Skip to content
DB SCHENKER-logo


DB Schenker Warehouse Truck parking

DB Schenker moderniseert wagenpark met 75 nieuwe trailers

DB Schenker investeert in de verdere ontwikkeling van de Belgische landtransportdivisie, onder meer door het moderniseren van het wagenpark. De komende weken worden er stapsgewijs in totaal 75 nieuwe trailers geleverd in de landtransportvestiging in Mechelen. Deze zullen ingezet worden vanuit België in het internationaal groupage network over heel Europa.

Foto: Patrick Bellen, Branch Manager Landtransport en Peter Vermeiren, Fleet Coördinator ontvangen de trailers van Jan Snissaert, Key Accountmanager bij TIP.

Patrick Bellen, Branch Manager Landtransport in Mechelen: “Omdat we continu investeren in de toekomst en aan de wensen van onze klanten willen tegemoetkomen, vernieuwen we ons trailerwagenpark. Deze opleggers nemen we in gebruik voor een lange termijn leasing via TIP.”

TIP is een internationale leverancier van trailers. Jan Snissaert, Key Account Manager Benelux: “We hebben een lange historie met DB Schenker en werken al geruime tijd samen. Ook in andere landen leverden we recent nieuwe trailers. We zijn blij dat we DB Schenker ook hier weer mogen ondersteunen.”

TIP overhandigde de eerste trailer op dinsdag 3 september 2019 aan Patrick Bellen en Peter Vermeiren, Fleet Coördinator. Peter: “De trailers worden ingezet voor onze drie landstransportvestigingen in Zwevegem, Mechelen en Eupen. Ze worden onmiddellijk in gebruik genomen voor de dagelijkse nationale en internationale distributie. De trailers zijn uitgerust met een modern trackingsysteem waardoor het zeer gemakkelijk wordt om de historiek van de trailers na te gaan en het trailergebruik te analyseren. Hierdoor kunnen we de beladingsgraad verbeteren. We kunnen de trailers perfect lokaliseren en de zendingen van onze klanten beter opvolgen.”

DB Schenker
In de Benelux behoort DB Schenker tot de top 3 in logistieke dienstverlening. Met zo’n 4.000 medewerkers, 33 strategisch gelegen logistieke centra en kantoren, biedt Schenker complete geïntegreerde services op het gebied van landtransport, luchtvracht, zeevracht, fairs & events, contractlogistiek en supplychainmanagement.

TIP Trailer Services
TIP Trailer Services biedt relaties, binnen de branche van transport en logistiek in geheel Europa oplossingen rondom leasing, verhuur, onderhoud en reparatie. TIP biedt zijn dienstverlening aan vanuit 102 locaties verspreid over zeventien landen in Europa en Canada. TIP’s diensten zijn veelomvattend en variëren van de inkoop van materieel, tot het regelen van de financiering, verhuur, onderhoud of reparatie, maar ook de inkoop en verkoop van gebruikt materieel. www.tipeurope.be