Skip to content
DB SCHENKER-logo


DB Schenker Warehouse Truck parking

Duurzame logistiek: DB Schenker opent eerste CO₂-arme distributiecentrum in Noorwegen

Wereldwijd toonaangevende logistieke dienstverlener DB Schenker heeft in Oslo zijn eerste CO₂-arme stadsdistributiecentrum geopend. De nieuwe centraal gelegen terminal vermindert de CO₂-uitstoot van de stadsgoederendistributie met 80% via de inzet van elektrische auto's en e-bikes. Oslo City Hub maakt deel uit van Electric City, met de focus op activiteiten in verband met de status van Europese Groene Hoofdstad 2019.

DB Schenker streeft naar nulemissie in alle stadsdistributie in Noorwegen tegen het einde van 2020. Het Oslo City Hub-project is de eerste blauwdruk hoe dit te bereiken.

"Digitalisering en duurzamere oplossingen zullen belangrijke concurrentiefactoren zijn voor toekomstige logistiek. Bij DB Schenker zijn wij al met deze toekomst begonnen," zegt Jochen Thewes, CEO van DB Schenker. "Met de CO₂-arme Oslo City Hub zetten we een nieuwe stap om de uitstoot drastisch terug te dringen in onze dagelijkse logistieke activiteiten."

Oslo City Hub bevindt zich in Filipstadkaia in het centrum van Oslo. Het gebouw is opgebouwd uit containers en is ingericht voor een effectieve goederenbehandeling. Het gebouw beslaat 457 m². Alle goederen worden geleverd met elektrische trucks en e-bikes.

DB Schenker hecht veel belang aan duurzaamheid. Als lid van het EV100-initiatief wil het bedrijf tegen 2030 zijn dieseltrucks vervangen door elektrisch aangedreven voertuigen voor afhalingen en afleveringen van goederen. DB Schenker zet in op intelligente mobiliteit via zijn partnerschap met de Zweedse start-up Einride en de wereldwijd eerste volledig elektrische en autonome vrachtwagen voor commerciële activiteiten. In Air en Ocean werkt DB Schenker samen met zijn vervoerpartners in verschillende samenwerkingsplatforms aan duurzame transportoplossingen. Sinds 2010 bieden we groene transportoplossingen voor onze klanten op basis van de best onderzochte gegevens (www.ecotransit.org).