product_teaser location-pin 161110_icono_product_teaser 161110_icono_product_teaser contact-desktop-white careers-desktop-white

Goed voorbereid op de Brexit met DB Schenker

De deadline voor de Brexit staat op 31 januari 2020. U kunt ervan verzekerd zijn dat ook na de Brexit DB Schenker u van dienst zal zijn met betrouwbare transportservices van en naar het Verenigd Koninkrijk. We bieden u de beste transportoplossingen en waar mogelijk alternatieve routes binnen ons uitgebreide Europese netwerk. Daarnaast hebben wij douane-expertise in huis om alle benodigde administratieve formaliteiten voor u af te handelen.

Optimaal voorbereid
De beslissingen omtrent de Brexit zijn van invloed op de transport-, douane- en administratieve handelingen voor zendingen van en naar het VK. Mogelijk zullen looptijden wijzigen. De Brexit brengt nieuwe administratieve formaliteiten met zich mee. We zetten enkele belangrijke aandachtspunten en adviezen voor u op een rij. Een volledig actueel overzicht en praktische tips vindt u op www.brexitready.be.

 • EORI-nummer en vergunningen
  Heeft u al een ET14000-vergunning en een EORI-nummer aangevraagd? Dat kunt u regelen bij de FOD Financiën. Denk ook aan uitvoeraangiftes en accijnzen.
 • Transitional Simplified Procedure (TSP)
  We raden u aan om uw ontvangers in het VK aan te sporen zich TSP te certificeren. TSP-gecertificeerde ontvangers mogen zelf ladingen inklaren. Deze zendingen hoeven niet in een separaat depot in het VK ingeklaard te worden. Hierdoor kan de lading sneller bij de geadresseerde geleverd worden. Registreren voor TSP kan via gov.uk.
 • HS-code van uw producten
  De douane gebruikt een Geharmoniseerd Systeem met goederencodes om producten in te delen (GS of HS in het Engels). Met deze code in uw aangifte weet de douane welke producten u exporteert of importeert en wat de invoerrechten en andere invoerbelastingen zijn. De HS-code bestaat uit minimaal acht cijfers. Deze kunt u opzoeken via Flanders Trade.
 • Leveringscondities
  We adviseren u om de leveringscondities met uw ontvangers in het VK onder de loep te nemen, met name over wie verantwoordelijk is voor welke rechten, plichten en kosten. De leveringscondities geven aan tot hoever de verantwoordelijkheid van koper en verkoper reikt. Met ingang van 2020 worden de leveringscondities wereldwijd geactualiseerd (Incoterms 2020) en wij raden u derhalve aan om deze nauwkeurig na te kijken. Meer informatie vindt u via www.iccwbo.be/incoterms/.
 • Palletvrachten
  Let op met welke pallets u uw goederen vervoert. In het VK moeten pallets ISPM15-gecertificeerd zijn. Dit heeft betrekking op de behandeling van het hout tegen ongedierte.

Meer informatie?