Skip to content
DB SCHENKER-logo


DB Schenker Warehouse Truck parking

DB Schenker Award voor Dr. Cora Bogusch

Junior-wetenschapper Technische Universiteit Darmstadt ontvangt prestigieuze onderscheiding voor innovatief onderzoek • Focus op inkomstenverdeling als stimuleringsmechanisme in logistieke relaties.

In de logistieke activiteiten zijn informatieketens – bijvoorbeeld over transportcapaciteiten en bezettingsgraden – kritische factoren voor succes. In veel gevallen worden logistieke diensten echter ad hoc geboekt. Dit vraagt om een beter capaciteitsgebruik en een hogere servicekwaliteit. Logistieke dienstverleners kunnen stappen ondernemen om deze onzekerheden tegen te gaan door te zorgen voor een doeltreffende uitwisseling van informatie vóór het transport en door hun klantenrelatiebeheer te verbeteren op basis van overeenkomsten over inkomstenverdeling. DB Schenker Award, l. naar r.: Professor Hans-Christian Pfohl (lid van de jury); Dr. Bastian Grunberg (Directeur Deutsche Bahn Foundation); Professor Ralf Elbert (TU Darmstadt, toezichthoudende professor en beoordelaar); Dr. Cora Bogusch (prijswinnaar); Jochen Thewes (CEO DB Schenker). Bron: Deutsche Bahn Foundation/Kranert. 
​​​​​​​

Dr. Cora Bogusch ontving de DB Schenker Award van dit jaar voor haar proefschrift over ’Inkomstenverdeling als stimuleringsmechanisme in logistieke relaties met informatie-asymmetrieën’. De presentatieceremonie vond gisterenavond in München plaats: Dr. Bastian Grunberg, directeur van de Deutsche Bahn Foundation, en Jochen Thewes, CEO Schenker AG, overhandigden de onderscheiding, samen met een geldprijs van 15.000 euro, op de transport logistic, de toonaangevende internationale beurs over logistiek, mobiliteit, IT en supply chain management.


DB Schenker Award

De DB Schenker Award is een geldprijs, toegekend door de Deutsche Bahn Foundation om getalenteerde jonge professionals te steunen. De onderscheiding wordt ieder jaar internationaal aangeboden en wordt door logistieke professionals beschouwd als een van de hoogste onderscheidingen in de logistieke sector. Hij is bedoeld om academische proefschriften van junior-wetenschappers te ondersteunen op het gebied van transport, logistiek en verkeersmanagement, die niet alleen professioneel excellent blijken te zijn, maar ook een hoge mate van vernieuwing tonen en een bijdrage leveren aan het milieu en de maatschappij.