Skip to content
DB SCHENKER-logo


DB Schenker Warehouse Truck parking

DB Schenker moderniseert vloot in BeNeLux

DB Schenker in Nederland en België heeft recent 21 nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks in gebruik genomen voor nationale en internationale distributie. Vanaf maart werden zeven voertuigen type Actros 1842 LS en veertien  voertuigen type Actros 1840 LS geleverd. De trucks zijn voorzien van de nieuwste  technieken en een energiezuinige motor, waarmee optimaal wordt voldaan aan de  meest actuele richtlijnen voor duurzaamheid, verkeersveiligheid en comfort.  

Hans Cleijsen, Transportmanager bij Schenker Logistics Nederland: “Naast focus op  duurzaamheid staat bij DB Schenker veiligheid voorop, zowel voor de lading als de  chauffeur. Het camerasysteem is zo ingesteld dat het verdachte activiteiten rondom  de vrachtwagen in beeld brengt. De trucks zijn uitgevoerd volgens de ADR- voorschriften. Verder vinden we comfort voor onze chauffeurs belangrijk. De cabines  zijn dan ook comfortabel en praktisch ingericht met onder andere koelkast,  standkachel, comfortabele stoelen en bedden.”   

In 2020 werd de nieuwe Actros benoemd tot de ‘International Truck of the Year’.  Een van de redenen was het toepassen van de Mirrorcam die zorgt voor duurzaam  verbeterde aerodynamica en veiligheid. “Het ontbreken van buitenspiegels aan de  cabines heeft veel voordelen,” vertelt Hans Cleijsen. “De luchtstroom wordt niet  verstoord, waardoor het brandstofverbruik omlaaggaat. Ook heeft de chauffeur  beter vrij zicht naar buiten.” 

De chauffeur krijgt een signaal als een persoon of voorwerp zich in de dode hoek  bevindt, wat zorgt voor maximale veiligheid. De trekkers zijn uitgerust met  verschillende beveiligingssystemen, zoals een slimme cruisecontrol met  automatische afstandregeling, lane departure en verkeersbordensignalering.  

Internationaal logistiek dienstverlener DB Schenker versterkt voortdurend zijn  duurzaamheidsinspanningen door zijn gemengde wagenparken in heel Europa te  moderniseren. De focus ligt op het verminderen van het energieverbruik, innoveren  en compenseren. Eerder dit jaar voegde DB Schenker in de BeNeLux ook eCanters -  elektrische bakwagens - toe aan zijn vloot. In de loop van 2021 zullen er in totaal 41  DB Schenker eCanter-voertuigen operationeel zijn in zo’n 20 Europese steden.