Skip to content
DB SCHENKER-logo


DB Schenker Warehouse Truck parking

Deutsche Bahn blijft partner van de Duitse Olympische en Paralympische teams

(Berlijn/Essen, 11 juli 2017) Deutsche Bahn AG, Schenker Deutschland AG, Deutscher Olympischer Sportbund (Duitse Olympische sportconfederatie, DOSB) en Deutscher Behindertensportverband (nationaal Paralympisch comité Duitsland, DBS) verenigen zich voor de Olympische en Paralympische Spelen in Pyeongchang in 2018 en Tokyo in 2020. DB AG is de officiële partner voor mobiliteit en DB-filiaal DB Schenker is de officiële partner voor logistiek. Deutsche Bahn continues to be partner of the German Olympic and Paralympic Teams

Het partnerschap werd aangekondigd op het ICE-depot in Frankfurt-Griesheim. Lisa Zimmermann die tijdens de Olympische Spelen van Sochi meedeed in freestyleskiën en Markus Rehm, baan- en veldatleet en drievoudig gouden medaillewinnaar op de Paralympische Spelen in Londen en Rio, waren daar voor de aankondiging.
DB AG heeft DBS ondersteund sinds 2002 en DB Schenker was een medepartner van DOSB, die het Duitse nationale Olympisch Comité (NOK) verving, sinds de Olympische Spelen van 2000 in Sydney. Deze twee partnerschappen worden nu bijeengebracht en uitgebreid binnen de Deutsche Bahn Group.  

"De uitbreiding van ons partnerschap in Duitse topsporten om de Duitse Olympische en Paralympische teams te ondersteunen, benadrukt hoe serieus wij onze sociale bedrijfsverantwoordelijkheid nemen", zegt Dr. Bastian Grunberg, hoofd van Brand Management and Content Steering bij DB. "We kijken ernaar uit Duitse topatleten te ondersteunen als de officiële partner in mobiliteit."

"Wij zijn blij dat wij complete logistieke diensten zullen blijven leveren aan de delegaties van DOSB en DBS samen met de Duitse Huizen tijdens de volgende twee Olympische Spelen in Azië", zegt Dr. Niklas Wilmking, hoofd van Luchtvracht bij Schenker Deutschland AG. "Ons ervaren team ondersteunt onze atleten en verenigingen met op maat gemaakte logistieke oplossingen op hun weg naar de spelen."   DB Schenker Sportlogistik for Olympia DB SCHENKERsportsevents voor de Olympische Spelen (archiefafbeelding)

"DB Schenker is een ervaren team dat ons al in negen eerdere Olympische Spelen ondersteund heeft", zegt Michael Vesper, CEO van DOSB. "We zijn heel blij dat we nogmaals kunnen vertrouwen op de ervaring en flexibiliteit van DB Schenker, die absoluut noodzakelijk zijn voor belangrijke sportevenementen in het buitenland. In de komende paar maanden gaan wij nauw samenwerken om onze Duitse atleten de beste condities te bieden om succes te behalen in Pyeongchang."
"Gehandicaptensport is een symbool van vitaliteit en mobiliteit", zegt Friedhelm Julius Beucher, voorzitter van DBS. "Met DB AG hebben wij een partner op de lange termijn aan onze zijde die niet alleen topsport ondersteunt, maar ook zijn best doet om de omstandigheden voor personen met een handicap in Duitsland te verbeteren."

De Duitse Olympische sportconfederatie (DOSB) is de overkoepelende organisatie voor toonaangevende organisaties en nationale atletiekverenigingen, die 27,5 miljoen leden heeft in meer dan 90.000 sportclubs. Daarnaast is hij, als Duits nationaal Olympisch comité (NOK) verantwoordelijk tegenover het IOC voor het sturen van het Duitse team naar de Olympische Spelen.

Het nationale Paralympische comité Duitsland (DBS) is de vereniging binnen DOSB die verantwoordelijk is voor sport voor personen met een handicap. DBS is een lid van het internationale Paralympische Comité (IPC).