Skip to content
DB SCHENKER-logo


DB Schenker Warehouse Truck parking

DB Schenker nieuwe premium-partner van de Duitse hockeyvereniging

DB Schenker op naar shirtsponsoring – Ontwikkeling van een innovatief partnerschap op managementniveau

Internationale topprestaties te midden van de wereldelite – dit is een constant doel dat wordt gedeeld door van de meest succesvolle sportverenigingen van Duitsland en een van de toonaangevende wereldwijde logistieke groepen. De Duitse hockeyvereniging (DHB) verheugt zich erover DB Schenker welkom te heten in zijn hockeyfamilie in de rol van nieuwe premium-partner. Gedurende de komende twee jaar ondersteunt de toonaangevende dienstverlener van geïntegreerde logistieke diensten de spelers van de acht nationale DHB-team als shirtsponsor. DB Schenker maakt zijn eerste opwachting als DHB-partner deze zaterdag, wanneer de dubbele EuroHockey-kampioenschappen voor zowel mannelijke als vrouwelijke teams starten in Amsterdam (19-27 augustus, live op gratis tv op Sport1-kanaal van Duitsland). Martin Häner and Janne Müller-Wieland Martin Häner en Janne Müller-Wieland, aanvoerders van de nationale hockeyteams (Foto: Frank Uijlenbroek)

De overeenkomst om samen te werken is ook op een specifiek concept gericht: gedurende het partnerschap zijn er plannen voor een systematische uitwisseling van ervaring tussen het topmanagement van DB Schenker en DHB wat betreft leiderschapsinstrumenten, methodes en vaardigheden. Hiertoe behoren bijvoorbeeld gezamenlijke seminars, speciaal ontworpen met als doel beide zijden in staat te stellen te leren en profiteren van de leiderschapservaringen van de andere partij. Een eerste management workshop, bijgewoond door de coach van het DHB-vrouwenteam, Jamilon Mülders, en het topmanagement van DB Schenker heeft al plaatsgevonden.

“Het is ons doel erin te slagen iedere dag competitief te zijn en voorop te lopen in onze industrie en DB Schenker steunt uiterst gemotiveerde werknemers om deze doelen te bereiken. Dit platform voor het netwerken met DHB over leiderschapsthema's brengt een innovatief partnerschap ten goede van beide zijden tot stand", zegt Thomas Schulz, lid van de directie voor Personeelszaken bij DB Schenker.

Jan Fischer, DHB Marketingdirecteur, voegt toe: “Wij kijken echt uit naar deze nieuwe samenwerking met zo’n goed aangeschreven mondiale speler als DB Schenker. Tijdens onze gezamenlijke sessie voelden wij al de levendige belangstelling die beide zijden hebben voor de leiderschapsprincipes van de andere partij en de verantwoordelijke leiders. Wij plannen nu het organiseren van een meeting voor de managers van DB Schenker en de hoofdrolspelers bij DHB, zoals trainers, spelers en functionarissen, zodat zij steeds meer van elkaar kunnen blijven profiteren.”