Skip to content
DB SCHENKER-logo


DB Schenker Warehouse Truck parking

HR-carrièrenieuws | Diversiteitsbewustzijn en training in onbewuste vooroordelen

De training in diversiteitsbewustzijn en onbewuste vooroordelen voor de leden van het mondiale stuurcomité (GSC) vond plaats in april 2017

Diversiteit is een belangrijk onderwerp dat wij willen ontwikkelen en verbeteren. Wij willen gelijke kansen voor al onze werknemers versterken, succes bevorderen, verschillen erkennen, laten zien dat wij uniek kunnen zijn – dat geldt niet voor iedereen – en succesvol.

Een van de initiatieven om diversiteit aan te pakken, is de training in diversiteitsbewustzijn en onbewuste vooroordelen, die werd geleid voor de GSC-leden.

During the Workshop: The GSC members together with Debbie Bayntun-Lees Tijdens de workshop: De GSC-leden samen met Debbie Bayntun-Lees (trainer van Ashridge Executive Education; aan de linkerkant)

De training was geen lezing, het was een praktische leerervaring om de deelnemers meningen te kunnen laten delen, verschillende aspecten van diversiteit en evenwicht tussen mannen en vrouwen te bespreken, argumenteren en betwisten.

De deelnemers werden geïnformeerd over voordelen bij verschillende teams en organisaties en in werkgroepen bespraken zij ideeën over hoe met name het vrouwelijke aantal medewerksters binnen DB Schenker te verhogen. Onderwerpen zoals verwachtingsmanagement, balans tussen werk en privé, parttime leiderschap, korte en lange aanwervingslijsten, systematische benadering om de pijplijn te vergroten, etc. werden tot in detail besproken en geargumenteerd.

Onderbewuste vertekening was nog een aspect van de training en met behulp van enkele video’s en voorbeelden was het interessant om te zien en te ervaren hoe personen de neiging hebben om tot automatische conclusies te komen en hoe “automatische gedachten” ons in ons achterhoofd beïnvloeden en ons tot overtuigingen en acties leiden waarover wij normaal gesproken niet twee keer nadenken.

Het was indrukwekkend om de ruimdenkende geest van de deelnemers te zien en hun interessante gesprekken te volgen betreffende deze mogelijkheid om ons bedrijf te ontwikkelen. De betrokkenheid van de deelnemers liet ons duidelijk zien dat wij op het juiste spoor zijn. Om de training te versterken, brachten alle deelnemers hun individuele inzet op het gebied van diversiteit naar voeren, die zij verder volgen wanneer ze terug zijn in hun directe werkomgevingen. Wij geloven dat de continuïteit van intenties en acties een cruciaal element is voor het bereiken van diversiteitsdoelstellingen.

Trainingen in diversiteitsbewustzijn worden georganiseerd en naar beneden gecascadeerd in de hele organisatie door een train-de-trainer concept en e-learning.