Skip to content
DB SCHENKER-logo


DB Schenker Warehouse Truck parking

Eerste kolom voor logistiek centrum DB Schenker in Luxemburg

Op 1 juli is de eerste kolom geplaatst voor een nieuw logistiek centrum van DB Schenker in het Eurohub Center in Contern, nabij Luxembourg Airport. Het gebouw zal naar verwachting eind 2021 operationeel zijn.

Foto: De eerste kolom voor het nieuwe logistiek centrum van DB Schenker in Luxemburg is geplaatst. V.l.n.r. E. Goossens, CFO Schenker Logistics BeNeLux, T. De Pauw, CEO WDP en A. Quadt, Managing Director Schenker Luxemburg GmbH. © WDP

Innovatie, duurzaamheid en veiligheid staan centraal in de bedrijfsstrategie van DB Schenker. In de Benelux investeert de logistiek dienstverlener in de modernisering van zijn sites en in duurzame faciliteiten. Het gebouw in Luxemburg wordt gebouwd volgens de beveiligingsnorm TAPA-A en milieustandaard BREEAM Very Good. Er is een infrastructuur voorzien voor het elektrisch opladen van auto's, fietsen en transportmiddelen. Bij de oplevering is het gebouw geschikt voor de installatie van zonnepanelen.

"We zijn er erg trots op dat we onze aanwezigheid op de Luxemburgse markt kunnen uitbreiden," zegt Axel Quadt, Managing Director Schenker Luxemburg GmbH. "In de huidige markt is er een groeiende vraag naar temperatuurgecontroleerde opslag, zoals Healthcare en Pharma. Onze nieuwe faciliteit is uitgerust om te voldoen aan de eisen van een verscheidenheid aan klanten. Dit omvat zowel de opslag en behandeling van geconditioneerde vrachtzendingen als een uitbreiding van value added- en landtransportdiensten. Door de inzet van twee Unit Loading Device-systemen kunnen we onze laad- en loscapaciteit voor luchtvrachtzendingen aanzienlijk verhogen. DB Schenker in Luxemburg is klaar voor de toekomst."

DB Schenker is vanaf 1989 actief in Luxemburg. Sindsdien heeft het logistieke bedrijf een solide groei getoond met een aanbod van betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige diensten. Na een start als centrale luchtvrachthub, zijn de activiteiten succesvol uitgebreid met zeevracht, landtransport en logistieke diensten. In nauwe samenwerking met de Luxemburgse overheid en vastgoedpartner WDP werd een nieuwe locatie gevonden, die de mogelijkheid biedt om de logistieke activiteiten verder uit te breiden. Het multifunctionele magazijn heeft een oppervlakte van ongeveer 7.000 m2 en biedt plaats aan een totaal personeelsbestand van 100 werknemers.