Skip to content
DB SCHENKER-logo


DB Schenker Warehouse Truck parking

DB Schenker biedt Stability Package in onzekere zeevrachtmarkt

Aanbod voor klanten van concurrent Damco • Kortlopende contracten • Stabiele condities voor stabiele supplychains

Tilburg, 7 september 2020 – Wereldwijd logistiek dienstverlener DB Schenker heeft een Stability Package samengesteld voor klanten van zijn concurrent Damco. Het pakket voorziet in een aanbod aan betreffende klanten om kortlopende contracten met een looptijd van maximaal twee maanden direct over te nemen tegen dezelfde voorwaarden als overeengekomen met Damco. Met het Stability Package reageert DB Schenker op de onrust in de markt na de aankondiging van A.P. Moeller-Maersk om te stoppen met het merk Damco en de FCL NVOCC-activiteiten.

Thorsten Meincke, verantwoordelijk voor Lucht- en Zeevracht in de Raad van Bestuur bij DB Schenker: "Stabiele omstandigheden zorgen voor stabiele supplychains: dat is waar DB Schenker voor staat. Het laatste wat verladers op dit moment nodig hebben is nog meer onzekerheid. We doen een aanbod aan alle bedrijven die op zoek zijn naar zekerheid en betrouwbaarheid op lange termijn."

Om deze verplichtingen naadloos over te nemen, kan DB Schenker op korte termijn gebruik maken van mondiaal beschikbare zeevrachtcapaciteit. Bedrijven met langlopende transportovereenkomsten bij Damco, kunnen rekenen op offertes die met voorrang zullen worden gemaakt.

Over DB Schenker

DB Schenker is een van de toonaangevende dienstverleners in wereldwijde logistiek en telt ruim 76.200 medewerkers en 2.100 locaties in meer dan 130 landen. Het bedrijf levert diensten op het gebied van landtransport, luchtvracht, zeevracht en biedt uitgebreide oplossingen voor logistiek en wereldwijd supplychainmanagement onder eigen regie.

www.dbschenker.com