Skip to content
DB SCHENKER-logo DB SCHENKER-logo


DB Schenker Warehouse Truck parking

DB Schenker investeert in verdere uitbreiding luchtvrachtservices

Om te voldoen aan de groeiende vraag naar luchtvrachtservices vanuit de Benelux investeert DB Schenker in verdere uitbreiding van zijn Schiphol-vestiging op het Prologis Fokker Logistics Park. Het nieuwe pand van 10.300 m2 wordt gebouwd naast het huidige warehouse en zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 operationeel zijn. De totale operationele ruimte wordt daarmee verdubbeld naar 20.600 m2.

“Met ook focus op Healthcare-activiteiten wordt het nieuwe pand voorzien van gespecialiseerd materieel en zal het gecertificeerd worden volgens de GDPregelgeving”, zegt Paul Schreiber, Vice President Air Freight bij Schenker Logistics BeNeLux. “Deze Good Distribution Practices-normen zijn een vereiste om Healthcare-producten te kunnen en mogen behandelen. Het gehele pand is geschikt voor geconditioneerde opslag tussen 15-25°C en er is een geïntegreerde koelcel voor de opslag van farmaceutische en healthcare-producten tussen 2-8°C. Vanuit dit gespecialiseerde warehouse kunnen we voldoen aan de groeiende vraag van klanten vanuit de Healthcare-sector om zendingen adequaat volgens de geldende regels te behandelen en vervoeren.”

Het pand voldoet aan alle moderne bouwstandaarden en wordt onder andere voorzien van zonnepanelen. Met hoge duurzaamheidscriteria als leidraad heeft DB Schenker de ambitie om te voldoen aan de BREEAM-richtlijn Excellent. Voor de efficiënte afhandeling van luchtvrachtzendingen wordt moderne ULD-apparatuur (Unit Loading Device) geïnstalleerd.

Innovatie, duurzaamheid en veiligheid zijn speerpunten in de bedrijfsstrategie van DB Schenker. In de Benelux investeert de logistiek dienstverlener voortdurend in verdere groei en ontwikkeling van duurzame producten en in de modernisering en vernieuwing van zijn sites op strategische locaties.