Skip to content
DB SCHENKER-logo


DB Schenker Warehouse Truck parking

Duurzaamheid speerpunt bij DB Schenker

Koploper zijn in duurzame logistiek is een van de strategische doelstellingen van DB Schenker. De wereldwijd opererende logistieke dienstverlener zet zich in voor een ambitieuze CO₂-reductie van 20% voor 2025. Vanuit deze ambitie investeert het bedrijf de komende jaren in een modern, schoon wagenpark. Daarnaast vermindert DB Schenker de uitstoot van zijn gebouwen met energiebesparende maatregelen en het gebruik van groene energie. In Nederland zijn in mei op het logistiek centrum Schenker Venlo Tradepark Noord 7.120 zonnepanelen in gebruik genomen.


De zonnepanelen beslaan een oppervlakte van meer dan 3,5 voetbalvelden met een verwachte opbrengst van 1.755 MWh, het jaarlijkse elektriciteits-verbruik van zo’n 500 gezinnen. Ongeveer een kwart van de energie gebruikt de Schenker-vestiging zelf, de overproductie wordt teruggeleverd aan het energienetwerk. Op de Schenker-vestigingen Zwevegem en Eupen bevinden zich reeds zonnepanelen. Momenteel vinden er studies plaats voor het monteren van zonnepanelen op meer vestigingen in de Benelux.

"Het verduurzamen van onze bestaande bedrijfspanden staat voorop in ons bedrijfsbeleid. We onderzoeken steeds nieuwe mogelijkheden in en rondom onze vestigingen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen,” zegt Emile Goossens, CFO bij Schenker Logistics Benelux. “Zo schakelen we ook over naar LED-verlichting. Een aantal locaties in de Benelux heeft deze overstap in de afgelopen drie jaar al gemaakt. Dit levert een drastische vermindering van bijna 40% van het jaarlijkse energieverbruik op. De lichtinstallaties zijn op afstand in te regelen en aan te passen aan de gewenste werksituatie. Denk hierbij aan bewegingssensoren, licht dimmen en tijdschakeling.”


DB Schenker
DB Schenker is een toonaangevende dienstverlener in wereldwijde logistiek en telt ruim 76.000 medewerkers in meer dan 130 landen. Wereldwijd heeft het concern 2.000 eigen vestigingen. In de Benelux behoort DB Schenker tot de top 3 in logistieke dienstverlening. Met zo’n 4.000 medewerkers, 34 strategisch gelegen logistieke centra en kantoren, biedt Schenker Logistics Benelux compleet geïntegreerde services op het gebied van landtransport, luchtvracht, zeevracht, fairs & events, contractlogistiek en supplychainmanagement